arkadaşlar wındows 7 işletım sıstemım. ses ıle ılgılı bı proplemım yoktu oyundayken anıden ses gıttı oyun dondu sonra bı turlu ne yaptıysam callıstıramadım. ses drıverı yuklu kaldırıp yenıden yukledım orjınal cdsınden . muzık actıgımda sağ alttakı ses ımlecı oynuyo ama ses yok. acaba ses cıkısımı yandı ? yardım edebilirmisiniz?
Operating System System Model Windows 7 Home Basic (build 7600) Install Language: Türkçe (Türkiye) System Locale: Türkçe (Türkiye) Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-73PVM-S2H Enclosure Type: DesktopProcessor a Main Circuit Board b2,67 gigahertz Intel Core2 Duo 64 kilobyte primary memory cache 6144 kilobyte secondary memory cache 64-bit ready Multi-core (2 total) Not hyper-threaded Board: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-73PVM-S2H Bus Clock: 333 megahertz BIOS: Award Software International, Inc. F7 01/20/2009Drives Memory Modules c,d1160,13 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity 326,38 Gigabytes Hard Drive Free Space
TSSTcorp CDDVDW SH-S223B ATA Device [CD-ROM drive] Disket sürücüsü
ST3160812AS ATA Device [Hard drive] (160,04 GB) -- drive 0, s/n 5LS17KSD, SMART Status: Healthy WD My Book USB Device [Hard drive] (1000,20 GB) -- drive 1 3072 Megabytes Usable Installed Memory
Slot 'A0' has 2048 MB Slot 'A1' has 1024 MB Local Drive Volumes c: (NTFS on drive 0)55,08 GB7,33 GB freee: (NTFS on drive 0)104,86 GB97,83 GB freef: (NTFS on drive 1)1000,20 GB221,22 GB free Network Drives None detectedUsers (mouse over user name for details) Printerslocal user accountslast logon[simage]file:///C:/Program%20Files/Belarc/****or/System/local/images/trans.gif[/simage] ewrelife28.10.2012 00:15:25(admin)local system accounts[simage]file:///C:/Program%20Files/Belarc/****or/System/local/images/no.gif[/simage] Administrator14.07.2009 07:53:58(admin)[simage]file:///C:/Program%20Files/Belarc/****or/System/local/images/trans.gif[/simage] ASPNETnever[simage]file:///C:/Program%20Files/Belarc/****or/System/local/images/no.gif[/simage] Guestnever [simage]file:///C:/Program%20Files/Belarc/****or/System/local/images/no.gif[/simage] Marks a disabled account; [simage]file:///C:/Program%20Files/Belarc/****or/System/local/images/lock.gif[/simage] Marks a locked account Microsoft Shared Fax Driveron SHRFAX:Microsoft XPS Document Writeron XPSPort:Controllers DisplayStandart disket denetleyicisi [Controller] ATA Channel 0 [Controller] (2x) ATA Channel 1 [Controller] (2x) Standart Çift Kanallı PCI IDE Denetleyici [Controller] (2x) Radeon X300/X550/X1050 Series (Microsoft Corporation - WDDM) [Display adapter] Radeon X300/X550/X1050 Series Secondary (Microsoft Corporation - WDDM) [Display adapter] KTC K-W9008S [Monitor] (19,1"vis, Şubat 2008)Bus Adapters MultimediaStandart Gelişmiş PCI - USB Ana Bilgisayar Denetleyicisi Standart OpenHCD USB Ana Biligsayar Denetleyicisi NVIDIA HDMI Audio Device
Kullandığınız ses sistemi dijital bağlantı kullanıyorsa, analog olarak deneyin. Ses sistemi analog bağlantılı ise denetim masasındaki ses ayarlarından ses çıkışını analog olarak seçin. 2. resimde ses dijital olarak ekran kartının HDMI çıkışına yönlendirilmiş görünüyor.
Ek olarak ses siteminiz dijital çıkışlı ya da HDMI değilde stereo jak ile çalışan standart bir sistem ise ses kartınız kaynaklı sorun yaşıyor olabilirsiniz. Aygıt yöneticisinde ses, video ve oyun denetleyicisi başlığı hiç yoksa, diğer aygıtlar, bilinmeyen aygıtlar başlıkları yoksa, ses, video ve oyun denetleyicisi başlığı var ama içeriğinde bluetooth gibi, HDMI gibi bilgiler yer alıyor, High definition audio aygıtı ya da ses kartı markanıza ait bilgi içerir bir başlık yoksa bilgisayarınızda dolayısıyla ses denetiminde var olan diğer ses çıkışlarını esas alır. Yani ses kartınız yanmış olabilir. Aygıt yöneticisini kontrol edin, teknik servise başvurmanız da yerinde bir hareket olur.
ses sistemi 5+1 audıo jak, kulaklık, monıtorun hoparloru audıo hepsını denedım ses alamadım. aygıt yonetıcısını kontrol ettım ses, video ve oyun denetleyicisi altında nvdıa bulunuyor. ses ayarlarından cıkıs dıjıtal olarak gozukuyor ne takarsam takım onuda analoga cevıremedım ne taktıysam yada beceremedım nasıl analog olarak ayarlıycam. wın7de.
"ses, video ve oyun denetleyicisi" altında sadece Nvidia varsa o ekran kartının ses sürücüsüdür. Onboard olan ses kartı yanmış olabilir. Anakartın garantisi varsa garantiye gönderin, garanti bittiyse biostan onboard ses kartını kapatıp uygun bir ses kartı takabilirsiniz.
nvdıa hdmı audıo device yazıyor ses oyun denetcısınde