Şimdi Ara

C++ KALITIM YARDIM LAZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADASLAR KALITIMA ÇEŞİTLİ ÖRNEKLER ÜZERİNDEN ÇALIŞMAM GEREKİYOR.BİLDİĞİNİZ BİR KAYNAK, SİTE VARSA SÖYLERMİSİNİZ.

• Ders Indir =https://docs.google.com/file/d/0B2uTr2HimKltbDZOLTd6NVBTZjYwdWoyMUMzQXA3Zw/edit

Ders Izle =http://youtube.com/watch?v=K8B6t3vy7Ag

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lavara123 -- 12 Haziran 2014; 16:17:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lavara123

Ders Indir =https://docs.google.com/file/d/0B2uTr2HimKltbDZOLTd6NVBTZjYwdWoyMUMzQXA3Zw/edit

Ders Izle =http://youtube.com/watch?v=K8B6t3vy7Ag

ben çoklu kalıtım yazmak istiyorum. Anne Baba ve çocuktan oluscak bunların adları soyadları ve doğum tarıhlerı olcak.Ben bunları cout<< şeklinde main kısmınamı yazcam yoksa her birini kendi altınamı yazcam ?

• Lutfen suna "inheritence" diyin. Kalitim ne arkadas..
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Inheritence = kalıtım değil mi?
  • Evet de, terimin orjinalini bilmek ve kullanmak onemli. Siz kalitim dersiniz, ben genotip derim, baskasi irsiyet der, oteki veraset der vs vs.
    Ortak dilde konusmak onemlidir.
    Hocam kabak tadı vermeye başlamışsın genotip nedir ırsiyet nedir ya. İş olsun diye mesaj yazmışsın resmen. Ortak dilde konuşmak diye birşey yok bunun adı ya kalıtımdır ya inheritence dir. Kalıtım denince inheritence anlamayan adam yazılımcı değildir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someonewhoaintbelongshere -- 13 Haziran 2014; 19:48:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C yardım
    24 yıl önce açıldı
    C# YARDIM
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fdumanli

Hocam kabak tadı vermeye başlamışsın genotip nedir ırsiyet nedir ya. İş olsun diye mesaj yazmışsın resmen. Ortak dilde konuşmak diye birşey yok bunun adı ya kalıtımdır ya inheritence dir. Kalıtım denince inheritence anlamayan adam yazılımcı değildir zaten.

Esas adi inheritence olan bir kelimeyi Turkce'lestirme cabasindan bahsediyorum. Neyse literaturdeki adi, o sekilde kullanmak dogru , demek istedigim bu. Kalitim denildigi zaman kimse inheritence anlamak zorunda da degil ayrica. Abstract sinifi ne diye Turkcelestiriyoruz ? Abstrakt mi ? Dummy variable 'a ne diyorsunuz ? Takoz degisken ? Kabak tadi veren, insani terimlerden uzaklastiran bu Turkcelestirme cabasi. Tip okuyan kimseler nasil hic bir pratik kullanimi olmamasina ragmen Latince ogreniyorsa, inheritence yerine kalitim diyen insan da bence gereksiz yere literature bir kelime ekleme cabasinda.

Düşündüm de kısmen haklısınız hocam. Geçen ahmet kaymaz'ın kitabını okurken 'metodun davranışını geçersiz kılmak' deyimine takılmıştım bu adam ne demek istiyor diye. Override etmek dese çat diye anlardım. Ama kalıtım - enkapsulasyon - çok biçimlilik gibi kelimeler için size bu konuda katılmıyorum. Türkçe karşılığı beyinde bir ön algı oluşturmaya yardımcı olur bu tür nyp temellerinde.
  • Anliyorum demek istediginizi, sonucta inheritence denildigi zaman kafada hic bir sey canlanmiyor ama kalitim denildigi zaman bir on algi olusuyor. Ama bununla ilgili kaynak taramasi yapmak gerektiginde ya da bir paylasim gerektiginde sorun cikarma ihtimali var. Konuyu acan arkadastan da ozur dilerim, konu nerelere geldi...
  • Eğtim işi ile ilgilenen her insan ikisinide bilmek zorundadır o yüzden kitap yazarken baştan ne kullanılıcak bir kabul gerekir yada indis olarak ne neyin karşığı belirtilmeli .Her sektörün jargonu vardır ikisinide bilmek önemlidir.Ayrıca türkçe eğitimde kelimlerin karşığı daha güzel canlanır kafada, soy ağacı denince atalara kadar giden insan zinciri belirir kafada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.