Şimdi Ara

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.172
Cevap
118
Favori
167.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CoDeR006

quote:

Orijinalden alıntı: Qwerty0034

Tamam deniyorum ama olcağını sanmıyorum geçen doğru yazdığıma emindim ama yine hata vermişti .

Büyük ihtimalle düzelecektir. İyi çalışmalar

Çok teşekkür ederim oldu.

Halbuki geçen doğru yazdığıma emindim her neyse tekrar teşekkürler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CoDeR006

quote:

Tamam deniyorum ama olcağını sanmıyorum geçen doğru yazdığıma emindim ama yine hata vermişti .

Büyük ihtimalle düzelecektir. İyi çalışmalar

Çok teşekkür ederim oldu.

Halbuki geçen doğru yazdığıma emindim her neyse tekrar teşekkürler.

Rica ederim :)
    iyi çalışmalar

• quote:

İlk resimdeki gibi yaptım sonra derle dedim ve hata aldım nerede hata var ?

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL)

private void checkedbox_iptal(params CheckedBox[] cb)

Satırında CheckedBox altı kırmızı çizili nasıl düzeltebiliriz bir tanımlamayı eksik mi yaptık acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihcan92

quote:

İlk resimdeki gibi yaptım sonra derle dedim ve hata aldım nerede hata var ?

private void checkedbox_iptal(params CheckedBox[] cb)

Satırında CheckedBox altı kırmızı çizili nasıl düzeltebiliriz bir tanımlamayı eksik mi yaptık acaba

Checkedbox veya checkedbox deneyin. Harf duyarlılığı var C#'da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi £XE -- 7 Eylül 2012; 0:56:01 >

• Küçük harf olayınıda denemiştim zaten hata değişmedi :(
    Error	3	The type or namespace name 'checkedBox' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)	C:\Users\****\Desktop\FilmVision\FilmVision\FilmVision\FilmvisionMain.cs	737	46	FilmVision 

Referans tan bahsediyor bu kodu kullanmak için hangi referansı yüklemem lazım yada ne yapmam lazum şuan :)
  • Merhaba arkadaslar,
    ben uzun süredir C++ ile ugrasiyorum ama bu isaretciler konusu kafami cok karıştırıyor.
    Birisi bana asagidaki durumu aciklayabilir mi?

strcmp(const char* str1, const char* str2)

bilindigi üzere standard strcmp fonksiyonu parametre olarak aldigi iki isaretciyi karsilastiriyor ve sonucu geri döndürüyor.(esitse 0, degilse 0'dan farkli bir sayi...)
    Benim anladigim kadariyla strcmp fonksiyonu aslinda burada isaretcileri degil, isaretcinin tuttugu adrese sahip olan degiskenin icerdigi degerleri karsilastiriyor olmali...(hataliysam düzeltin)

peki ben bu fonksiyonu su sekilde cagirirsam durumu bana nasil aciklayabilirsiniz?

strcmp("elma","alma");

strcmp fonksiyonu parametre olarak iki isaretci beklerken nasil olurda bu sekidle cagirip dogru sonuc alabiliyoruz? Aciklayabilirmisiniz?
  • hocam delegate ve event farkını açıklayabilirmisiniz ben biraz okudumda bunlar çoklu metod çağırmaya yarıyormuş fakat nasıl kullanılır ve farkları nedir bir fikrim yokta internette birkaç örneğe baktım çoklu metod çağırır diyor adam örnekte tek metod çağırmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: beterman

Gördüğün örneklerden birinin kodunu atar mısın? Mantığı bende tam bilmiyorum ama attığın kod üzerinden bir sonuç çıkarabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beterman

Merhaba arkadaslar,
    ben uzun süredir C++ ile ugrasiyorum ama bu isaretciler konusu kafami cok karıştırıyor.
    Birisi bana asagidaki durumu aciklayabilir mi?

strcmp(const char* str1, const char* str2)

bilindigi üzere standard strcmp fonksiyonu parametre olarak aldigi iki isaretciyi karsilastiriyor ve sonucu geri döndürüyor.(esitse 0, degilse 0'dan farkli bir sayi...)
    Benim anladigim kadariyla strcmp fonksiyonu aslinda burada isaretcileri degil, isaretcinin tuttugu adrese sahip olan degiskenin icerdigi degerleri karsilastiriyor olmali...(hataliysam düzeltin)

peki ben bu fonksiyonu su sekilde cagirirsam durumu bana nasil aciklayabilirsiniz?

strcmp("elma","alma");

strcmp fonksiyonu parametre olarak iki isaretci beklerken nasil olurda bu sekidle cagirip dogru sonuc alabiliyoruz? Aciklayabilirmisiniz?

