Merhabalar, birkaç gün önce C programlama dili öğrenmeye başladım. Compiler olarak visual studio 2010 kullanıyorum. İki sayının toplamını ve ortalamasını veren bir program yazdım.
printf("iki sayi girin:"); scanf("%i,%i",&a,&b); toplam=a+b; ort=toplam/2; printf("Toplam %i olarak hesaplandi.",toplam); printf("Ortalama %f olarak hesaplandi.",ort); }
Ancak bir sorun var: İki sayıyı girdikten sonra toplamı ve ortalamayı göstermek yerine program direk olarak kapanıyor. Yani sonucu göremiyorum. Sanırım bunun için programı duraklatmam gerekiyor ama nasıl duraklatacağımı bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
son satıra getch(); ekle. veya system("pause");
quote:
Orijinalden alıntı: /272222/
son satıra getch(); ekle. veya system("pause");
arkadaş yazmış programın sonuna getch(); komutu yazman yeterli.
Ekleme : System("pause"); yazarsan "Devam etmek için bir tuşa basın" çıkar. getch() yazarsan da imleç çıkar ekran kalır.
system("pause") , kodun tasinabilirligini azaltir. windowsta isini gorur ama gidip linux te falan denersen calismayabilir hatta muhtemelen calismaz. Birde system("pause") daha yavastir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme