< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
BYD SEAL U DM-İ 15 Nisan 2024 satışta (42. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Aynen G kasa ile aynı range rover filan :):):):):) şaka gibisiniz. Sonradan farkettim. Cemususs nickli yazarı pek ciddiye almamanızı öneririm. Aylardır burada objektif olmayacak şekilde markayı savunuyor. Araç alacak olanlar mutlaka eleştirel kısımlarını araştırsın bu aracın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurullahkrks -- 8 Aralık 2024; 8:9:56 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Plugin hibrit şehir içerisinde menzili bitince dolduramıyor. Burada %20 den düşmüyor yazan arkadaş uzun yolda bunu sağlayabiliyordur oda belki. Öyle bir anlatıyorki sınırsız elektrikli giden keşfetmişler gibi. Aracı 1 günlük alıp mutlaka test edin.
al iste. ben yillar once bunun gibiler yuzunden forumu biraktim. bitmemisler. aylardir savunuyor dedigi daha 20 gun olmadi tekrar girmeye baslayali.
neyse.. sen sagdan soldan topladigin bilgileri bir araya bile getiremezken, benim kullandigim arabalari bana mi anlatiyorsun? kullandiysan sen de tecrubeni yaz bilelim.
bir kere okumayi ogren; bunlar yillar onceki modeller.
ikincisi hayatinda yolda gormedigin kadar g serisi kullandim. en eski manuel vites 230’lardan basla g400 cdi ve g500’e kadar
ucuncusu; sadece ve sadece suspansiyon salinimi ve suv yol stabilitesi olarak karsilastirdim. kalite, konfor, arazi kabiliyeti olarak degil.
cikintilik yapacagim diye kendinizi boyle kepaze etmeyin. 21 senedir forumu takip ederim, eskiler unutulunca yeniler boyle kafa kaldirmaya calisir ama siz yine kendinizi zorlamayin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 8 Aralık 2024; 9:21:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
al iste 😅
keske sunu bastan okusaydim yukardaki mesaji yazmakla ugrasmazdim.
SOC degerini ayarlamamissindir yavrum. 70’e dayarsan doldurur.
ayrica sehir icinde daha hizli doldurur. sehirici suratlerinde benzinli motorun tahrike etkisi sifira yakin. uzun yolda da 110-130kmh suratlerinde yine zorlanmadan dolduruyor. sehiricine gore daha genis bir bantta dalgalanir soc degerine gore +-%5 gibi
yazdiklarindan arabayi kullanmayi birak yanina bile yaklasmadigini anliyorum.
youtube videolariyla bilgi tabi bu kadar. 5 gundur 700 kilometredir kullandigim arabayi bana youtube videosundan mi anlatacaksin.
bu arada arabayi ovmuyorum. oyle bir ihtiyacim yok, begenmesem, begenmedigim dakikada alternatif olarak kullanacagim araclarim daha var.
eksigi olan bir araba, bana fazla defo vermeyen ve bu maliyeti nereden kistiklarini merak ettigim ve endiselendigim bir araba. ama verdigim paraya gore cok iyi saadet. soyledigim bu.
Hocam uzun yolda olsa araç şarjediyor kendini olduki şaj etmedi. Gir bir benzinciye koy aracı şarja sende bir çay iç mola ver 30 dk da şarj olmuş olur yola devam edersin bu kadar zor değil. Ben bu aracın elektriklisini bekliyorum alınca yazarım buraya şuan hyundai tucson kullanıyorum 9-10 lt yakıyor artık bıktım benzin almaktan.
-
evet menuleri ilginc. alistigim gibi degil. kafasindan hesap yapip diyor ki benzine vurdugunda bu kadar yakardin.
yurtdisinda biri sey yazmis; cok iyi araba, cok berbat arayuz. su ana kadar katiliyorum.
Ben şunu anlamadım. Ben ayarı %35/40 yapsam istanbulda dağ yok zaten. Her türlü benzinli motora kalacağımı sanmıyorum açıkcası. Tek kafamdaki soru işareti. Yurt dışı videolarını da çok izledim. Bu yatma zaten varda. Aşağı esneme olayını hem bizimkiler hem de yabancılar yazmışlar. Zaten bilerek geç yazıldım. Olası sağlam fiyat artışı olursa almayacağım ki sanmıyorum yapsınlar. O zamana kadar KAR otomotivin kiralık araçları var ocakta bir tane byd seal elbet koyarlar. Bende kiralar denerim ya da bursaya gidip iskender yiyip cemusus ile video çekeriz burdaki herkese öyle hallederiz 👻
gayet dolduruyor hocam. dalgalanma daha cok ama dolduruyor.
150+ suratte henuz denemedim.
