C# PLATFORMUNDA YAPTIĞIM KÜÇÜK BİR UYGULAMADAN SQL SERVER A KAYIT GÖNDERİYORUM VE GÖNDERDİĞİM KAYITLARI DATAGRİD'DE GÖSTERİM SİLME İŞLEMİ YAPIYORUM.KENDİ BİLGİSAYARIMDA SORUNSUZ ÇALIŞIYOR FAKAT EXE OLARAK AYNI AĞDAKİ BAŞKA BİR MAKİNAYA GÖNDERDİĞİMDE
HATA Unhandled exception has occured in your application.
Login failed.The login is from an untrusted domain and cannot be used with Windows authentication.
hatası almaktayım.
sql bağlantı stringim: SqlConnection con = new SqlConnection("server=aaa\\SQLExpress;Database=abc;User Id=BBB;Password=12345");
con.Open(); TCP-IP AYARLARI AÇIK Database e yetki verildi.
Konu hakkında gerçekten bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
local agda paylasım yetkiniz nedir,firewall durumu nedir bunlara bakın once.Birde sql e erisim yetkisi nedir.
Login failed.The login is from an untrusted domain and cannot be used with Windows authentication.
Yani database windows auth kullanıyor.
fsh77
kullanıcısına yanıt
firewall kapalı program exesinin bulunduğu debug klasörünün paylaşım yetkine everyone verdim.exeyi direkt olarak başka makinayada kopyalamadım.Sql Server 'ın kurulu olduğu pc ye bağlanıp oradaki debug klasöründen exeyi çalıştırıyorum.Çalışıyor fakat sql server a bir türlü ulaşamadım.Yani kaydet sil vs.yapamıyorum.SQL Erişim yetkimde sql authentication kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapıyorum.
O ihtimalide denedim hem sql authentication hem windows bir sonuç elde edemedim.
uzak bağlantı ayarlarımı makaledeki gibi yaptım.Farklı bir pc den benim sql e ulaşabiliyor durumdayım.
connection stringim aşağıdaki gibi
SqlConnection con = new SqlConnection("server=İP\\SQLExpress;Database=Ozalp;User Id=USER;Password=*******;Trusted_Connection=yes");
con.Open();
farklı pcden exeyi çalıştırdığımda halen açmıyor aynı hatayı veriyor. connection stringte bir hata yapıyorum gibi geliyor.... yani c# tarafındamı bir sıkıntı var acaba????