Adam yıllardır araba testleri yapıyor. Hadi düşüncelerini beğenmeyebilirsin de böyle birini de tecrübesizlikle suçlayamazsın yani. Adamın videolarını sosyal medya gruplarında paylaşıyorlar.. Adamı yerden yere vurup, videonun yer aldığı konuları kapatıyorlar.. Hiçbirine cevap vermiyorum, şu araçlar satılsın , ŞITANDART kullanıcı yorumları akmaya başlasın görelim ak koyun kara koyun kimmiş :) Eminim bir çoğu %80 ötv li araçların fiyatlarına ve bu aracın dış görünüşe göre alma kararı almış , hiç bir teknik özelliğine bakmamıştır. Alana hayırlı olsun, tekerine taş değmesin. Ama Kimse bu ülkede vergiler neden bu kadar yüksek diye de ağlamasın. Sorumlusu işte böyle kişiler. |
BYD SEAL U DM-İ 15 Nisan 2024 satışta (40. sayfa)
-
-
Hocam arkadaş Sinan'ı eleştirmemiş tam tersine övmüş yalnız.
Ben son zamanlarda eleştiriyorum zira fazla filtreli konuşuyor, ama otomobilden gerçekten anlar o ayrı,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 4 Aralık 2024; 9:53:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla benim içim kim geçer 1 otopark 2. Gerisini sallamam. Dolubataryayı falan da sallamam. Fahir , doğan kabak falan izlerim ama şeytan ayrıntıda gizli olup onları iyi filtreliyorlar. Hee az biraz da otomobil günlüklerime bakarım. Sinan beyin yorumları benim içim önemlidir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
benim sim kart arac icinde aktif geldi.
ama uygulama versiyonu henuz 1.0.0 (baska bir versiyon daha var o 24.07)
avrupada 1.2.0 kullanildigini konusuyorular, almanya ve yunanda bu. (finlandiyada da obur versiyon 25.00)
heralde guncelleyecekler yavas yavas
Sinan testlerini sürüş odaklı yapar. Yok arka kapılar yumuşakmış, yok bilmem neresi deri kaplıymış bunları sadece izleyicilerine bilgi olarak verir, pek üzerinde durmaz. Dolayısıyla bu artılar fikirlerini etkilememiş. Videodan önce aracı uzunca kullandığı için zaten videonun başında beğenmediğini belli ediyor. Süspansiyon özelinde bir aracı bu kadar eleştirdiğini de pek hatırlamıyorum
Sinan'ın test ettiği ilk phev araç değil bu. Diğer phevlerde motor ve frenlere yönelik eleştirileri olmamıştı, yani phevler böyledir diyip geçiştirilecek bir konu değil. Mesela phev tonale videosuyla karşılaştırabilirsiniz. Oradaki fren yorumuyla byd'deki fren yorumu ak ve kara gibi
Corolla crossa göre arayacağınız yönler olacaktır, memnun olacağınız yönler de olacaktır. Şehir içinde büyük farklar olmayacaktır. Şehir içindeki en büyük konfor şanzımandan kurtulmaktır. Yani sıradan bir elektrikli araç veya hibrit toyota şehir içinde bmw 5 serisinden daha konforludur, şahsi görüşüm.
Byd'de bahsedilen eksiklikler olmasa zaten bmw-mercedes seviyesinde bir otomobil ortaya çıkardı. Sadece çin malı alanlardaki şu yanılgıya düşmeyin. (Sadece otomobil değil genel, telefon vs) 2 milyonluk aracı 1 milyona alıyorlarmış gibi düşünceler oluyor, hayır siz 1 milyonluk araç alıyorsunuz. Rakamlar farazidir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam hic bilmiyorum, konustularsa bile o hesaplarla hic ilgilenmedim. yanlis yonlendirmeyeyim.
birazdan bi 70-80km daha kullanacagim. gorelim bakalim neymis ne degilmis, erman abinin tabiriyle et mi tavuk mu balik mi 😅
Geldiği andan itibaren en çok sattığı ayın yarısı kadar yine satmış, daha ne olsun. Geçen ay 3 bin civarı araç satmış.
