Şimdi Ara

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.172
Cevap
118
Favori
167.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: £XE

quote:

Orijinalden alıntı: sencagri

Çok güzel bir C# kaynağı. Ve herkese açık.

tr.wikibooks.org
    C Sharp Programlama Dili/C Sharp hakkında temel bilgiler - Vikikitap: Özgür kütüphane
    http://tr.wikibooks.org/wiki/C_Sharp_Programlama_Dili/C_Sharp_hakk%C4%B1nda_temel_bilgiler

Yararlanmanız dileğiyle

Teşekkürler. Cidden çok güzel bir kaynak.

Selamun aleykum kolay gelsın gerckden yardımcı oluyorsun arkadaslara bende senden yardım almak istiyorum,
    Ne yazıkkı Lise sonu bitirdim ve alttan kaldıgı için üniversiteye gidemedim ne yazıkkı her sene giriyorum olmuyor hep aldıgım not 35 40 10 sınıfta hocamız pek iyi degildi hocadan cok bizde genctık dınlemedık böle kaldık herneyse yarın gene sınavım var acaba bnm ıcın asagıdakı lınkdekı Ortalama yukseltme sorularını çözümlyebılırmısınız yanlıslarımı görmek amaclı

http://img13.imageshack.us/img13/6010/dsc0013xtx.jpg

Teşekkürler basit ama olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pasha37

quote:

quote:

tr.wikibooks.org
    C Sharp Programlama Dili/C Sharp hakkında temel bilgiler - Vikikitap: Özgür kütüphane
    http://tr.wikibooks.org/wiki/C_Sharp_Programlama_Dili/C_Sharp_hakk%C4%B1nda_temel_bilgiler

Yararlanmanız dileğiyle

Selamun aleykum kolay gelsın gerckden yardımcı oluyorsun arkadaslara bende senden yardım almak istiyorum,
    Ne yazıkkı Lise sonu bitirdim ve alttan kaldıgı için üniversiteye gidemedim ne yazıkkı her sene giriyorum olmuyor hep aldıgım not 35 40 10 sınıfta hocamız pek iyi degildi hocadan cok bizde genctık dınlemedık böle kaldık herneyse yarın gene sınavım var acaba bnm ıcın asagıdakı lınkdekı Ortalama yukseltme sorularını çözümlyebılırmısınız yanlıslarımı görmek amaclı

Soruların hepsi temel düzey sorular. Anlaşılan hiç çalışmamışsın.. Bunları yapabilmen için öğrenmen gerekenler 1 haftanı bile almazdı. Hemen yarın için çalışmaya başla. İstersen sabahla senin elinde bu soruları rahatlıkla yapabilirsin. Ben sana buradan cevapları verirsem kardan çok zararın olacak. Kusura bakma cevapları veremem fakat şöyle bir iyilik yapacağım :

Aşağıda verdiğim konular(sınav sorularına göre çıkardım konuları başka konudan sorarmı bilemem) vereceğim linkten izleyip, bol bol uygulama yap ve öğren.

-İlk sorudaki akış şemasını çiz istediğin gibi. biraz düzenli çiz. algoritma mantığını istemiş senden.. bunun için if-else kontrolünü öğren.
    -Matematiksel İşlemleri öğren.
    -Değişkenler
    -Diziler
    -For,While döngüleri
    -Mod fonksiyonu
    -Switch,Case,Break yapısı.

Keşke en baştan çalışsaydın. Bu arada kullandığın dil C++ ise bu linkten, verdiğim konuları dinle,uygula,öğren.
    Eğer hala yapamdığın bir yer varsa o zaman yardımcı olurum.

www.muhammedmastar.com
    C++ DERSLERİ - MuhammedMastar.com
    http://www.muhammedmastar.com/c-dersleri
    -> 1-15 e kadar 1 ve 15 de dahil bütün videoları izle. Çoğunu yaparsın soruların. Kolay gelsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yararlanmanız dileğiyle

Soruların hepsi temel düzey sorular. Anlaşılan hiç çalışmamışsın.. Bunları yapabilmen için öğrenmen gerekenler 1 haftanı bile almazdı. Hemen yarın için çalışmaya başla. İstersen sabahla senin elinde bu soruları rahatlıkla yapabilirsin. Ben sana buradan cevapları verirsem kardan çok zararın olacak. Kusura bakma cevapları veremem fakat şöyle bir iyilik yapacağım :

Aşağıda verdiğim konular(sınav sorularına göre çıkardım konuları başka konudan sorarmı bilemem) vereceğim linkten izleyip, bol bol uygulama yap ve öğren.