Elbette adresleri kaşılaştırmanın bir anlamı yok, değerler karşılaştırılıyor.
    "elma" 5 char dan oluşur. 'e', 'l', 'm', 'a', '\0'. fonksiyona sadece 'e' harfinin adresi gider. Tüm harfler değil. Son harf ise '\0' dan bir önceki harftir yani 'a'.

• quote:

Küçük harf olayınıda denemiştim zaten hata değişmedi :(
    Error	3	The type or namespace name 'checkedBox' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)	C:\Users\****\Desktop\FilmVision\FilmVision\FilmVision\FilmvisionMain.cs	737	46	FilmVision 

Referans tan bahsediyor bu kodu kullanmak için hangi referansı yüklemem lazım yada ne yapmam lazum şuan :)

Hım.. Kodda türkçe karakter varsa onları düzelt, Sonra kodu kopyala, Visual St. Kapatıp tekrar aç, tekrardan koy kodu.

Şunu dener misin. Olmazsa başka bir yöntem anlatmaya çalışayım.

public void kontrol()
    {

for(int i = 0; i <= CheckedBox.Length - 1; i++){CheckedBox[i].Enabled = false;}

}

• CheckedBox.Length diye bir kavram yok :( siz yeni bir proje oluştursanız ufak bir çalışan exe yapsanız proje dosyasının indirme linkini verirseniz o zaman projeme uygulayabileceğimi düşünüyorum
  • quote:

CheckedBox.Length diye bir kavram yok :( siz yeni bir proje oluştursanız ufak bir çalışan exe yapsanız proje dosyasının indirme linkini verirseniz o zaman projeme uygulayabileceğimi düşünüyorum

Müsait değildim 2 gündür. Açamadım Visual Studio'yu. Şimdi inceleyeceğim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: £XE

quote:

CheckedBox.Length diye bir kavram yok :( siz yeni bir proje oluştursanız ufak bir çalışan exe yapsanız proje dosyasının indirme linkini verirseniz o zaman projeme uygulayabileceğimi düşünüyorum

Teşekkürler ben beklemedeyim
  • quote:

quote:

quote:

Ya kardeş ben saçmalamışım kusura bakma. Ayrıca checkedbox değilmiş checkbox mış .. Herneyse bu checkbox'ları toplu olarak iptal etmek için bir kod yazamadım. Daha doğrusu öyle birşey yapılamıyor.

Onun yerine koyduğun checkboxları şöyle iptal edebilirsin, diyelim 5 tane checkbox koydun,

checkBox1.Enabled=false;
    checkBox2.Enabled=false;
    .
    .
    .
    Şeklinde devam ederek iptal edebilirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ya kardeş ben saçmalamışım kusura bakma. Ayrıca checkedbox değilmiş checkbox mış .. Herneyse bu checkbox'ları toplu olarak iptal etmek için bir kod yazamadım. Daha doğrusu öyle birşey yapılamıyor.

Onun yerine koyduğun checkboxları şöyle iptal edebilirsin, diyelim 5 tane checkbox koydun,

checkBox1.Enabled=false;
    checkBox2.Enabled=false;
    .
    .
    .

Teşekkürler hocam ama o kadar kodlama bilgim var :) Benim olay birazcık değişik :) Sadece formu üstünde değil formun üstüne bir hazır arayüz gümüldü :) onun için foreach göngüsü ile de checkboxları bulamıyorum :) helebi bi bulsam :)

• quote:

Hocam burada yanlış nerede var ? Kullanıcının 100 ve A girdiğini kabul edecekmişiz. Sanırım bir yanlış A girilmesi. char tipi 1 byte sakladığından büyük harfler 2 byte da saklanabiliyorlar diye hatırlıyorum. Başka nerede yanlış var , benim getchar çalışmıyor ya da ben çalışma şeklini anlamadım , scanf den sonra benden bir değer beklemesi gerekmiyor mu direk atlayıp kapatıyor programı.

