Şimdi Ara

c++ ile PIC programlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
8.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben c++ biliyorum ama bana biraz saçma geldiği için c yi öğrenmedim. ama c++ ve php yi çok iyi bilirim. sorum şu: PIC programlamak için c mi gereklidir yoksa c++ ile programlayabilir miyiz?

• Hepsi aynı kapıya çıkıyor sonuçta. Ben asembly, VB, C, C++, C#, Basic, Pascal, Delphi, PHP, ASP, Oracle, PLSQL, MySQL, MSSQL vb. biliyorum. Birini öğrendim, ötekilerinde aynı mantıkta olduğunu görünce hepsinde yazmaya başladım. En sonunda algoritma ile yazmayı destekleyen yapılara döndüm. En başa :)

Ama saçma gelmez, biraz saçma gelir, az saçma gelsede aynı şeydir. Beni buraya kim çıkarttı. Nasıl çıktım, gördünüz çıktım ama çıkmamışta olabilirim diyerek gitmez. bknz. link

Elektronik entegre programlamak için artık her dil kullanılıyor. Basic, C, C++, pascal, java, ms micro .net, seç beğen al tarzı. En son boost C diye bir C derleyicisi buldum. Kodu evirip çevirip minimize ediyor. Zamanlamaları, aynı uçtan birden çok devre kullanımımı optimize edip beni şaşırtıyor.

link

Tabi bir söz vardır, anlayana davul zurna saz, anlamayana sivri sinek az diye ;)

• Belki tek tük C++ derleyicisi bulunabilir ama esas kullanılan yaygın ve desteklenen dil C dir. Küçük çaplı sayılabilecek mikrokontrolör dünyasında C standart dil. Büyük çaplı projelerde C++ ın katkısı yadsınamaz ama daha çok kaynak tüketeceği de bir gerçek ki küçük sistemlerde zor bulunan birşey bol kaynak. Kaldı ki C nin de büyük projeleri yönetebilmek için güzel araçları var. C++ bilen biri C de zorlanmaz ama tabi programlama mantığı değişeceği için ona alışması gerekir biraz, ama sonuçta pc den pic e geçiyorsanız da baya alışmanız gerekn şey var. Dolayısıyla en mantıklı yol c den geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Tabi bir söz vardır, anlayana davul zurna saz, anlamayana sivri sinek az diye ;)

Bu söz bana mı?

İçindeki kedi yavrusunu öldürme :)

Söz sana değil. Sen sahiplendin senin olsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: serafon

Belki tek tük C++ derleyicisi bulunabilir ama esas kullanılan yaygın ve desteklenen dil C dir. Küçük çaplı sayılabilecek mikrokontrolör dünyasında C standart dil. Büyük çaplı projelerde C++ ın katkısı yadsınamaz ama daha çok kaynak tüketeceği de bir gerçek ki küçük sistemlerde zor bulunan birşey bol kaynak. Kaldı ki C nin de büyük projeleri yönetebilmek için güzel araçları var. C++ bilen biri C de zorlanmaz ama tabi programlama mantığı değişeceği için ona alışması gerekir biraz, ama sonuçta pc den pic e geçiyorsanız da baya alışmanız gerekn şey var. Dolayısıyla en mantıklı yol c den geçiyor.

Artık dil ve hedef işlemci önemli değil. istediğin dilde yazıp istediğin işlemciye istediğin hızda yada istediğin güvenlik seviyesinde atabiliyorsun. Cross Platform mantığı işlemciler içinde geçerli hale geldi.

• En iyi öğrenme, görerek, yazdığının sonucunu hızlı bir şekilde anında karşına çıkmasını sağlayarak olur. Benim gördüğümü hayal edip, kafamda canlandırabilme kabiliyetim çok yüksek. Hayal gücüm çok iyi.

Kitap yerine yaptığın elektronik projelerin işlemciye aktarılabilecek versiyonlarını dil kullanarak nasıl yaparım diye uğraşsan daha hızlı öğrenirsin.