-İlk sorudaki akış şemasını çiz istediğin gibi. biraz düzenli çiz. algoritma mantığını istemiş senden.. bunun için if-else kontrolünü öğren.
    -Değişkenler
    -Diziler
    -For,While döngüleri
    -Mod fonksiyonu

Keşke en baştan çalışsaydın. Bu arada kullandığın dil C++ ise bu linkten, verdiğim konuları dinle,uygula,öğren.

http://www.muhammedmastar.com/c-dersleri -> 1-15 e kadar 1 ve 15 de dahil bütün videoları izle. Çoğunu yaparsın soruların. Kolay gelsin.

Haklısında netten arayınca yada arma yapamyı bılmıynce yeterlı kaymnak yok elımde malesef herneyse bu C++ Degilde C# CLŞYORDUK NE ÖNERİRSNİZ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tr.wikibooks.org

Yararlanmanız dileğiyle

-Değişkenler
    -Diziler
    -For,While döngüleri
    -Mod fonksiyonu

www.muhammedmastar.com
    C++ DERSLERİ - MuhammedMastar.com
    http://www.muhammedmastar.com/c-dersleri
    -> 1-15 e kadar 1 ve 15 de dahil bütün videoları izle. Çoğunu yaparsın soruların. Kolay gelsin.

Haklısında netten arayınca yada arma yapamyı bılmıynce yeterlı kaymnak yok elımde malesef herneyse bu C++ Degilde C# CLŞYORDUK NE ÖNERİRSNİZ?

www.muhammedmastar.com
    C# DERSLERİ - MuhammedMastar.com
    http://www.muhammedmastar.com/csharp-dersleri
    dediğim konuları buradan izle. Yapamadığın konuları internetten yaz araştır. Eğer hala yapamıyorsan buraya dön.

• Beyler yazmaya çalıştığım kodda kullanıcıdan 10 elemanlı bir dizi alıp bi fark tablosu oluşturmaya çalıştım ama anlamadığım bi sebepten sonsuz döngüye giriyo. Göremediğim yeri bir gösterebilir misiniz?

#include <stdio.h> 
    #define MAX 100

int main(void)
    {
    int Dizi[3][10]={};
    int i,j;
    for(i=0; i<11;i++) scanf("%d",&Dizi[0][i]);
    printf("%d",Dizi[0][10]);
    i=0;
    do
    {
    for(j=1;j<11;j++)
    {
    Dizi[i+1][j-1] = Dizi[i][j] - Dizi[i][j-1];
    printf("%d %d \n",i,j);
    }
    i++;
    }while(i<3);

for(i=0;i<3;i++)
    {
    for(j=0;j<10;j++)
    printf("%d ",Dizi[i][j]);
    printf("\n");
    }
    return 0;
    }

Program çıktısında i 2 değerini almadan tekrar 0 oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mtntk -- 5 Eylül 2012; 20:27:28 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Acuster

Tamamdır halledeceğim çok teşekkürler yarın size burda sonucu bildirrim(gene aynı şekilde iki katı soru sorarım

Tamam bekliyorum. Çok zor olmasın sorular

Aldığım faks modem patlak cıktı yarına sipariş verdim abi sizi o zaman bilgilendiricem bu adam sorusunun cevabını aldı kaçtı olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Mtntk

Beyler yazmaya çalıştığım kodda kullanıcıdan 10 elemanlı bir dizi alıp bi fark tablosu oluşturmaya çalıştım ama anlamadığım bi sebepten sonsuz döngüye giriyo. Göremediğim yeri bir gösterebilir misiniz?

#include <stdio.h> 
    #define MAX 100

int main(void)
    {
    int Dizi[3][10]={};
    int i,j;
    i=0;
    do
    {
    for(j=1;j<11;j++)
    {
    printf("%d %d \n",i,j);
    }
    i++;
    }while(i<3);

for(i=0;i<3;i++)
    {
    for(j=0;j<10;j++)
    printf("\n");
    }
    return 0;
    }

Dizinin sınırlarını aşmışsın.

Diziyi Dizi[3][10] diye tanımlamışsın. Dizi[0][0] dan Dizi[2][9] a kadar kullanabilirsin.
    İlk iki for da i<11 demişsin bu yüzden var olmayan Dizi[0][10] bölmesini de kullanıyorsun. Ardından prinf() le yine dizinin sınırı dışında kalan bir yeri kullanmışsın. do while da ise son seferde i=2 oluyor. Ancak for un içinde i+1 kullandığından Dizi[3][j-1] oluyor. Bu da ayırdığın yerin dışında kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: crshr

quote:

Beyler yazmaya çalıştığım kodda kullanıcıdan 10 elemanlı bir dizi alıp bi fark tablosu oluşturmaya çalıştım ama anlamadığım bi sebepten sonsuz döngüye giriyo. Göremediğim yeri bir gösterebilir misiniz?