#include <stdio.h> 
    #include <stdlib.h>

int main()
    {

int tamsayi;
    char karakter;

scanf("%d",&tamsayi);
    karakter=getchar();

printf("%d , %c",tamsayi,karakter);

return 0;
    }
  • Kitaba göre burada yanlış var programda da çalıştırdım çalışıyor hata nerede ?

100 den 150 ye kadar olan tam sayıları toplar(toplam değişkeninin ilk değeri 0 olarak atanmıştır)

for(x=100;x<=150;x++)
    toplam+=x;

#include <stdio.h>
    #include <stdlib.h>

int main()
    {

int x,toplam=0;

for (x=100;x<=150;x++)
    toplam+=x;
    printf("%d",toplam);

system("PAUSE");
    return 0;
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strahd_von_zarovich -- 8 Eylül 2012; 23:37:53 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

checkBox1.Enabled=false;
    checkBox2.Enabled=false;
    .
    .
    .

Teşekkürler hocam ama o kadar kodlama bilgim var :) Benim olay birazcık değişik :) Sadece formu üstünde değil formun üstüne bir hazır arayüz gümüldü :) onun için foreach göngüsü ile de checkboxları bulamıyorum :) helebi bi bulsam :)

Ayrıntılı olarak anlat istersen daha iyi yardımcı olurum.. Dediğim gibi toplu olarak iptal etmenin yöntemi yok. ya da ben bilmiyorum. Fakat for,foreach ile vs. checkboxlar toplu olarak iptal edilemiyor. Listbox'ın içinde olsa diyeceğim o da saçma olacak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

Kitaba göre burada yanlış var programda da çalıştırdım çalışıyor hata nerede ?

100 den 150 ye kadar olan tam sayıları toplar(toplam değişkeninin ilk değeri 0 olarak atanmıştır)

for(x=100;x<=150;x++)
    toplam+=x;

#include <stdio.h>
    #include <stdlib.h>

int main()
    {

int x,toplam=0;

for (x=100;x<=150;x++)
    toplam+=x;
    printf("%d",toplam);

system("PAUSE");
    return 0;
    }

Program doğru çalışıyor.
    Fakat şöyle şeyler de yapabilirsin:

for (x=100;x<=150;x++){
    toplam+=x;
    printf("%d",toplam);
    } // düzenli olması için parantezler olabilir. Birde toplam+=x yerine toplam=toplam+x; kullanabilirsin.

Bu arada getchar sorunda öncelikle o karakter=getchar(); satırını bir üste çıkarman gerekli.. Yeteri kadar inceleyemedim o kodu.. Ekstra çevirmeler yapmak gerekiyord sanırım onun için. Yarın inceleyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

quote:

Hocam burada yanlış nerede var ? Kullanıcının 100 ve A girdiğini kabul edecekmişiz. Sanırım bir yanlış A girilmesi. char tipi 1 byte sakladığından büyük harfler 2 byte da saklanabiliyorlar diye hatırlıyorum. Başka nerede yanlış var , benim getchar çalışmıyor ya da ben çalışma şeklini anlamadım , scanf den sonra benden bir değer beklemesi gerekmiyor mu direk atlayıp kapatıyor programı.

#include <stdio.h> 
    #include <stdlib.h>

int main()
    {

int tamsayi;
    char karakter;

scanf("%d",&tamsayi);
    karakter=getchar();

printf("%d , %c",tamsayi,karakter);

return 0;
    }

ben yanıtlıyim büyük küçük tüm harfler 1 byte. tüm ascii karakterleri.
    getchar aslında çalışıyor. scanf de bir sayı girdikten sonra enter a basıyorsun. enter da bir karakter (muhtemelen '\n' veya '\r' ) ve hafızada kalmış oluyor. getchar da hafızada kalan bu karakteri alıyor, kullanıcıya sormasına gerek kalmıyor. karakter değişkenini ekrana bastığında bir satır alta geçtiğini görüceksin. Bu sorunu gidermek için ard arda iki getchar kullanabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.