Şimdi Ara

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.172
Cevap
118
Favori
167.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: crshr

Öncelikle teşekkürler hocam , aynen scanf nin yukarısına çıkardım sorun kalmadı . Anlamadığım şey getchar ı neden böyle yapmışlar farklı bir şey için mi kullanılıyor ? Uzun bir program da scanf ile getcharı birlikte kullanmak eziyet olur heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: £XE

Aynen bende sizin gibi yazardım hocam ama anlamadığım kitap direk aşağıdakini yazmış hatayı bulmamızı istiyor , yok gibi gözüküyor ama anlamadım.

100 den 150 ye kadar olan tam sayıları toplar(toplam değişkeninin ilk değeri 0 olarak atanmıştır)

for(x=100;x<=150;x++)
    toplam+=x;
  • Selam mesajı daha önce yazılması gereken yere yazdım ama cevap bulamadım! konu dışı ama, ceviz.net üzerinde bir topikteki dosyaya ihtiyacım var üye oldum ama referans mesajı gerekiyormuş eğer üye olan varsa bana referans mesajı atabilirmi nick: apaches teşekkürler...
  • erkan_apache konuyu gene yanlış yerde paylaştın.
  • Biliyorum ama paylaşmam gereken yerde kimse cevaplamadı, eğer gereksiz buluyorsanız lütfen silin sadece ceviz sitesinin programlama ağırlıklı bir forum olduğu için bir üye bulurum diye düşündüm :(
  • 1 ile 30 arasında 5 tam sayı girip , her satıra ayrı ayrı sayı kadar * yazdırmaya çalıştım ama pek pratik gelmedi , dizi kullanmadan başka türlü yapılabilir mi ? Yani girilen sayıları sırayla for içinde döndürmemin yolu var mı ?

#include <stdio.h> 
    #include <stdlib.h>

int main()
    {
    int sayi,a,b,c,d,e,sayac;

printf("1 ile 30 arasinda 5 sayi giriniz\n");
    scanf("%d%d%d%d%d",&a,&b,&c,&d,&e);

for(sayac=1;sayac<=5;sayac++){
    if(sayac==2)
    {a=b;}
    if(sayac==3)
    {a=c;}
    if(sayac==4)
    {a=d;}
    if(sayac==5)
    {a=e;}

for(sayi=1;sayi<=a;sayi++){
    printf("*"); }

printf("\n"); }

getchar();getchar();
    return 0;
    }

• Merhaba Arkadaslar,
    Eclipse'de CDT'yi sorunsuz yukledim ancak ne yazik ki programi yazip compile ettikten sonra herhangi bir output gostermeden "Lauch failed binary not found" diye hata veriyor.
    Properties'den flag ekle falan denildi ama yapamadim. Biliyorum daha cok programlama hakkindaki sorulara cevap veriyorsunuz ama bununla ilgilenebilirseniz cok sevinirim.
  • #include<stdio.h> 
    #include<conio.h>
    int main (void)
    {
    char kod;
    float alan,;
    printf("kac metrekare hali dosenecek: ");
    scanf("%f",&alan);
    printf("Hali Tipini Seciniz: ");
    scanf("%c",&kod);
    if (kod=='T')
    printf("Odenmesi gereken ucret: %f", alan*18.80);
    else if(kod=='B')
    printf("odenmesi gereken ucret: %f", alan*17.80);
    else if(kod=='S')
    printf("odenmesi gereken ucret: %f", alan*19.20);
    else
    printf("yanlis kod girdiniz");
    getch();
    return(0);
    }

C kitabındaki soru şu 3 tip halı satılmaktadır. kodlar T B S ücretler 18.80, 17.80, 19.20. Ne kadar ücret ödeneceğini gösteren bir program yazınız. Yazdığım programda ne yanlış bakabilirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihcan92

