Şimdi Ara

C# Console uygulamaları hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Konsol uygulaması denemeleri yapıyorum ama başlattığım an kapanıyor.Mesela

Console.WriteLine ("Merhaba");

yazıyorum. Yazdığını görüyorum ama hemen kapatıyor uygulamayı.bunun nedeni nedir ya da bir çözümü varmı ?

• işlem bittiği an kapanması normal Console.ReadLine(); satırını eklersen duraklama yaptırabilirsin
  • çok teşekkürler...
  • Yada CTRL + F5 ile derle programını.
  • Dostum yenisin galiba o zaman Console.ReadLine() ile neden duraksatma yapıyorsun onu söyliyeyim.Birkere arkadaşın dediğini yalnış anlama Console.ReadLine() consolden enter girine kadar bastığın tuşları tamponlar yani klavyeden tuş bekler bu yüzden programın duruyor.Yani bir duraksatma komutu değildir.İkincisi programın hemen kapanması her program ana thread ile çalışmaya başlar.Bu thread'e işletim sistemi tarafından main methodu geçirilir.Main methodu işletim sistemi tarafından çağrıldığı için static'dir zaten.Bir thread'de fonksiyonu bittiği zaman sonlanır.Burada da Console.WriteLine()dan sonra hiç bir komut olmadığından fonksiyon bitiyor ve ana thread sonlanıyor.Ana thread'in sonlanması programın bitmesi demek.

Sana ufak bir ipucu olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanDa -- 24 Ağustos 2007; 8:48:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.