Şimdi Ara

c# ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaslar c# ogrenmeye basladım. fakat kafama takılan sorular var mesala ıf , switch case ,while arasında ne gibi farklar var ben pek fark goremedim hepsini if ile yapabilecegim gibime geliyor.bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

• if-switch case sadece daha okunaklı olması için. Yoksa birinin yaptığını diğeriyle de yapabiliriz. While ise döngüdür mesela döngüler:

recursive(teorikte aynı işi görebilir)
    for
    do while
    while
    goto
  • hepsini if le de yapabilirsin fakat şöyle bir örnek vereyim 5 tane ihtimal için 5 kere if yazmak yerine case 1 case 2 case 3 şeklinde daha basit ve okunaklı bir kod yazarsın

döngüye gelince fazla kurcalama nasıl kafana yatıyorsa öyle yap

for(i=0; i<5; i++){

}

while(i<5){
    i++
    }

while(1){
    i++
    if(i>5) break;
    }

bu döngülerin üçü de aynı şeyi yapar, isimleri farklıdır. bir kodu nasıl yazmak mantıklı geliyorsa öyle yaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someonewhoaintbelongshere -- 9 Haziran 2014; 1:09:24 >
  • su anda baslangıc asamasında oldugum icin bana if ve for cok basit geldi :D veya onlarla cok daha fazla ornek yaptıgım icin herhalde :D digerleri sanki karmasık biraz daha :D while filan cok anlamadım mesala :D bunlarla bolca ornegin oldugu bir yer biliyor musunuz ? sonucunda yeni basladıgım icin orneklerle cok daha ii pekistirebilirim diye dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: riko21

su anda baslangıc asamasında oldugum icin bana if ve for cok basit geldi :D veya onlarla cok daha fazla ornek yaptıgım icin herhalde :D digerleri sanki karmasık biraz daha :D while filan cok anlamadım mesala :D bunlarla bolca ornegin oldugu bir yer biliyor musunuz ? sonucunda yeni basladıgım icin orneklerle cok daha ii pekistirebilirim diye dusunuyorum.

anlamaman normal bende pek anlamamastım ilk başladığım zaman.Tavsiyem bol bol örnek yap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    0 sayısı ile ilgili
    17 yıl önce açıldı
    Ekol es 66 ile ilgili yardım
    10 yıl önce açıldı
    Fm 2013 ile ilgili..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.