Elimde düzenlenmesi istenen bir program var yani yarım bırakılan bir program C# ıda tam bilmediğimden çok basit yerleri bile bazen takılabiliyorum. Şuan takıldığım yer forum üzerinde Tabcontroller var bunların içinde de bir LabelPictureBox var yani arayüz hepsi için tek tek oluşturmaktansa bir arayüz yapılmış direk o çağırılarak üstündeki labellerı picturebox ları düzenleyerek tabcontrollere gömüyor benim yapmak istediğim ise form üzerinde(TabControl içerisinde) tüm checkbox lara emir vermek hepiniz check=false olun gibi aslında checkbox önemli değil tüm labelleri bile düzenlesem onu checkboxlara görede ayarlarım bunun mantığını bulamadım algoritmayı araştırdım ancak çok karışık geldi bana

TabControl deki her sekmenin bir tabpage si var diye hatırlıyorum :)

foreach (Control control in tabPage1.Controls)
    {
    if (control is CheckBox)
    control.Enabled = false;
    }

ile halledebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: mertov

www.gidnetwork.com
    Things to Avoid in C/C++ -- scanf, Part 5 - GIDNetwork
    http://www.gidnetwork.com/b-59.html
    , alan,; yapmışsın , hali icin alan girdikten sonra entera basınca kod \n alıyor büyük ihtimalle. Halı tipini üstte alırsan düzelir.

#include <stdio.h> 
    #include <conio.h>

int main ()
    {
    char kod;
    float alan;

printf("Hali Tipini Seciniz:");
    scanf("%c",&kod);
    printf("kac metrekare hali dosenecek:");
    scanf("%f",&alan);

if (kod=='T')
    else if(kod=='B')
    else if(kod=='S')
    else

getch();
    return(0);
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strahd_von_zarovich -- 9 Eylül 2012; 20:25:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

quote:

http://www.gidnetwork.com/b-59.html , alan,; yapmışsın , hali icin alan girdikten sonra entera basınca kod \n alıyor büyük ihtimalle.

#include <stdio.h> 
    #include <conio.h>

int main ()
    {
    char kod;
    float alan;

scanf("%c",&kod);
    scanf("%f",&alan);

if (kod=='T')
    else if(kod=='B')
    else if(kod=='S')
    else

getch();
    return(0);
    }

Yok , 'ü bende gördüm.. Kaldırdım fakat gene hatalı çalışıyor. C'diline C++ kadar hakim değilim fakat hata olmaması gerekiyor programda.

• quote:

strahd_von_zarovich arkadaşında dediği gibi float alan,; kısmında , koymuşsun. Onu kaldırıp dener misin. Bende gene hatalı çalıştı ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan_apache

Selam mesajı daha önce yazılması gereken yere yazdım ama cevap bulamadım! konu dışı ama, ceviz.net üzerinde bir topikteki dosyaya ihtiyacım var üye oldum ama referans mesajı gerekiyormuş eğer üye olan varsa bana referans mesajı atabilirmi nick: apaches teşekkürler...

ceviz linkini verirsen bakayım.
  • quote:

quote:

quote:

http://www.gidnetwork.com/b-59.html , alan,; yapmışsın , hali icin alan girdikten sonra entera basınca kod \n alıyor büyük ihtimalle.

#include <stdio.h> 
    #include <conio.h>

int main ()
    {
    char kod;
    float alan;

scanf("%c",&kod);
    scanf("%f",&alan);

if (kod=='T')
    else if(kod=='B')
    else if(kod=='S')
    else

getch();
    return(0);
    }

Yok , 'ü bende gördüm.. Kaldırdım fakat gene hatalı çalışıyor. C'diline C++ kadar hakim değilim fakat hata olmaması gerekiyor programda.

Bence virgül haricinde hata olmaması lazım hocam ama verdiğim linkte şurayı okuduktan sonra değişti kararım.

But lack of knowledge is what gets most programmers. They want to read a character from the keyboard so they very logically use the format string "%c". Then wonder why the next read is messed up. How are they supposed to know that after the character was read there was a \n left behind? I've rarely (never?) seen documentation explaining that fact, but through experimentation and logical thinking (and a good debugger), one can in fact figure out what's happening.