Bak bir amcam güzel bir anlatım tarzıyla video çekmiş. Seri halinde. Konuştuğunu anlamasan bile izler anlarsın.

youtube

Uygulamalı. Bir hafta sonu otur hepsini izle, kafandaki soru işaretlerinin çoğu kalkar.

• İşlemci yapısını bilmen zorunlu. Her işlemcinin özel ayarları vardır. Konfigürasyon ayarlarını öğrenmen gerekir. En basitinden 16f877 için 230 sayfalık bir PDF olduğunu düşünürsen işlemci dilden daha önemli.

Farklı mimarilerdeki her işlemci kendine has konfigürasyon ayrları ile birlikte gelir. En basitinden WDT zamanlayıcısını açık unutursun kod çalışmaz. WDT sayacını kodun düzenli çalıştığını kontrol için sürekli sıfırlamalısın, yada kapatmalısın.

Gerçek zamanlı işlemler için kesme yapılarını, ADC okuması için yapacağın işlemleri bilmelisin. İletişim başlı başına bir derya. Kitap seni bu işlemler için eğitemez. Ezbere yaparsın, kod çakıldığında sudan çıkmış balık gibi debelenir durursun. Olabildiğince görsellikle beraber giden eğitimleri tercih etmen gerekir. Bunların hepsini geçebileceğin görsel dilleri tercih edersen programlamanın bu eziyetli aşamalarını geçersin. Ama benim eğitim tercihim bu yönde olmaz. Asembly tarzı işlemci içindeki her lojik kapının kullanımını öğrenme taraftarıyım. Ondan sonra görsel programlama yapılarına geçersin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C programlama
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O değilde arkadaş atasözünü yanlış yazmış. Bilerek mi yazmış anlamadım renklendirmeden.
    Sadede gelirsek basic ile de entegre programlarsın, c ile de,asm ile de, hatta psoc diye bir işlemci çıkartmışlardı görsel olarak programlıyorsun.
    İş sende bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diegorian -- 15 Ağustos 2012; 18:36:29 >
  • Yemin ederim söylediklerinizden hiçbirşey anlamadım ...

Bu picler ingilizce değilmi?

c dili falan nasıl oluyor ya?

Teşekkrüelr
  • Önce bilgisayarda C programlamayı öğrenin. Kaan Aslan'ın A'dan Z'ye C Kılavuzu isimli kitabı iyi bir kaynaktır. E-kitap olarak da iyi bir kaynak olarak C Programcıları Derneği'nin şu kitabı olabilir;

http://www.mediafire.com/view/?ljyn6aha2jkrqhr
  • Şifrelenmiş olduğunu biliyorum. Dosya isminde şifrenin ne olduğu yazıyor dikkat edersiniz diye düşünmüştüm, önemli değil. Şifre: cdernek
  • quote:

Hepsi aynı kapıya çıkıyor sonuçta. Ben asembly, VB, C, C++, C#, Basic, Pascal, Delphi, PHP, ASP, Oracle, PLSQL, MySQL, MSSQL vb. biliyorum. Birini öğrendim, ötekilerinde aynı mantıkta olduğunu görünce hepsinde yazmaya başladım. En sonunda algoritma ile yazmayı destekleyen yapılara döndüm. En başa :)

Ama saçma gelmez, biraz saçma gelir, az saçma gelsede aynı şeydir. Beni buraya kim çıkarttı. Nasıl çıktım, gördünüz çıktım ama çıkmamışta olabilirim diyerek gitmez. bknz. link

Elektronik entegre programlamak için artık her dil kullanılıyor. Basic, C, C++, pascal, java, ms micro .net, seç beğen al tarzı. En son boost C diye bir C derleyicisi buldum. Kodu evirip çevirip minimize ediyor. Zamanlamaları, aynı uçtan birden çok devre kullanımımı optimize edip beni şaşırtıyor.