120-140kmh surate kadar, soc degeriniz reel degere yakinsa ve TR’de cok sayili bulunan cok dik yokuslardan birine tam gaz dalmayacaksaniz sorun yasama sansiniz yok.
bu surecte motor sesini de agresif kullandiginiz kadar duyarsiniz.
degisik calisan bir araba. iyi veya kotu diye yorum yapmayacagim ama adamlar baska bisey yapmis yani. o yuzden elin cahil cuhela, veya ozensiz diyeyim, testcilerinin foyasi meydanda.
onlarin yarim aklina uyanlar da iste buralarda, biz de onlarla ugrasiyoruz 😅
soc 35-40 yaparsaniz sarj etmeden 70-80km’yi gectiginizde benzinli motora kalirsiniz. ama sarj eder sadece, rahatsiz etmez.
o mercedesin hoplayan ziplayan maybach gls’leri gibi bir durum yok. hatta her gun gittigim yolda, otobanda bir cokme var. akinis rampasinda bilen bilir. asagi inerken uc dort defa baya zipliyosun. orda bir sorun yasamadim. ama diger araclarimla ordan 140-160-180 gibi suratlerle iniyorum. bunda 120 henuz.
bunun cok benzeri bir de milastan cikip sokeye giderken, son artik soke duzlugune inmeden didim kavsagina yakin bir bolgede var. orasi da fena hoplati daha denemedim, ama havalandirilma zamanim geldi 😀 yakinda gider yazarim.
Hee yok başkan. Evden şarjlı alacağım 35/40 a save ederim. Zaten gün içi hep anadolu yakasında takılıyorum ben. Yaptığımız günlük 70/80km zor geçer belki bazı zamanlar avrupaya geçersek o zaman 120/140 km olur. Gittim alman ispanyol ingilizlerden de izledim. Sanırım bu YouTuberlar 2/3 gün kullandıkları için tam işi çözememişler ama işte bunların bazıları darbe emişlerin de falan aşağı yukarı çok git geller yapıyor araba sanki yola tutunamıyor gibi demişler. Bende de 3 çocuk var mideleri falan bulanır mı korkuyorum açıkcası okularına götürürken bizim buralarda yoldan çok kasis var çünkü :)) benim araç zaten corolla cross bağarmayı ben 140/150km ile giderken yaşıyorum zaten iş ona gelecekse 👻
SOC degerim surunuyor bile olsa 70-80km’lik otoban surusunde 25’e ayarlayip gidiyorum, sorun olmuyor 😅
sizin senaryo zaten bu araba icin en uygunu.
benim cocuklarin elinde dun ipad vardi, hanim kullanirken cocuklar da arkadaydi. bu aracin sallantisina ve nisbeten kotu kullanima ragmen sikayet gelmedi. gerci onlar esimden talimli olduklari icin de mideleri bulanmamis olabilir 😀
bu arada araci kullaniyor olmakla, yolcu olmak arasinda bir salinim farki hissettim. intiba olarak sorarsaniz, diger kullandigim araclarla gece gunduz farki olacak kadar bir degisim beklemiyorum. ama yine de kullanmadan net bir sey soylemeyeyim simdi.
cocuklarla cikacagim uzun yolda belli olur, ama iste o da ne zamana olur, bu arabayla mi olur bilemem.
sehirici, sehirdisi kullanim oraniniz ne olacak?
Hep şehir içi, yılda 1-2 kere yazlığa geçerim oda 350km yol elektrikli menzili yeter onun dışında yılda 10.000 - 15.000 km şehir içi kullanıyorum.
-
Dünyada byd satışlarında artış var. Cihazın arayüzüne muhtemelen şikayet ve öneriler doğrultusunda daha çok yazılım gelir arayüzü daha çok değişir cihazın ve sorunların hepsi giderilir. Güncellemeye bakar.
-
Hocam bir de hic sarjsiz sekilde (yani %20 sarja dusmusken) tamamen benzinli motorun kendi kendine yettigi senaryo oldugunda kac litre benzin tukettigini gozlemleyebilir misiniz?
Sunu merak ettigim icin bu ricayi yaptim: evinde sarj imkani olmayan, disardan pahali sekilde sarj edecek vatandas acaba sarj ile hic ugrasmaz sadece benzin koyup devam eder ise benzer bir maliyetle sehir icinde gezebilir mi?
Bence gezer ama arabanın yapılış amacına aykırı olur bu. Mantıklı olmaz ki. Dışarı da şarja ok. Ama hep benzinli şarj yok ise saçma oluyor.
İste sehir icinde kullanim oldugu icin, maliyet farkini gormek istiyorum… Evde sarj ayarlamak herkesin yapabilecegi bir sey olmuyor, disarda sarj icin de her zaman vakit bulunamayabilir… Full benzinle gezildiginde yakit tuketimi sehir ici kullanimda (maks 100km/h hiz, ortalama 35-40km/h hiz diyelim) ne maliyet cikariyor merak ediyorum…
Toyotanin sarj edilemeyen hibrit araclari gibi bir kullanim senaryosundan bahsediyorum yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 8 Aralık 2024; 12:54:53 >
Alma hocam full benzinle gideceksen bu aracı. O istediğinizi yapan olmamıştır sanırım. Ama bence gene de çok yakmaz akıllı bir sürüş ile 8/10 larda gidersiniz araç 2 ton sonuçta. Şehir içi ise 6/7 ler olur bence max
Hocam ya. Şu senin aracın rengini bulmak zor içi de farklı. Bir kaç resim atar mısın buraya ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X