#include <stdio.h> 
    #define MAX 100

int main(void)
    {
    int Dizi[3][10]={};
    int i,j;
    i=0;
    do
    {
    for(j=1;j<11;j++)
    {
    printf("%d %d \n",i,j);
    }
    i++;
    }while(i<3);

for(i=0;i<3;i++)
    {
    for(j=0;j<10;j++)
    printf("\n");
    }
    return 0;
    }

Dizinin sınırlarını aşmışsın.

Diziyi Dizi[3][10] diye tanımlamışsın. Dizi[0][0] dan Dizi[2][9] a kadar kullanabilirsin.
    İlk iki for da i<11 demişsin bu yüzden var olmayan Dizi[0][10] bölmesini de kullanıyorsun. Ardından prinf() le yine dizinin sınırı dışında kalan bir yeri kullanmışsın. do while da ise son seferde i=2 oluyor. Ancak for un içinde i+1 kullandığından Dizi[3][j-1] oluyor. Bu da ayırdığın yerin dışında kalıyor.

"Diziyi Dizi[3][10] diye tanımlamışsın. Dizi[0][0] dan Dizi[2][9] a kadar kullanabilirsin." Şu kısmı tam anlayamadım. Biraz daha açıklamanız mümkün müdür?

Diziyi [4][11] olarak tanımlayınca doğru çalıştı. Yani yazdıklarımızın bir eksiği kadar mı alanımız oluyo doldurulacak. Sanırım biraz daha uğraşmam lazım

• quote:

"Diziyi Dizi[3][10] diye tanımlamışsın. Dizi[0][0] dan Dizi[2][9] a kadar kullanabilirsin." Şu kısmı tam anlayamadım. Biraz daha açıklamanız mümkün müdür?

Diziyi [4][11] olarak tanımlayınca doğru çalıştı. Yani yazdıklarımızın bir eksiği kadar mı alanımız oluyo doldurulacak. Sanırım biraz daha uğraşmam lazım
    Evet. Tanımlarken yazdığın sayılar dizinin uzunluğunu belirliyor, son bölmeyi değil. Mesela,

int dizi[4];

Bu dizinin 4 bölmesi var. dizi[0], dizi[1], dizi[2], dizi[3].
    dizi[4] ü kullanamazsın.
  • quote:

quote:

Evet. Tanımlarken yazdığın sayılar dizinin uzunluğunu belirliyor, son bölmeyi değil. Mesela,

int dizi[4];

dizi[4] ü kullanamazsın.

Tamam ben onları tamamen karıştırmışım aklım nereye gitmiş acaba Teşekkürler tekrar

• quote:

int main(void)
    {
    int Dizi[3][10]={};
    int i,j;
    for(i=0; i<11;i++) scanf("%d",&Dizi[0]);
    i=0;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF8E9B238 -- 6 Eylül 2012; 0:55:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Hocam burada nerede hata olabilir acaba ? . -1 0 1 değerleri verilince doğru buluyor . Diğer değerlerde ekrana -1.#IND00000.. yazdırıyor. e^x= 1+ (x/1!) + (x^2/2!) + (x^3/3!) + ...... formülünü yazdırmaya çalıştım . e matematik sabiti olan e .

#include <stdio.h> 
    #include <stdlib.h>

int main()
    {
    float sayi=1,atama=1,sayac2=0,bolum1,bolum2=0,x,sonuc,bolunen=1;

printf("e uzeri x icin x i giriniz");
    scanf("%f",&x);

while(1)
    {

sayac2++;
    atama=sayi;

while(atama>1) //faktoriyellerin olusturulmasi
    {

atama--;
    sayi=sayi*atama;

}
    bolunen=bolunen*x; //x in katlari olusturuluyor
    bolum1=(bolunen/sayi);
    bolum2=bolum2+bolum1; // x bolu faktoriyeller hesaplaniyor
    sayi=1+sayac2; //her tur sayinin 1 daha artilmasi

sonuc=1+bolum2;
    printf("%.3f\n",sonuc);

}
    system("PAUSE");
    return 0;
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strahd_von_zarovich -- 6 Eylül 2012; 4:29:10 >

