Şimdi Ara

C# Datetimepicker'dan seçilen tarihe göre veri silme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir tane datetimepicker var . buradan seçilen tarihe göre veri tabanında silme işlemi yapmak istiyorum . Bir türlü yapamadım . Yardımcı olur musunuz? Kodlarım:
     private void button2_Click(object sender, EventArgs e) 
    {
    baglanti.Open();
    komut.Connection = baglanti;
    komut.CommandText = "Delete From Tablo1 where tarih='" + dateTimePicker2.Value.ToShortDateString() + "'";
    komut.ExecuteNonQuery();
    komut.Dispose();
    baglanti.Close();
    ds.Tables["Tablo1"].Clear();
    listele();
    }

• Veri tabnından tarih silmek istiyorsun fakat string formatında gönderiyorsun hata almanın sebebi o internetten tarih ile ilgili bir sql komutuna bak direk anlarsın.
  • .SoS. kullanıcısına yanıt
    Tam olarak ne yapmam gerekiyor . toShortDateString i sildiğimde , butona bastığım zaman hata vermiyor fakat verileri de silmiyor .
  • Hangi veritabanını kullandığınız bilmiyorum fakat toShortDateString in sonuna .replace() fonksiyonunu deneyin date time size tarihi 15/17/2009 gibi veriyordur fakat veritabanınızda 15.17.2009 şeklinde olabilir yani bu örenek için replacin içine ('/','.') yazmanız gerekebilir.
    Veritabanında tarih satırını metin biçiminde yaparsam kodlar sorunsuz çalışıyor fakat tarih saat yaparsam butona basınca hata veriyor . Takvimin tarih biçimi ile veritabanındaki tarih biçimi aynı . Anlamadım gitti garip işler
  • Access mi kullanıyorsunuz? tırnak yerine # veya & deneyin.
    Evet hocam access kullanıyorum . Dendeim yine olmadı belki yardımı dokunur resimler :
    Veritabanı --->https://store.donanimhaber.com/db/46/c8/db46c88e2ad5fc0e11f2171cb1d58d7c.png] vehttps://store.donanimhaber.com/32/8a/af/328aaf82d364b3c9484b037033b5e3f1.png

Uygulama görünümü --->https://store.donanimhaber.com/6a/89/cf/6a89cfe27246747191208f8ea87a6e52.png

Hata mesajı --->https://store.donanimhaber.com/45/f0/72/45f072cf5c5106a6a2167611d4840f3c.png
     C# Datetimepicker'dan seçilen tarihe göre veri silme C# Datetimepicker'dan seçilen tarihe göre veri silme C# Datetimepicker'dan seçilen tarihe göre veri silme C# Datetimepicker'dan seçilen tarihe göre veri silme

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • komut.CommandText = "Delete From Tablo1 where tarih=#" + dateTimePicker2.Value.ToShortDateString().Replace('.', '/') + "#";
    Eyvallah hocam sayende bu sefer oldu . Beni büyük bir dertten kurtardın .
    Bir sorum daha olacak şimdi şöyle birşey yapabilirmiyiz kullanıcı datetimepicker dan bir gün seçince textbox lara veritabanında o günün açıklaması varsa veriler çekilsin. Yani diyelim takvimde 20 ocağı seçtik . Daha önceden o güne veri eklemiştik . Önceden eklediğimiz veriler textbox lara gelsin Textbox1 e "ad" textbox 2 ye "açıklama". Hem böylece kullanıcı notları düzenleyebilir.
  • datetimpicker cahned value (varsayılan olaydır çift tıklarsanız direk oluşur butonun clikc olayı gibi)

cmd.commandtex="select ad,açıklama from tablo1 where tarih=#datetimepicker.value.toshortdatestring.replace('.','/');
    oleddatareader rdr = cmd.executenonreader();
    while(rdr.read())
    {
    try{
    textbox1.text = rdr["ad"].tostring();
    textbox2.text=rdr["açıklama"].tostring();
    }
    catch{}

}
    connection.close()

İşim var aceleyle yazdım anlaşılıyor herhalde :)
     private void dateTimePicker1_ValueChanged(object sender, EventArgs e) 
    {
    baglanti.Open();
    komut.CommandText = "select ad,açıklama from Tablo1 where tarih=#" +dateTimePicker1.Value.ToShortDateString().Replace('.','/')+ "#";
    OleDbDataReader dr = komut.ExecuteReader();
    while (dr.Read())
    {
    try
    {
    textBox1.Text = dr["ad"].ToString();
    textBox2.Text = dr["açıklama"].ToString();
    }
    catch { }
    baglanti.Close();
    }
    }

Kodları yazdım fakat "ExecuteReader: Connection özelliği başlatılmamış." hatası alıyorum takvimden gün seçince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TecnoDunya -- 29 Ocak 2016; 0:07:05 >
  • Hocam sizin önce biraz temel c# çalışmanız lazım daha sonra bu database işlerine girmeniz lazım bence :)

baglanti.open(); satırının altına şunu ekleyin
    cmd.connection = baglanti;
    Hocam bu seferde "Okuyucu kapalıyken Read öğesini çağırma girişimi geçersiz." hatası alıyorum . baglanti.close kodunu sildiğimde textbox a veri geliyor fakat bu seferde önceki kodlarda hata çıkıyor . Butona bastığımda "Bağlantı kapatılmadı. Bağlantının geçerli durumu: açık." hatası geliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.