Şimdi Ara

C ile Mcu Programlamadan, Bilgisayar Yazılımlarına Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

C dilini Mikrodenetleyici kodlamak için kullanıyorum.
    Algoritma mantıkları, kodlama olayının falan tamamen oturduğunu düşünüyorum.

Fakat Bilgisayar için ihtiyacım olan ufak tefek programlarıda yazmaya başlamak istiyorum. Yani Linux ve/veya windows tabanlı pcleri de kodlayıp istediğim algoritmayı işletmek istiyorum.

Mesela belli bi kurala göre yazılmış tablodaki 2. Sütundaki texti alsın, örneğin youtube a yazsın. İlk çıkan linkteki videoyu download etsin. Ve tablonun 3. Sütununa download ettiği adresi yazsın, dosya adını 4. Sütundaki text olarak kaydetsin. 5. Sütuna da youtube dan indirdiği videonun linkini yazsın.

Veya mesela benim herhangi bir sosyal ağdaki arkadaş listeme girsin ordan tüm arkadaşlarımın profil fotoğraflarını kaydedip, dosya adını da kişinin adı yapsın.

Veya siz daha basit bişeyle başla derseniz ne biliyim ben moustan sol klik yaptığımda 1. paralel portun 1. Pinini active yapıp 1 çıkışı versin.

Örnekler uzatılabilir önemli olan nerden nasıl devam etmeliyim? C++ falan da öğrenmem gerekicek sanırım C# veya. Eğer başka bi dil önerirseniz veya bunları C ile yapamazsın, yapsanda çok zor olur basic öğren derseniz onuda değerlendiririm tabiki.

Daha önce C de yazdığım bilgisayar programları siyah ekranda yazılan basit kodlardan ibaretti, programlamaya ilk başladığımda bi kaç tane yazmıştım...

Nasıl devam etmem gerektiği konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum, herkese iyi forumlar...

• Hocam C'de tecrübem yok fakat düşündüğünüz (sosyal ağdaki arkadaş listesine müdahale ve benzeri işlemler) çok kod,emek gerektirir C'de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Hocam C'de tecrübem yok fakat düşündüğünüz (sosyal ağdaki arkadaş listesine müdahale ve benzeri işlemler) çok kod,emek gerektirir C'de.

Nasıl bir yol önerirsiniz hocam? Veya hangi dil?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanyilmaz11

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Hocam C'de tecrübem yok fakat düşündüğünüz (sosyal ağdaki arkadaş listesine müdahale ve benzeri işlemler) çok kod,emek gerektirir C'de.

Nasıl bir yol önerirsiniz hocam? Veya hangi dil?

Hocam size kalmış.Dillerin amaçları,hizmetleri ve koşulları belli;

C sistem programlama,gömülü sistemler için kullanabilecek dillerin başından geliyor.Ayrıca C#,Vb,Java gibi dillere göre daha az sayıda hazır kütüphane/fonksiyon barındırmasından dolayı yapmak istediğiniz işlerde bu fonksiyonları kendiniz yazmanız veya internetten kullanıcılar tarafından yazılıp paylaşılmış olanları temin etmeniz gerekecek.

C++, c'nin nesne yönelimli hali gibi düşünülebilir.C'den farklı olarak kalıtım,sınıf gibi yapılar içerir.C gibi hızlıdır.Fakat daha çok profesyonel yazılımlarda kullanılır.(Nesne yönelimli olması sebebiyle)

C#, C++'ın hazırlaştırılmış hali.Bir veritabanı bağlantısı için C++'da yazılan kod sayısı c#'ınkinden çok daha fazla.

Ali'nin dediği gibi;

Hızlı yazılan programlar yavaş çalışır,yavaş yazılan programlar hızlı çalışır.(Profesyonel ekip kurarak tabi C/C++'da hızlı uygulamalar geliştirilebilir.)

• Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Söylemek istediğim şey şu;

Mcu kodlamak ve diğer elektronik işlerde kullanmak için C dili uygun olduğu için onunla başladım ve bi yere getirdim. Ama C dili bu işlerde kullanışlı fakat iş OS tabanlı bilgisayar programı yazmaya geldiğinde kullanışlı değilse, tabanım olduğu için illa ki C dilinden devam edicem diye bir şey yok. Eğer C dilinde bişeyler yazmaya çalışırken kaybedeceğim zamanın yerine Basic, Python veya java veya hangisi mantıklıysa onu öğrenmeye ayırmam mantıklı ise ikinci bir dilin kimseye zararı olmaz. Bi alanda C bi alanda Basic kullanırım. Ne dersiniz bu konuda tavsiyeleriniz neler? Bu arada siz hangi dilleri hangi alanda kullanıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca heryerde vb dil gibiymiş gibi yazılıyor, ben mi yanlış biliyorum? Visual Basic Microsoftun grafik arayüzlü yazılım geliştirilmesi için tasarladığı basic dili kullanılan ide si değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Visual Basic dil hocam.(Benim bildiğime göre-bu arada hiç visual basic kodu yazmadım-) Hatta .NET platformu Visual basic ile kullanılabiliyor.

Dediğiniz gibi illa bir dile körü körüne bağlanmaya gerek yok.Fakat C'yi tam anlamıyla kullanabilmek diğer dillerde çok büyük avantaj sağlar.

Ben birşey bilmiyorum hocam ne yazık ki gerek okulumun çaldığı vaktim gerek şuanlık moral/motivasyonumdan dolayı uğraşamıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.