• quote:

quote:

Şimdi yeni bir şey daha buldum , scanf de % den önce bir boşluk bırakılırsa tampon bölgesini sıfırlayabiliyormuş , yani scanf(" %c",&kod); şeklinde yazılırsa bazı derleyicilerde doğru çalışır, ama bazı derleyiciler de oradaki boşluğu atlayarak okuyormuş bu durumda gene aynı hata oluşacak . Yani sorun ilk scanf de entera bastığımızda ikinci scanf içine veri gidiyor o yüzden direk orada da değer girilmiş ve entera basılmış gibi oluyor. Bunu önlemek için tampon bölgeyi sıfırlamak gerekiyormuş bunun içinde fflsuh() fonksiyonu kullanıyormuş , ama bu fonksiyon standart değilmiş ve her derleyici de bulunmaya biliyormuş. Sonuç olarak 2 uçlu bir değnek .

Elektro_gadget hocam yardım et bize

• quote:

Son olarak aşağıdaki şekilde yazarsan kodun çalışır , çalışmama nedenleri de yukarıda yazdığım sebepler.

#include <stdio.h> 
    #include <conio.h>

int main ()
    {
    char kod;
    float alan;

scanf("%f",&alan);
    fflush(stdin);
    scanf("%c",&kod);

if (kod=='T')
    else if(kod=='B')
    else if(kod=='S')
    else

getch();
    return(0);
    }

• quote:

quote:

http://www.gidnetwork.com/b-59.html , alan,; yapmışsın , hali icin alan girdikten sonra entera basınca kod \n alıyor büyük ihtimalle. Halı tipini üstte alırsan düzelir.

#include <stdio.h> 
    #include <conio.h>

int main ()
    {
    char kod;
    float alan;

scanf("%c",&kod);
    scanf("%f",&alan);

if (kod=='T')
    else if(kod=='B')
    else if(kod=='S')
    else

getch();
    return(0);
    }

Hocam ilk halı tipini üste aldım hata verdi neden hata verdi bilmiyorum. Sormak istediğim soru şu ben scanf ile bi karakter tanıttım diyelim araya başka scanf fonksiyonu girdiğinde (örnek olarak kaç metrekare halı falan filan) en başta tanıttığım karaktere göre if fonksiyonlarını dizersem program karakteri aklında tutup işlem yapar dimi? Anlatabildim mi bilmiyorum

• quote:

quote:

quote:

Şimdi yeni bir şey daha buldum , scanf de % den önce bir boşluk bırakılırsa tampon bölgesini sıfırlayabiliyormuş , yani scanf(" %c",&kod); şeklinde yazılırsa bazı derleyicilerde doğru çalışır, ama bazı derleyiciler de oradaki boşluğu atlayarak okuyormuş bu durumda gene aynı hata oluşacak . Yani sorun ilk scanf de entera bastığımızda ikinci scanf içine veri gidiyor o yüzden direk orada da değer girilmiş ve entera basılmış gibi oluyor. Bunu önlemek için tampon bölgeyi sıfırlamak gerekiyormuş bunun içinde fflsuh() fonksiyonu kullanıyormuş , ama bu fonksiyon standart değilmiş ve her derleyici de bulunmaya biliyormuş. Sonuç olarak 2 uçlu bir değnek .

Elektro_gadget hocam yardım et bize

Hocam yazdığım kodlara tekrar baktığımda scanf'de %'den önce bosluğa denk gelmedim sizin yazdığınız son hali düzgün çalışıyor ama virgülü kaldırsam da benimki çalışmıyor. Açıkçası neden benim program çalışmıyor halen anlamadım ilgilendiğiniz için teşekkürler.

• quote:

quote:

strahd_von_zarovich arkadaşında dediği gibi float alan,; kısmında , koymuşsun. Onu kaldırıp dener misin. Bende gene hatalı çalıştı ama...

Bende de hatalı çalışıyor dev c++ kullanıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Bende de hatalı çalışıyor dev c++ kullanıyorum.

Birinci hatan alan,; orada virgülü silicen . İkincisi alan için 20 girdin diyelim enter a bastığında ikinci scanf e sen istemeden bir değer gönderiyor bunu önlemek için son kodda yazdığım gibi fflush(stdin); kullandım bu o gönderilen bilgiyi sıfırlıyor bu sayede senden düzgün şekilde karakter isteyebiliyor.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.