Güzel kardeşim seni tanıyorum. İyi niyetli olduğunun da farkındayım fakat bitti :) Kabul etsekte etmesek te sistem değişiyor. Avrupa modeline geçiliyor. Artık arabadan para kazanma devri şimdilik kapanmış oldu. Somut örnek vereyim; 1500 TL'ye 3 gün önce bir BYD ilana çıktı, sabahına satıldı. İlan sadece 1 gece kaldı. 1 gecede satılır dediğin 5.20i, piyasası 3milyondan 2400'lere indi hala 6 aydır aynı ilanlar yayında. Bizzat elimde var biliyorum. Yani kabul etsek te etmesek te bir değişim başladı ve olanca hızıyla geliyor. Artık galericiler dahil herkesin işi çok daha zor. Kendilerine çok daha katmadeğerli işler bulmaları gerekiyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TYR -- 26 Şubat 2024; 9:13:1 > |
BYD Atto 3 Alıcıları ve Kullanıcıları (28. sayfa)
-
-
Bence de ekrandaki tüketim değerlerini çok da baz almamak gerekiyor, sadece bir fikir vermesi açısından kullanmak daha doğru gibi. @karagozgilh 'in paylaştığı yazı da bunu destekliyor zaten. Elektrikli araba olarak sadece BYD kullandığım için (ki onu da sadece birkaç gün kullanabildim) diğer modellerde de aynı sorun var mı, onu bilemiyorum. Farklı deneyimleri olan birileri görüş paylaşabilirse, öğrenme şansımız olur.
Ben arabanın gerçek kullanım menzillerini hesaplayabilmek için bir excel hazırladım, şuan ufak ufak data toplamaya başladım. Arabanın ekranın da yazan değerlere bakmaktansa, gittiğim km ile bateri kapasite yüzdesindeki düşüş üzerinden bir hesaplama yapıyorum. Bateri kapasitesi olarak da, teknik verilerdeki 60,48 kwh değerini kullanıyorum. Ayrıca, toplam bateri kapasitesini, şarj yaparken kaydettiğim kwh ve bateri yüzdesi üzerinden de hesaplıyorum ve şuana kadar benim hesaplamalarıma göre bateri kapasitesi yaklaşık 62,40 kwh'lerde çıkıyor. Ama tam bir değerlendirme yapmak için elimde çok da yeterli data yok daha. Bikaç hafta içerisinde arabayı daha aktif kullanmaya başlayacağım, o zaman daha güvenilir sonuçlar olacak elimde büyük ihtimalle.
Uzun lafın kısası, şimdilik ekranda yazan rakamlara güvenip yol planını ona göre yapmamakta yarar var gibi :)
-
Aynen öyle ekranda yazan menzil bilgilerine göre hareket eden yolda kalır..
Ben kullandıkça kendime göre bazı sonuçlara ulaştım. Kabaca araç, her 30km de %10 luk batarya düşüşü yaşıyor.. Hesabınızı buna göre yaparsanız hiç sorun yaşamazsınız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hangi sürüş modunda kullanıyorsunuz?
-
Şehir içi eco şehir dışı normal.. Rejenerasyon high..(şehir içi eco mod hantal geliyorsa normalde kullanın çok fark etmiyor)
Ayrıca Şehirler arası yollarda rejenerasyonu standarta alıp sadece inişlerde high yapıp güzel geri kazanımlar elde edebilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamboc -- 27 Şubat 2024; 12:20:42 >
Benim menzilim 300 km ortalamam da 20 kw.
Ben buna göre hesap,yapıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Işte zaten 30 km de %10 batarya kaybı 300 km ye tekabül ediyor..
Benim de şimdiye kadar ki ortalama hesaplamalarım yaklaşık aynı değerleri verecek gibi. 300 km, katalog değerlerinden çok düşük ama açıkçası benim için şehir içinde gayet yeterli.
-
Bu arada, arabayla entegre çalışan bir navigasyon programı var mı? Yani kalan yüzdeye göre, gidilecek adrese varıldığında kalması tahmin edilen yüzdeyi gösteren ya da güzergah üzerinde şarj noktası öneren, vs... Volvo bunu google maps üzerinden yapıyor ama ben applecar la bağlıyken bu özelliği çalıştıramadım.
-
Bu arada internetten videolardan araç aplikasyonunun özelliklerini gördüm de çok güzel şeyler vardı.
Şu bağlantı konusunu bir an önce çözerler umarım
Merhaba,
ben sormuştum haziran ayı gibi internet bağlantısı olacak denmişti.
Daha önce de mart denmişti.
Aplikasyon da beraberinde gelecek dediler.
İmei kayıtları yapıldı aslında ama biraz daha zaman alacak gibi. Belki Han mçdlsi falan gelince yapılır
Ben daha önce bu aracı Paris’te kiralamıştım ve orada navigasyon vardı; şarj istasyonlarını da gösteriyordu ekranda. Yani Türkiye’de şuan da olmasa bile bence gelebilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar benim sürüm uygulama yüklememe izin vermediği için downgrade yaptım. Sonunda uygulamaları thrid party apps klasörü üzerinden indirebildim. Netflix uygulamasını 4.8.3 sürümü üzerinden çalıştırabildim daha yeni versiyonlar çalışmadı. Çalıştıramayan varsa o sürümü indirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fencepan -- 3 Mart 2024; 21:25:20 >
benim aracımda da son versiyon yüklü ve side appleri yüklemek istiyorum. Downgrade yapmak güvenli mi? Garantiyle ilgili bir sorun yaratıyor mu bu işlemler?
-
MERHABA BENDE ARACI ALALI 1 AY KADAR OLDU AYNI PROBLEMİ YAŞIYORUM. DÜN İZMİR VOLT U ARADIM SON GÜNCELLEME İLE UYGULAMA YÜKLEYEMİYORUZ İNŞALLAH KISA ZAMANDA ÇÖZERLER. GELİŞME OLURSA İRTİBATTA KALALIM
-
Merhaba, motor (koruma) kapağı seti ve bagaj organizer seti bakan, bulan ya da alan var mı?
-
Peki güncelleme yapmadan önce yüklenen uygulamalar güncelleme sonrası kalıyor mu?
Birde uygulama yukleyenler genelde hangi uygulamaları yüklüyor? Mutlaka olmasında fayda var dediğiniz uygulamalar sizce nedir.
Ben mesela Lixhium u yüklemek istiyorum bence en iyi istasyon bulucu bu. Plugshare in bulamadıklarını gösteriyor ağı daha geniş Turkiyede.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamboc -- 14 Mart 2024; 15:57:30 >
Arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bu konudaki geri dönüşler fazla olmadı gibi geldi bana. Yazılım güncellemesinden genel olarak memnuniyet durumunuz nedir? İyiki yaptınız mı yoksa olmasada olurdu mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamboc -- 22 Mart 2024; 11:46:34 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X