C'ye yeni basladim ve soyle bir deneme yaptım, ancak gorulen o ki basarisiz oldum. Uygulama sadece disaridan gelen parametreleri terse ceviriyor ancak arguman atamada sanırım bir problem var, kod asagidaki gibi
void ters_cevir( char [] ); int main( int argc, int arg[] ) { int i; for( i = 1; i < argc; i++ ) { ters_cevir( arg[i] ); } printf("\n"); return 0; } void ters_cevir( char katar[] ) { int i, boyut; for( boyut = 0; katar[ boyut ]!='\0'; boyut++ );
for( i = 0; i < boyut; i++ ) printf("%c", katar[ boyut - 1 - i ] ); printf(" "); }
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar
int main( int argc, int arg[] )
değil
int main( int argc, char* arg[] )
olacak
Tesekkurler cevabın icin bir de soyle bir kod var,
void ters_yuz(char ad[]){ int i,j,gecici; for(j=0;ad[j]!='\0';j++) ;
Burada "i<j/2" ve ad[j-i-1]; tam olarak ne demek oluyor onu cıkartamadım. Kod yazilan string'i tersine ceviriyor ve sanırım Bubble Sort kullanıyor ancak ozellikle o iki parçada ne demek istediğini anlayamadım.
2. for döngüsünde girilen karakter sayısının yarısı kadar dönmesi için "i<j/2" kullanılıyor."j-i-1" ise karakterlerin simetrik olarak yer deiştirmesi için kullanılıyor Örneğin "abcde" dizisinde "a" ile "e" , "b" ile "d" yer değiştirip dizi ters çevriliyor.