Şimdi Ara

C++ da sorunum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • klavyeden n tane sayı girilecek n değeri kullanıcı tarafından belirlenecektir.daha sonra kullanıcının girdiği n
    adet sayının en büyük , en küçük ve ortalamayı ekranda gösteren programı yapınız.(dizi kullanılmıcak)

evet arkadaşlar bu soruyu çözebilir misiniz? Yalnız dikkat edin n tane sayı diyor kaç sayı giriceğimizi bilmiyoruz 10 da olabilir 15 de olabilir

• <include .n>

n = n iste böle sorular yapacak();

n = ben c# biliroum baktım forum boş ölesine yazam dedim

n = bence sen c# geç c++ cok gıcık

Console.ReadKey();

:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: krock123

<include .n>

n = n iste böle sorular yapacak();

n = ben c# biliroum baktım forum boş ölesine yazam dedim

n = bence sen c# geç c++ cok gıcık

Console.ReadKey();

:D
    C++ öğrenmeden programcı olunmaz ama. Benim hedefim programcı olmak o kadarda gıcık değil bence. Biraz zor sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukbayram

C++ öğrenmeden programcı olunmaz ama. Benim hedefim programcı olmak o kadarda gıcık değil bence. Biraz zor sadece.

Alıntıları Göster
    Farukbayram bende o soru üzerinde çalışıyorum n değeri sorun işte o omasa rahat demi :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutttttttt

Farukbayram bende o soru üzerinde çalışıyorum n değeri sorun işte o omasa rahat demi :S

Alıntıları Göster
    kullanıcının girdiği sayıyı alabiliyorsunuz da n i mi alamıyorsunuz şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: LvsZoC

kullanıcının girdiği sayıyı alabiliyorsunuz da n i mi alamıyorsunuz şimdi

Alıntıları Göster
    Evet n olmasa kolay ama. Yapabiliyorsan yazda bizde öğrenelim
  • quote:

Neden böyle bir kural mı var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c'de yardım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan1980125

quote:

Neden böyle bir kural mı var.

Alıntıları Göster
    Yazacağın şeylerin %60-70 inde c++ kullanıyormuşsun. Programcı tanıdıklarım var. Onların dediklerini aktarıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BF8E9B238

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Çözemedik. Bir ipucu verirseniz memnun oluruz :)
  • quote:

Çözemedik. Bir ipucu verirseniz memnun oluruz :)

Alıntıları Göster
    Pardon ben soruyu yanlış anlamışım bunun herhangi bir zorluğu yok. Biraz kafayı çalıştırın gençler. Basit döngü sorusu.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Odev mi bu yoksa kendi kendine calismak icin buldugun bir soru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maybe Tomorrow

Odev mi bu yoksa kendi kendine calismak icin buldugun bir soru mu?

Alıntıları Göster
    Kendi kendime yapmaya çalışıyorum ödev felan değil.
  • quote:

Kendi kendime yapmaya çalışıyorum ödev felan değil.

Alıntıları Göster
    O soruyu ben sormustum daha dogrusu baska bir sayfadan kopyalamistim.

n'de takildigini yazmissin ama durum hicte oyle degil. Cunku bu soruda n kismi en basit bolum kazik olan ve cozemeyecegin bolum ise algoritma bilmedigin icin programin nasil kendi icinde deger tutacagiyla ilgili.

Sadece bu soru icin nasil bir yol izlenebilecegini yazayim.

#Kutuphaneler 

#Degiskenler // neler lazim olabilir onlari belirleyelim.
    int n: kullanicidan girilmesi istenen sayi limiti
    int tut: girilen sayilari tutulacak
    int buyuk: en buyuk sayiyi tutacak
    int kucuk: en kucuk sayiyi tutacak
    int toplam: sayilarin toplamini tutacak

#Kullanicidan n degerini istenecek

//Tekrar eden bir islem oldugu icin bunu herhangi bir loop(dongu)'a sokmak lazim. for, while veya do while ile yapabilirsin. n degeri burda ust limiti gosterecek yere yazilmali. ornek: for(int i=1;int<=n;i++) gibi

#Dongu baslat
    #Dongu icindeki kodlar

//Her dongu turu icin once i'ninci elemani girin seklinde mesaj yazmali, mesajdan sonra girilecek deger tut degiskenine yazilmali
    //tut degiskenindeki deger buyuk degiskeni ile kiyaslanmali, karsilastirmada tut icindeki sayi buyuk degiskeninin icindeki sayidan buyukse, tut degiskenindeki deger buyuk degiskenine yazilacak, degilse buyuk degiskenine dokunma, devam
    //tut degiskenindeki deger kucuk degiskeni ile kiyaslanmali, karsilastirmada tut icindeki sayi kucuk degiskeninin icindeki sayidan kucukse, tut degiskenindeki deger kucuk degiskenine yazilacak, degilse kucuk degiskenine dokunma, devam

#Dongu sonu

#Sonuc ciktilari
    Izlenmesi gereken yol bu sekilde tabii burdaki adimlari oldugu yaparsan program yine tam anlamiyla calismayacaktir; ancak sorunlu kisimlari kendin cozmeye calismalisin, fazla zorlanacagini zannetmiyorum. Bunu yaptiktan sonra birde dizileri biliyorsan o sekilde yapmayi dene.
    Normalde bu sekilde bu program boyle yapilir diye mesaj yazmazdim, sadece algoritmalara yabanci oldugunuz icin bu seferlik basitce mantigini gorun diye yazdim. Ayrica ogrenmek istiyorsaniz oldugu gibi soruyu buraya yapistirip bunu nasil yapicam diyerek ogrenemezsiniz, kendiniz ugrasin biraz caba gosterin. Baktiniz isin icinden cikamiyorsunuz, o zaman oldugu gibi yazdiginiz kodlari buraya yapistirip sizce hatam nerde diye sorun. Bu sayede insanlar dalga gecmesin ve ogrenmeye niyetli oldugunuz belli olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maybe Tomorrow

O soruyu ben sormustum daha dogrusu baska bir sayfadan kopyalamistim.

n'de takildigini yazmissin ama durum hicte oyle degil. Cunku bu soruda n kismi en basit bolum kazik olan ve cozemeyecegin bolum ise algoritma bilmedigin icin programin nasil kendi icinde deger tutacagiyla ilgili.

Sadece bu soru icin nasil bir yol izlenebilecegini yazayim.

#Kutuphaneler 

#Degiskenler // neler lazim olabilir onlari belirleyelim.
    int n: kullanicidan girilmesi istenen sayi limiti
    int tut: girilen sayilari tutulacak
    int buyuk: en buyuk sayiyi tutacak
    int kucuk: en kucuk sayiyi tutacak
    int toplam: sayilarin toplamini tutacak

#Kullanicidan n degerini istenecek

//Tekrar eden bir islem oldugu icin bunu herhangi bir loop(dongu)'a sokmak lazim. for, while veya do while ile yapabilirsin. n degeri burda ust limiti gosterecek yere yazilmali. ornek: for(int i=1;int<=n;i++) gibi

#Dongu baslat
    #Dongu icindeki kodlar

//Her dongu turu icin once i'ninci elemani girin seklinde mesaj yazmali, mesajdan sonra girilecek deger tut degiskenine yazilmali
    //tut degiskenindeki deger buyuk degiskeni ile kiyaslanmali, karsilastirmada tut icindeki sayi buyuk degiskeninin icindeki sayidan buyukse, tut degiskenindeki deger buyuk degiskenine yazilacak, degilse buyuk degiskenine dokunma, devam
    //tut degiskenindeki deger kucuk degiskeni ile kiyaslanmali, karsilastirmada tut icindeki sayi kucuk degiskeninin icindeki sayidan kucukse, tut degiskenindeki deger kucuk degiskenine yazilacak, degilse kucuk degiskenine dokunma, devam

#Dongu sonu

#Sonuc ciktilari
    Izlenmesi gereken yol bu sekilde tabii burdaki adimlari oldugu yaparsan program yine tam anlamiyla calismayacaktir; ancak sorunlu kisimlari kendin cozmeye calismalisin, fazla zorlanacagini zannetmiyorum. Bunu yaptiktan sonra birde dizileri biliyorsan o sekilde yapmayi dene.
    Normalde bu sekilde bu program boyle yapilir diye mesaj yazmazdim, sadece algoritmalara yabanci oldugunuz icin bu seferlik basitce mantigini gorun diye yazdim. Ayrica ogrenmek istiyorsaniz oldugu gibi soruyu buraya yapistirip bunu nasil yapicam diyerek ogrenemezsiniz, kendiniz ugrasin biraz caba gosterin. Baktiniz isin icinden cikamiyorsunuz, o zaman oldugu gibi yazdiginiz kodlari buraya yapistirip sizce hatam nerde diye sorun. Bu sayede insanlar dalga gecmesin ve ogrenmeye niyetli oldugunuz belli olsun.

