Arkadaşlar ben sizden C# ile ilgili yardım istiyorum yardımlarınız esirgemezseniz sevinirim.
Yapacağım şey ;
C# ile Seri Portdan Uzaktan Kumandalı araç Kontrolü
ben ise bu seri port programında bir combobox olacak ve pcdeki com portları otomatik tarayacak. örn pcde com1 com 2 com5 var programda sadece com 1 com 2 com 5 çıkacak yani sabit bir liste olmayacak..
internette bir yığın örnek var... bir bak istersen takıldığın noktada yardımcı olalım...
Merhaba aşağıdaki kodu programına ekle. Bu kod PC üzerindeki aktif Com port listesini alıp ports isimli string diziye yerleştiriyor.
for each döngüsü ile de cbPorts isimli combo box elemanına ekliyor. System.IO kitaplığını projene eklemeyi unutma.
string[] ports = SerialPort.GetPortNames();
foreach (string port in ports) { cbPorts.Items.Add(port); } cbPorts.SelectedIndex = 0;
quote:
Orijinalden alıntı: turgaydemir
Merhaba aşağıdaki kodu programına ekle. Bu kod PC üzerindeki aktif Com port listesini alıp ports isimli string diziye yerleştiriyor.
for each döngüsü ile de cbPorts isimli combo box elemanına ekliyor. System.IO kitaplığını projene eklemeyi unutma.
string[] ports = SerialPort.GetPortNames();
foreach (string port in ports) { cbPorts.Items.Add(port); } cbPorts.SelectedIndex = 0;
teşekkürler turgaydemir işe yaradı ilgilenemedim k.bakmayın projemi uzaktan kumandalı araç için yapıyorum pc üzerinden kontrol ediceğim seri portla bitmek üzere yakında elektronik formunda paylaşıcam ilgilenenlere duyrulur