/>

link

O kadar dili bilgisayar mühendisleri bile bilmiyor,valla helal olsun.Nasıl öğrendiniz o kadar dili?

• Bana da çok saçma geliyor bu program
  • Diller birbirine benzer kalıplarda da ondan :) Yazım kalıplarını, teknik özelliklerini biliyorum. Nesne tabanlılık denen bir yapı var. Nesne tabanlı yazıma alıştıktan sonra bir dilde eksiğim varsa şu dildeki şu kodun karşılığı bu dilde nedir diye sorduktan sonra google anında cevap verebiliyor. İleri seviye kod yazmaya alıştıktan sonra gerisi sadece yazacağın kelimeleri bilmekle gerisini halledebileceğin bir hale geliyor. Temel kuvvetli, asembly. Bu kelime işlemci üzerinde şu işlemi yaptırıyor diye düşünüp birleştiriveriyorsun. Compiler yazmak artık zorlu bir iş değil. Lego gibi birleştiriveriyorsun kafanda hepsini.

Bilgisayar konusunda epey bir mesaim var. Geriye dönüp baktığımda programlamaya 20 yıl önce başladığımı hesaplıyorum şimdi. Basic ile çocukluktan başlayan bir süreç. Merak. Zevk almak.

UML ile ilgili biraz araştırma yapın. Algoritmadan koda dönüşüm artık mümkün.

Sırasıyla Basic, MsDos Debug, Pascal, Delphi, PIC Asembly, C, PHP, JS, VB, C++, MySQL, Oracle PL/SQL, C#, MsSql öğrendim. Daha doğrusu başlangıcı sağlam attım, diğerleri zatan ilk öğrendiklerimin birer varyasyonu idi. 20 yıla 14 farklı yapı çok değil bence, sizce?

A birde Java var ama farklı JRE türlerinde hep arıza çıkartması, hangi ortamda nasıl davranacağı pek belli olmaması sebebiyle uzakta tutuyorum. Gerçi BPel tarzı yapılar hoşuma gitmiyor değil ama son kullanıcı için sıkıntılı bir yapı bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Q7ahg

arkadaşlar ben c++ biliyorum ama bana biraz saçma geldiği için c yi öğrenmedim. ama c++ ve php yi çok iyi bilirim. sorum şu: PIC programlamak için c mi gereklidir yoksa c++ ile programlayabilir miyiz?

bi konuşurmusun çok merak ettim c++ yı ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Diller birbirine benzer kalıplarda da ondan :) Yazım kalıplarını, teknik özelliklerini biliyorum. Nesne tabanlılık denen bir yapı var. Nesne tabanlı yazıma alıştıktan sonra bir dilde eksiğim varsa şu dildeki şu kodun karşılığı bu dilde nedir diye sorduktan sonra google anında cevap verebiliyor. İleri seviye kod yazmaya alıştıktan sonra gerisi sadece yazacağın kelimeleri bilmekle gerisini halledebileceğin bir hale geliyor. Temel kuvvetli, asembly. Bu kelime işlemci üzerinde şu işlemi yaptırıyor diye düşünüp birleştiriveriyorsun. Compiler yazmak artık zorlu bir iş değil. Lego gibi birleştiriveriyorsun kafanda hepsini.

Bilgisayar konusunda epey bir mesaim var. Geriye dönüp baktığımda programlamaya 20 yıl önce başladığımı hesaplıyorum şimdi. Basic ile çocukluktan başlayan bir süreç. Merak. Zevk almak.

UML ile ilgili biraz araştırma yapın. Algoritmadan koda dönüşüm artık mümkün.

Sırasıyla Basic, MsDos Debug, Pascal, Delphi, PIC Asembly, C, PHP, JS, VB, C++, MySQL, Oracle PL/SQL, C#, MsSql öğrendim. Daha doğrusu başlangıcı sağlam attım, diğerleri zatan ilk öğrendiklerimin birer varyasyonu idi. 20 yıla 14 farklı yapı çok değil bence, sizce?

