Şimdi Ara

c# da sql tablosu güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben mevcut olan bir programa ek olarak combobox'tan seçtiğim şirketi (veri tabanından çekiyorum şirketleri ve id sini) butona bastığımda o id li şirketin verilerini güncellicek kod parçasını yazamadım yardımcı olursanız sevinirim.

update komutları şunlardır;

"update SC_UserOrganizationDetails set OrganizationId=3, ProductId=3, RequestReasonId=74 WHERE (Id = 1)"

burada OrganizationId ile şirketin ıd si aynı.

• Id diye kolonun var mı bu tabloda ?
  • evet var
  • şöyle düşün ,
    şirketlerin bulundugu sirket.aspx sayfası ve burada bir dropdownun var. buradan bir şirket seçip güncelle diyeceğim ve şirketin bilgilerini güncelleyeceğim.
    bunun için sirket-guncelle.aspx isimli bir guncelleme sayfası yaptıgımızı düşünelim. içinde şirket bilgilerinin geleceği textboxlar oldugunu düşün.
    sirket.aspx sayfasında databaseden çektiğin tüm şirketleri , şirketler tablosundan çekerken dropdownu , text i şirket adı valuesi de şirket id si olacak şekilde doldur.
    sonra butona basıldıgında response.redirect("/sirket-guncelle.aspx?ID="+ ddlcompanies.selectedvalue);
    yapacaksın sonrao şirket bilgileriyle sirket-guncelle.aspx sayfasındaki günmcelleme alanlarını update edeceksin
  • saol bilgin için ama ben daha c# ile sql bağlantısında yeniyim. ben burada bilgileriyle oynamıcam sadece o iş yerinin işlerini çekme işlemi yapıcam. bunuda verdiğim komutlar direk yapıyor benim bu komutu programa entegre etmemi istediler ve nasıl yapıcam, ne kod parçacıkları kullanıcam bilmiyorum.
  • entity framework ü dene. bu çeşit işler için kod yazmayı kolaylaştırıyor.

mesela senin örnekten gidersek,

Db de şirketler "Sirketler" adlı tabloda duruyor. entity modeli olurduğunda senin dbdeki tablolara göre classlar oluşturur. bunun için SirketEntities adında bir modelimiz ve seçtiğin id'deki bilgileri getiriecek bir metodun olsun

public void sirketBul (int sirketid)
    {
    SirketEntities db = new SirketEntities();
    Sirketler srkt = db.sirketler.where(x=> x.sirketID = sirketid).first();

// istediğimiz firmayı çektik. srkt üzerinden tüm değelerine ulaşabilirsin.

}
  • ben son yorumumu yanlış yazmışım özür dilerim. benim isteğim şu comboboxtan şirketi seçip butona bastığımda id sine göre "SC_UserOrganizationDetails" tablosundaki verilerini güncelleştiren kodu yazmak istiyorum güncelleştirme kodları bunlar(her şirketinki başka);

1.şirketin = update SC_UserOrganizationDetails set OrganizationId=3, ProductId=3, RequestReasonId=74 WHERE (Id = 1)

2.şirketin = update SC_UserOrganizationDetails set OrganizationId=14, ProductId=39, RequestReasonId=79 WHERE (Id = 1)

bunları sql den execute ettiğimde yapıyor. ama benim bunu programa eklememi istediler. comboboxtan seçicem, butona basıcam ve güncellicek. bunu if le kontrol ettircem galiba ve seçtiğim şirketin idsine göre "SC_UserOrganizationDetails" tablosunda güncelleştircek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben son yorumumu yanlış yazmışım özür dilerim. benim isteğim şu comboboxtan şirketi seçip butona bastığımda id sine göre "SC_UserOrganizationDetails" tablosundaki verilerini güncelleştiren kodu yazmak istiyorum güncelleştirme kodları bunlar(her şirketinki başka);

1.şirketin = update SC_UserOrganizationDetails set OrganizationId=3, ProductId=3, RequestReasonId=74 WHERE (Id = 1)

2.şirketin = update SC_UserOrganizationDetails set OrganizationId=14, ProductId=39, RequestReasonId=79 WHERE (Id = 1)

bunları sql den execute ettiğimde yapıyor. ama benim bunu programa eklememi istediler. comboboxtan seçicem, butona basıcam ve güncellicek. bunu if le kontrol ettircem galiba ve seçtiğim şirketin idsine göre "SC_UserOrganizationDetails" tablosunda güncelleştircek.
  • kusuruma bakmayın iyice ben bilgisizliğimden işi karıştırdım. ben comboboxtan çektiğimin selectedvalue'sunu alıp daha sonra update komutundaki organizationId'im ile eşit ise update komutunu gerçekleştiren komutunu yazıcam.
  • kaygerya@hotmail.com

ekle anlatayım. projeyi yapar veririm sana 5 dakkada ama faydası olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: giray91

ben mevcut olan bir programa ek olarak combobox'tan seçtiğim şirketi (veri tabanından çekiyorum şirketleri ve id sini) butona bastığımda o id li şirketin verilerini güncellicek kod parçasını yazamadım yardımcı olursanız sevinirim.

update komutları şunlardır;

"update SC_UserOrganizationDetails set OrganizationId=3, ProductId=3, RequestReasonId=74 WHERE (Id = 1)"

burada OrganizationId ile şirketin ıd si aynı.

valla şu anda aklımdan yazabildiğim kadarını yazıcam

SqlCommand cmd = new sqlcommand("Update DBtablosu Set OrganızatıonID, ProductID, RequestPersonID Where =@Id )

parameter.add.withvalue ("@Id", combobox.text.tostring);

basit bir yol. comboboxtan aldığı değere göre uyan ID ye göre o iddeki tüm satırları güncelliyor belirtilen hücrelere.

• saolun hallettim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.