Şimdi Ara

C# Console dan mı Form dan mı başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ikisi arasında kararsız kaldım sizce nasıl yapmalıyım açıklar mısınız?

• Hiç c# bilmiyorsanız tabiki konsol. Daha ileri seviye iseniz form.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsolda teknik terimleri öğrenip forma geçebilirsiniz. Örneğin veri türlerini bile bilmiyorsanız önce konsolda öğrenin sürükle bırak çalışmak mesela değil bir şeyi yapmanız gerektiğinde arka planda algoritmasını kurmanız önemlidir.

İyi çalışmalar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • back to the basics,
    console programming (ultimate algorithm)
  • Form deyince VS ile project wizard'ta Form Application seçip tek tuşla derleyip ekrana Form çıkarmak akla geliyor. Konsol deyince C# ile kod yazmak akla geliyor. İkisini bir arada yapmak ise SS'te görüldüğü gibi Forms 'a özel birkaç satır kod yazmaktan ibaret. Bence her ikisine aynı anda başla.

C# Console dan mı Form dan mı başlamalıyım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsola pek gerek yok ve forma sakın sama sakın bulaşma, şuan en iyi seçenek WPF görsel kısım XAML ile halledilirken arka planda çalışan kodlar C# ile idare ediliyor. Eğer kendini C# kısmında geliştirmek istiyorsan çıktını debug output kısmında alabilirsin, kendini ilerletince zaten xaml ile muhteşem tasarımlar yapabilirsin ve oldukça esnektir.

WPF’in Avantajları

Oldukça esnek bir yapısı var, biçim yazar nesnenin cismi ile oynar, yok olmadı beğenmedin ya da istediğin türde bir nesne yok mu? Kuralları sen koyar, kendi kontrollerini hızlı bir biçimde sen yazarsın.
    Sadece masaüstü değil, UWP teknolojilerine de bir adım daha yakın olursun. Tablet, telefon, akıllı saat, sanal gerçeklik gözlükleri ve daha birçok cihaz için uygulama yazarken kullanabilirsin.
    Uunutma başka platformlarda var, Xmarin ile tek seferde Windows Phone, IOS ve Android için uygulama yazarken de XAML benzeri yapıları kullanacaksın. XAML benzeri tasarımcı yapılara daha kolay alışman için gerekli.
    Ücretli, Ücretsiz, Açık kaynak kodlu tonlarca kontrol, tema ve şemalar var. Tasarım için endişelenme, vakit nakittir, hızlıca olanı kullanabilirsin.
    DirectX ile Vektörel tabanlı çalıştığı için en çalışma verimini alırken son kullanıcıyı rahatsız eden kasıntı olma durumundan kurtulmuş olursun. Daha şık, daha hızlı.
    Tek C# değil, kardeşi VB‘de kullanarak çalışabilirsin, seçim sana kalmış.
    Nizami bir arayüz çizerken, ekran boyutuna göre otomatik şekillenebilen dinamik bir yapı oluşturabilirsin.
    Son olarak Visuasl Studio ile varsayılan olarak gelen Blend (“Blend for Visual Studio” diye olan şeyi kastediyorum) ile animasyonların dibine vurabilirsiniz.

WFA’nın Avantajları

Eski toprak, güvenilir ve kolaydır kullanması. Sürükle bırak, tıkla kullan.
    Görsel arayüz ile pek uğraşmayacağınız için syntax hataları ile nadiren karşılaşırsınız, CTRL+Z ile dönüp nerede hata varsa onarıp devam edersiniz.
    Bitmap temelli olduğu için işlemciye yük bindirir, sistemi yorar. Sistem aşırı yük altındayken zorlanırsa son kullanıcı için kasıntı bir uygulama izlenimi oluşturur.
    Ücretli ve Ücretsiz kontroller bolca vardır ama esnetilemediği için tema ile uyumsuz olabilir.

Ayrıca bunun hakkında alakalı bir yazıma da bakabilirsin.
    http://yazilim.eyuperdogan.com.tr/2017/05/30/temel-duzey-wpf-egitim-dizisi-bolum-1-wpf-nedir.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgoistKişi -- 23 Ağustos 2017; 17:54:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C# ve Php aynı anda gider mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biliyorsun iki tip uygulama var web ve masaüstü uygulaması gerçi 3. tip olarak mobil uygulama da denebilir ama onu şu an es geçelim. console uygulaması dediğimizde zaten alanın baya daralıyor şöyle ki sonuçta siyah bir ekran yapacakların sınırlı sınırlıdan kasıt hayal gücü sınırlı yani siyah bir ekrana ne koyayım da son kullanıcı faydalansın ister istemez form wpf veya web uygulamasına kayacaksınız.
    sonuçta altyapı aynı hepsi netframworkün üzerine bindirilmiş. console uygulamasından başlarsanız orda çok zaman kaybetmeyin derim. yani atıyorum genelde ödevlerde çıkar for ile yıldızlar çizdirme işi burda işin özü forun nasıl kullanıldığını öğrenmektir siz dilin işleyişini öğrenin yoksa consolluk bir iş yok yarın form uygulamasında o yıldızlar yerine icabında button koyarsın olur biter
    benim önerim
    çok kısa bir zaman consola bir bakın akabinde form veya wpf ye geçersiniz consolda sıkışmayın yani zaten yukarıda arkadaş bu ikisinin avantajını dezavanajını yazmış orda sizin tercihinize kalmış ben form dan sonra wpf ye geçmiştim tabi formdan wpfye geçince bir anlık alışamama söz konusu olabilir biraz farklılıklar var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.