Alıntıları Göster
    Tamam uğraşayım ben biraz verdiğin tüyolarla

• quote:

Tamam uğraşayım ben biraz verdiğin tüyolarla

Alıntıları Göster
    #include <stdio.h> 
    #include <stdlib.h>

int main()
    {
    int N,sayi,b,k,ort,i;
    printf("Kaç sayi girilecek?\n");
    scanf("%d",&N);
    printf("1.ci sayiyi girin: ");
    scanf("%d",&sayi);
    b=sayi; k=sayi; ort=sayi;
    for(i=2;i<=N;i++)
    {
    printf("%d.ci sayiyi giriniz: ",i);
    scanf("%d",&sayi);
    if(sayi<k)
    k=sayi;
    if(sayi>b)
    b=sayi;
    ort+=sayi;
    }
    printf("Buyuk sayi: %d\nKucuk sayi: %d\nOrtalama: %lf",b,k,(double)ort/N);
    return 0;
    }

Hocam bunlar programın C kodları. Programi bu kadar uzatmdan pointer kullanarakda kodlayabiliriz.

• quote:

Yazacağın şeylerin %60-70 inde c++ kullanıyormuşsun. Programcı tanıdıklarım var. Onların dediklerini aktarıyorum.

Alakası yok gerçekten iyi bir programcıysan c de mükemmel işler çıkartabilirsin örneğin aircrack mesela :) tabii c# da c++ kadar olmasada iyi bir dil c# ve oracle ikilisini şuan çoğu banka kullanıyor tavsiyem c++ en iyi dildir diye takılıp kalma kendini geliştir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManiacFear

#include <stdio.h> 
    #include <stdlib.h>

int main()
    {
    int N,sayi,b,k,ort,i;
    scanf("%d",&N);
    scanf("%d",&sayi);
    for(i=2;i<=N;i++)
    {
    scanf("%d",&sayi);
    if(sayi<k)
    k=sayi;
    if(sayi>b)
    b=sayi;
    ort+=sayi;
    }
    return 0;
    }

Hocam bunlar programın C kodları. Programi bu kadar uzatmdan pointer kullanarakda kodlayabiliriz.

Bu kod daha da kısalır ama pointer ile nasıl olur onu merak ettim gerçekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Orijinalden alıntı: ManiacFear

#include <stdio.h> 
    #include <stdlib.h>

int main()
    {
    int N,sayi,b,k,ort,i;
    scanf("%d",&N);
    scanf("%d",&sayi);
    for(i=2;i<=N;i++)
    {
    scanf("%d",&sayi);
    if(sayi<k)
    k=sayi;
    if(sayi>b)
    b=sayi;
    ort+=sayi;
    }
    return 0;
    }

Bu kod daha da kısalır ama pointer ile nasıl olur onu merak ettim gerçekten.

Hocam dizi tanımlar gibi pointer kullanıcaz. Bunun için de malloc fonksiyonunu kullanıcaz geri kalanı pointer aritmetiği.

int *sayi;  // pointer tanimliycaz 
    sayi=(int*)malloc(N*sizeof(int)); // yer ayiricaz

• quote:

Orijinalden alıntı: sefa76

quote:

Alakası yok gerçekten iyi bir programcıysan c de mükemmel işler çıkartabilirsin örneğin aircrack mesela :) tabii c# da c++ kadar olmasada iyi bir dil c# ve oracle ikilisini şuan çoğu banka kullanıyor tavsiyem c++ en iyi dildir diye takılıp kalma kendini geliştir

hocam takılı kalmıyorum c++ öğrenmeden iyi bi programcı olunmaz dedim sadece. Benim düşüncem bu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sefa76

quote:

hocam takılı kalmıyorum c++ öğrenmeden iyi bi programcı olunmaz dedim sadece. Benim düşüncem bu.

Alıntıları Göster
    Bide arkadaşlar ben c bilmiyorum c++ ile çözer misiniz soruyu ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.