Şimdi Ara

C++ İleri Seviyede Gelişmek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, yaklaşık iki senedir c++ ile uğraşıyorum ve bu yıl elektrik elektronik mühendisliğine başladım.
    C++ da algoritma kurma ve basic programlar yapma adına kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum ve kendimi biraz daha ileri seviyeye taşımak istiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Mobil uygulama yapma gibi işlerle uğraşmaktansa kendimi ilerideki kariyerimde işime yarayacak şeylerle uğraşmak istiyorum.

Bu konularla ilgili bilgi sahibi olan birileri yardımcı olursa çok sevinirim.

• c++a bulasma. en bi gereksiz dildir, elektronik muhendisi olsan bile.
  • Dosto D kullanıcısına yanıt
    Neye bulaşalım hocam
    C++ a neden bulaşmasın. Kullanılmıyor mu ???

Arkadaşım c++ güçlü ve popülerliğini koruyan bir dildir kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dosto kusura bakmada konuya hakim olmadan yorum yapma lütfen. Tamam eğer mobil uygulama veya performans gerekliliği az olan uygulamalar yapacak gidip java ile yaparsın ama c++ makine en yakın dillerden olduğu için performans gerektiren uygulamalarda c++ en uygun dildir. Ayrıca radarlardan sinyal işleme ve ona göre işlemler yapmak gibi elektronik işlemler c++ ile yapılır. Yoksa bütün üniversitelerde boşu boşuna öğretilmezdi.

edit:Danıştığım bir büyüğümden aldığım cevap doğrultusunda direk olarak çalışmak istediğim şirketlere mesaj atarak onların benden neler istediklerini danışacağım. İnşallah ilerleyen günlerde aldığım geri dönüşleri sizlelede paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkrplt -- 12 Nisan 2016; 19:41:27 >
  • C++ ın temelini biliyorsun. C++ da kullanılan kütüphanelere yönel onları ögren senin işine yarayabiliecek. Aslında C++ bildiğin kadar hangi kütüphane de uzman olduğun daha önemli. (benim fikrim) Örneğin opencv library kullanımını öğrenmen bile bir süreçtir.

Aşağıdaki linkte open source library listesinin bir kısmı var. Bunları en başta kullanıp sende katkıda bulunabilirsin.
    http://en.cppreference.com/w/cpp/links/libs

Embeded uygulamalar yapabilirsin C++ ile ama genelde yapanlar C yi tercih ediyorlar bellekte daha az yer kapladıkları için.
  • justify J kullanıcısına yanıt
    Gömülü sistemlere başlamak için önerebileceğiniz bir kaynak var mıdır türkçe veya ingilizce?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bildiğim bir kaynak yok. Bu iş için çok farklı çeşitli component library var. İnternetten araştırmak gerekir. Bu işi öğreneceksen en temelden öğren. Hemen bir şeyler yapayım değil de adım adım gidersen daha iyi olur. Daha başarılı olursun. Temel anlamında şu kitap iş görür gibi.http://shop.oreilly.com/product/9781565923546.do
    Sen yinede araştır ben oreilly nin kitaplarını sevdiğim için bunu önerdim.
  • Tamam çok sağol verdiğin bilgiler için..

• Embed biyometrik çözümler üzerine çalışabilirsin. Bizim şirkette bunu hazır satın alıyorlar yurt dışından. Donanım bilgiside gerekebilir.
    parmak izi avuç içi retina yüz tanıma gibi şeyler performans çok önemli bu şeylerde . İyi bir şey olursa dünya pazarına bile ürün çıkar .
    Tabi bu işler baya alt yapı gerektiren şeyler . Ama hedef konusunda ilham verebilir.
  • muratsal M kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok sağolun
  • C++ 11 ve 14 yeniliklerini öğrenebileceğin Türkçe bir blog: http://cppdili.blogspot.com.tr/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.