• Elimde düzenlenmesi istenen bir program var yani yarım bırakılan bir program C# ıda tam bilmediğimden çok basit yerleri bile bazen takılabiliyorum. Şuan takıldığım yer forum üzerinde Tabcontroller var bunların içinde de bir LabelPictureBox var yani arayüz hepsi için tek tek oluşturmaktansa bir arayüz yapılmış direk o çağırılarak üstündeki labellerı picturebox ları düzenleyerek tabcontrollere gömüyor benim yapmak istediğim ise form üzerinde(TabControl içerisinde) tüm checkbox lara emir vermek hepiniz check=false olun gibi aslında checkbox önemli değil tüm labelleri bile düzenlesem onu checkboxlara görede ayarlarım bunun mantığını bulamadım algoritmayı araştırdım ancak çok karışık geldi bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Hocam burada nerede hata olabilir acaba ? . -1 0 1 değerleri verilince doğru buluyor . Diğer değerlerde ekrana -1.#IND00000.. yazdırıyor. e^x= 1+ (x/1!) + (x^2/2!) + (x^3/3!) + ...... formülünü yazdırmaya çalıştım . e matematik sabiti olan e .

#include <stdio.h> 
    #include <stdlib.h>

int main()
    {
    float sayi=1,atama=1,sayac2=0,bolum1,bolum2=0,x,sonuc,bolunen=1;

printf("e uzeri x icin x i giriniz");
    scanf("%f",&x);

while(1)
    {

sayac2++;
    atama=sayi;

while(atama>1) //faktoriyellerin olusturulmasi
    {

atama--;
    sayi=sayi*atama;

}
    bolunen=bolunen*x; //x in katlari olusturuluyor
    bolum1=(bolunen/sayi);
    bolum2=bolum2+bolum1; // x bolu faktoriyeller hesaplaniyor
    sayi=1+sayac2; //her tur sayinin 1 daha artilmasi

sonuc=1+bolum2;
    printf("%.3f\n",sonuc);

}
    system("PAUSE");
    return 0;
    }

while(1) satırını while(sayac2 < 50) ile değiştirince sonucu görebiliyorsun
    50 toplam buluyor bu şekilde ama yine de yeterince doğru sonuç vermiyor float kullandığın için. double da ise sonucu 1 gösteriyor sürekli.
    Her terimi bölüp toplamaktansa, tüm terimleri toplayıp sadece 1 sefer bölme işlemi yap bu şekilde daha doğru sonuç verir.

• quote:

quote:

quote:

int dizi[4];

dizi[4] ü kullanamazsın.

Tamam ben onları tamamen karıştırmışım aklım nereye gitmiş acaba Teşekkürler tekrar

Bende koda baktım göze çarpan bir yer bulamadım. Arkadaş söylediğinde haklı. Benimde gözümden kaçmış..

Örneğin senin nickini ele alalım.
    Mtntk...
    Dizilerde, M=0,t=1,n=2,t=3,k=4 olarak algılıyor. Gene beş harf var fakat başlangıç değerine sıfır atıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihcan92

Elimde düzenlenmesi istenen bir program var yani yarım bırakılan bir program C# ıda tam bilmediğimden çok basit yerleri bile bazen takılabiliyorum. Şuan takıldığım yer forum üzerinde Tabcontroller var bunların içinde de bir LabelPictureBox var yani arayüz hepsi için tek tek oluşturmaktansa bir arayüz yapılmış direk o çağırılarak üstündeki labellerı picturebox ları düzenleyerek tabcontrollere gömüyor benim yapmak istediğim ise form üzerinde(TabControl içerisinde) tüm checkbox lara emir vermek hepiniz check=false olun gibi aslında checkbox önemli değil tüm labelleri bile düzenlesem onu checkboxlara görede ayarlarım bunun mantığını bulamadım algoritmayı araştırdım ancak çok karışık geldi bana

TabControl içine koyduğun bütün checkedbox'ları şu şekilde bir döngü ile izinlerini iptal edebilirsin.

private void checkedbox_iptal(params CheckedBox[] cb) // fonksiyon oluşturduk ve checkedbox'lara cb ismini verdik..
    {
    for(int i=0; i <= cb.Length - 1; i++) // for döngüsü ile checkedbox'ları sıraladık
    {
    cb[i].Enabled = false; // i'yi checked'a atayarak, bütün checkedbox'ların erişilebilirliğini false; ile sıfırladık. yani iptal ettik..
    }

}

• İlk resimdeki gibi yaptım sonra derle dedim ve hata aldım nerede hata var ?

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL)

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL)

• #include<iosterm> yazmışsınız. Dikkatli olun lütfen. #include<iostream> olacaktı. Dediğimi yapın sorun düzelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoDeR006 -- 6 Eylül 2012; 18:42:51 >
  • Tamam deniyorum ama olcağını sanmıyorum geçen doğru yazdığıma emindim ama yine hata vermişti .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qwerty0034

Tamam deniyorum ama olcağını sanmıyorum geçen doğru yazdığıma emindim ama yine hata vermişti .

Büyük ihtimalle düzelecektir. İyi çalışmalar
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.