Şimdi Ara

c++ algoritma (oyun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mesela bir oyunda n tane asker var diyelip bu n tane askerin hepsi birbirinden bağımsız yani kendine saldıran veya en yakın düşmana saldırıyor şimdi bunu nasıl yapabilirim her bir asker için threadmi olusturmam gerekiyor yoksa daha sağlıklı hızlı yöntemler varmı? ingilizcem Olmadigindan pek arastiramiyorum yardimlarinizi bekliyorum (C++ / OpenGL)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu tür şeyler basitte olsa yapay zeka konusu ve araştırma için yabancı dil şart. Ayrıca matematik te önemli çünkü adam konuyu anlatırken kodlama dilinden bağımsız olarak bir formül veriyor. Bu formülü hangi dilde gerçekleyeceğin sana kalmış.

Yine de askerlerin herbiri için thread gerekmediğini söyleyebilirim. Zaten herbir obje için ayrı thread çok fazla yük oluşturur. Normalde karakterleri uygun bir veri yapısında tutarsın. update fonksiyonunda bütün karakterleri sırasıyla gezersin, yapacakları işe göre konumlarını hesaplarsın ve önceliklerine göre ekrana basarsın.
  • Evet onu düşündüm ama ondada su sekilde bir sorun olabilir mesela 10 asker birbiriyle savaşıyor a ve b askeri ayni anda ates etti ama a askerinin indisi b'den once oldugu icin b askeri olecek ama aslinda ikisininde olmesi gerekiyordu (veya ben yanlis dusunuyorum) evet ingilizce sıkııntı :( yavastan kelimeleri felan ezberlemeye başladım üniversitedede kursuna gitmeyi planlıyorum :(

• Yok öyle olmaz.

Oyun geliştirme konusunda tutorial gibi bişey okuman lazım en azından. Her programda olduğu gibi oyunlarda da işlemler sırayla yapılır ama sen hepsi aynı anda oluyormuş gibi görürsün. Amaç ta bu zaten. Ayrıca düşündüğünün aksine threadler de aynı anda çalışmaz.
  • Teşekkürler hocam:) threadlarin o sekilde calistigi biliyorumda ne bileyim daha cazip göründü .d neyse ben biraz daha bakayim bu olaylara ;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3ds max script önemli??????????
    12 yıl önce açıldı
    C programlama
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.