-
Benzinli motoru atkinson çevrimli saçma sapan atmosferik motor yerine 1.5 turbolu bir motor koysaydı bu dertlerin hiçbirisi olmayacaktı. Bak diğer PHEV lere hepsi turbo benzinli. onlar bilmiyor mu atmosferik motor koymayı? O zaman bu dertlerin hiçbirisi olmayacaktı, isterse batarya tamamen boş olsun.
Aynı aracın sekizsilindir kalanında da incelemesi var, onu hatta bir kullanıcı anlatıyor. Otoyol hızlarında 10 litre yakıyor diyor. 140-150 de 10 litre yakan PHEV mi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 4 Aralık 2024; 12:21:54 > -
Mg turbo benzinli ama onda batarya bitiyor. Byd gibi değil benim bildiğim onun sistemi.
Araç 140/150km/sa hızla gidince bataryayı şarj etmekte sıkıntı yaşıyor anlaşılan. Bu aracı en iyi kendimizin test etmesi lazım. Rejenerasyonu yapması lazım aracın ayağını gazdan çekince veya frene basınca. Bu araç şehir içi aracı onu da bilmek lazım. Kaldı ki 2 tonluk araç bu. 140/150km 10 diyor ama 110/120 ile gitsem 6.5 yakardı diyor. 2 tonluk olduğunu tekrar hatırlatırım. Bu araç beyefendi aracı apaçi aracı değil anlaşılan kaldı ki max hız 170km araç aşırı hızlanmasın diye değil pilleri aşırı tüketip benzinliyle başbaşa kalma diye koymuşlar diye düşünüyorum. Şehir içi için arada bir 3/4 saatlik uzun yola her türlü gider. Hee alıp başını istanbuldan erzuruma gideceksen yılda 8/10 kere gir dizel al derim o zaman bu araç aradığın araç değildir.
Tüm PHEVler aynı zamanda normal hibrit gibi de kullanılabilir, kendisi pili sarj ediyor. BYD'nin tek farklı benzinli motoru kavramadan ayrılıp Nissan e-power gibi jeneratör görevi görebiliyor. Diğerlerinde çalıştığı her an hem aracı ilerletip hem de bataryayı sarj ediyor. Ama BYD'nin bir artısı yok bence.
-
Çalışma mantığı aynı olsa da mühendislikler farklı. Mg de benzinli motorun girip çıkması çok garip. Bir giriyor bi çıkıyor gene giriyor. Test videoları yapanların hepsi çözemedi. Tapa gaz basıyor devreden çıkıyor sonra gene giriyor gene çıkıyor gene giriyor. Gecikmeli çok rahatsız oldular. Sanki eski benznli hs ler gibi şanzuman da gecikme varmış gibi ama bu daha da absurbu oldu.
Yazısını alıntıladığım kişiye laf söylemedim, genel bir söylemde bulundum.
-
Ok hocam.
Peki o sim kart hangi operatör neye göre aylık ücret vs veriyoruz onu sormuştum aslında
Sonuçta iletişim için bir hat vs olması gerekmiyor mu?
-
Hocam nedir durum? Gün sonu değerlendirmesi alalım sizden? Siz nerede oturuyorsunuz Olmadı geleyim bizde bi video çekelim anlatalım merak edenlere. Ne kadar çok kafa karıştırıcı bilgiler var yahu😉
vodafone.
benden bisey istenmedi su asamada
kosturuyorum dort nala su an, musait olunca yazacagim
ben bursa iznik-yenisehir-osmangazi-istanbul akatlar-zekeriyakoy-izmir-bodrum hattindayim surekli. ama yani araba siz ben ve konum denk gelmesi, butun gezegenlerin bir araya gelmesi gibi bisey 😀 yine de haber verin uyuyorsa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 4 Aralık 2024; 16:32:45 >
170 araç aşırı hızlanmasını diye konuluyor, Volvo'da aynı, Toyota da aynı. Umarım tüm Avrupa'da hız sınırı uygulanır da apaçiler, ergenler kanedilerini pistte tatmin eder, en azından sadece kendi geberir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X