C de bir sayıyı alıp onun asal çarpanlarını gösteren bir program yazmaya çalışıyorum ilk önce o sayının yarısına kadar ki asal sayılara bölüyorum.Sonra elde ettiğim dizi tek tek sayıya bölüp deniyorum bölünüyorsa onları yazdırıyorum kodum şöyle
#include<stdio.h> #include<STDLIB.h> void ona_kadar_asal(int a,int *asal) { int i; int sayi; int e=3; int *asal_mi; asal_mi = malloc(200); for(i=0;i<200;i++) { asal_mi[i] = 1; } asal[0] = 2; asal[1] = 3; asal[2] = 5; int b; for(sayi=6;sayi<a/2;sayi++) { for( i = 2; i <= sayi/2; i++ ) { if( sayi%i == 0 ) {
int i; int sayi; int e=3; int h=0; int *asal_mi; asal_mi = malloc(200); asal[0] = 2; asal[1] = 3; asal[2] = 5; int b; /*-----------------------------------------------------------------------------*/
/*-----------------------------------------------------------------------------*/ main() { /* atamalar */ int a,b,c,d,e; int g=0; int f=0; e=0; int sayi; int bolenler[200]; int asallar[200]; int asal_bolenler[100]; int asal_mi[200]; /* atamalar */ /*-----------------------------------------------------------------------------*/ /* klavyeden değer alınıyor*/ printf("sayinin asal bolenlerini bulur"); scanf("%d",&sayi); /*değer alındı*/