A birde Java var ama farklı JRE türlerinde hep arıza çıkartması, hangi ortamda nasıl davranacağı pek belli olmaması sebebiyle uzakta tutuyorum. Gerçi BPel tarzı yapılar hoşuma gitmiyor değil ama son kullanıcı için sıkıntılı bir yapı bence.

Kaç yaşındasın ki 20 yıllık tecrüben var? Merak ettim şimdi.

Yolun yarısındayım. Şiir severler bilirler

• quote:

Hepsi aynı kapıya çıkıyor sonuçta. Ben asembly, VB, C, C++, C#, Basic, Pascal, Delphi, PHP, ASP, Oracle, PLSQL, MySQL, MSSQL vb. biliyorum. Birini öğrendim, ötekilerinde aynı mantıkta olduğunu görünce hepsinde yazmaya başladım. En sonunda algoritma ile yazmayı destekleyen yapılara döndüm. En başa :)

/>

link

İyi güzel de ben mesela pic24 ve pic32 kullanıyorum bundan yok. Bir yenilik çıktı bunlar geriden gelir. Ya cihazı desteklemez ya kütüphane eksik olur ya geliştirme cihazlarını desteklemez vs vs hep eksik kalır yani. pic16 yı 10 sene boyunca kullancaksan bu araçları kullanabilirsin ama ben şahsen olayı kaynağından takip etmeyi tercih ederim o yüzden microchip in kendi araçlarını kullanıyorum her ne kadar salakça ve amatörce bazı işleri olsa da yapacak birşey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: serafon

quote:

/>

link

İyi güzel de ben mesela pic24 ve pic32 kullanıyorum bundan yok. Bir yenilik çıktı bunlar geriden gelir. Ya cihazı desteklemez ya kütüphane eksik olur ya geliştirme cihazlarını desteklemez vs vs hep eksik kalır yani. pic16 yı 10 sene boyunca kullancaksan bu araçları kullanabilirsin ama ben şahsen olayı kaynağından takip etmeyi tercih ederim o yüzden microchip in kendi araçlarını kullanıyorum her ne kadar salakça ve amatörce bazı işleri olsa da yapacak birşey yok.

Senin açından çok güzel birşey. Bu gibi multi platform destekleyen diller için ek ayarlar kısmı mevcuttur. Genelde sürükle bırak tarzı bileşenlerle çalışmana müsade ederler. Ufak bir form hazırlayıp ek ayarları oluşturursun. Hex kodu dönüşümlerini program kendi halleder. Bende yeri geldiğinde kaynak kodlarını açıp kendime göre düzenlemeler yapıyorum. Tabi 32 bit işlemcileri kullanırken olayın boyutu değişiyor. Gelişmiş mimarileri sebebiyle programlama ortamı da görselleşiyor.

Hazır yazılmış kod componentleri varkende bir dirhem bal için 10 okka odun (Keçi boynuzu, harnup) çiğnenmez deyip bunları kullanıyoruz.

Yeri geldiğinde kendi kütüphaneni bu yapıya adapte edecek seviyedesin yani ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

quote:

arkadaşlar ben c++ biliyorum ama bana biraz saçma geldiği için c yi öğrenmedim. ama c++ ve php yi çok iyi bilirim. sorum şu: PIC programlamak için c mi gereklidir yoksa c++ ile programlayabilir miyiz?

elektronik bölümündeyiz ama yinede c++ konuşuyoz.
    benim konuşmama gerek yoq herşeyi buradan öğrendim , videolar konuşur
    http://www.seyretogren.com/yazilim/c-dersleri.html

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

quote:

elektronik bölümündeyiz ama yinede c++ konuşuyoz.
    benim konuşmama gerek yoq herşeyi buradan öğrendim , videolar konuşur
    http://www.seyretogren.com/yazilim/c-dersleri.html

anlamadım <<endl;

siz devam edin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.