Şimdi Ara

C# ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

C# PLATFORMUNDA YAPTIĞIM KÜÇÜK BİR UYGULAMADAN SQL SERVER A KAYIT GÖNDERİYORUM VE GÖNDERDİĞİM KAYITLARI DATAGRİD'DE GÖSTERİM SİLME İŞLEMİ YAPIYORUM.KENDİ BİLGİSAYARIMDA
    SORUNSUZ ÇALIŞIYOR FAKAT EXE OLARAK AYNI AĞDAKİ BAŞKA BİR MAKİNAYA GÖNDERDİĞİMDE

HATA Unhandled exception has occured in your application.

Login failed.The login is from an untrusted domain and cannot be used with Windows authentication.

hatası almaktayım.

sql bağlantı stringim: SqlConnection con = new SqlConnection("server=aaa\\SQLExpress;Database=abc;User Id=BBB;Password=12345");

con.Open();
    TCP-IP AYARLARI AÇIK
    Database e yetki verildi.

Konu hakkında gerçekten bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

kafayı yemek üzereyim

• local agda paylasım yetkiniz nedir,firewall durumu nedir bunlara bakın once.Birde sql e erisim yetkisi nedir.
  • Login failed.The login is from an untrusted domain and cannot be used with Windows authentication.

Yani database windows auth kullanıyor.
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    firewall kapalı program exesinin bulunduğu debug klasörünün paylaşım yetkine everyone verdim.exeyi direkt olarak başka makinayada kopyalamadım.Sql Server 'ın kurulu olduğu pc ye bağlanıp oradaki debug klasöründen
    exeyi çalıştırıyorum.Çalışıyor fakat sql server a bir türlü ulaşamadım.Yani kaydet sil vs.yapamıyorum.SQL Erişim yetkimde sql authentication kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapıyorum.
     C# ACİL YARDIM

• O ihtimalide denedim hem sql authentication hem windows bir sonuç elde edemedim.

Öncelikle Yorumlarınız için teşekkürler.

uzak bağlantı ayarlarımı makaledeki gibi yaptım.Farklı bir pc den benim sql e ulaşabiliyor durumdayım.

connection stringim aşağıdaki gibi

SqlConnection con = new SqlConnection("server=İP\\SQLExpress;Database=Ozalp;User Id=USER;Password=*******;Trusted_Connection=yes");

con.Open();

farklı pcden exeyi çalıştırdığımda halen açmıyor aynı hatayı veriyor.
    connection stringte bir hata yapıyorum gibi geliyor....
    yani c# tarafındamı bir sıkıntı var acaba????
  • <connectionStrings>
    <add name="SQLconnString" connectionString="Data Source=246.185.231.253;Initial Catalog=DNAME;User ID=SampleUID;Password=SamplePWD;timeout=6000" />
    </connectionStrings>

Bunu deneyin.Con. name, ip vb. ayarlayın tabi :)
    ÇOK TEŞEKKÜRLER.

İlgili düzenlemeleri yaptıktan sonra sorun çözülmüştür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.