Şimdi Ara

C# Lisans sistemi & İnternetten saat çekmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gelişmiş bir C# programımız var ve bunu satıyoruz. Programımızın demo sürümünü çıkartacağız ama bir lisans sistemine ihtiyacımız var. Bunu nasıl yaparız?

Bilgisayarımızın saatini çekip böyle bir lisans sistemi yaparsak en kötü bilgisayar kullanıcılarının bile çözebilmesine sebep oluruz. Çünkü kullanıcı bilgisayar tarihini geriye alarak lisansı uzatabilir.

Ben size bundan kurtulmak için bir örnek vereceğim. İnternet'ten saat çekeceğiz. Başlayalım.

Öncelikle Kütüphanelerimizi ekleyelim

Ondan sonra formumuza bir adet Button ve Label ekliyoruz.

Button Click eventine şu kodları yazıyoruz.

71. Satır => saatkac.info Sitemize bağlanmak için izin istiyoruz.

72. Satır => Sitenin verdiği izni alıyoruz.

73. Satır => Siteden aldığımız izni kullanıyoruz & okuyoruz.

74. Satır => Okuduğumuz veya kullandığımız izni stringe çeviriyoruz.

75. Satır => Burada siteden kullanacağımız saatin başlangıç kodunu alıyoruz.

76. Satır => Burada siteden kullanacağımız saatin bitiş kodunu alıyoruz.

77. Satır => Label'e siteden çektiğimiz verileri yazdırıyoruz.

Böylelikle SaatKac.info.Tr sitesinden saat çekebiliyoruz. Yardımcı olabildiysem teşekkürler.

( C# bölümü ekleyin lağğv Sırf bu yüzden Delphi / C++ /VB Bölümünü seçtim )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeav -- 29 Nisan 2018; 16:39:51 >

• Bunu çözümü de host file dan bypass edebilirsin. Benim lisans sorunsalı ile iligli fikirlerim.

Masaüstü app olmak zorunda mı? Web app ile lisanslama daha kolay.
    2. data odaklı bir uygulama ise sunucuyu yerel kurmak yerine bir servis üzerinden kullanıcı adı ve şifre ile auth olunur. Böylece korsanın yine önüne geçmiş olursunuz. Zira her işlem için kişinin oturum bilgisi gerekir (bknz jwt,oauth,basicAuth etc)
    3- Alternatif lisans modelleri de düşünülebilir. Örnek app ucretsiz olur, destek+kurulum alrısınız böylece bunun korsanı olmaz.
    4- Hayır illa lisans key ile lisanslacak. o zaman profesyonel bir ürün alın. o söylediğiniz siteyi rahatlıkla bypass edilebilir.
    - .net kendi lisans providerihttps://www.developer.com/net/csharp/article.php/3074001/Applications-Licensing-using-the-NET-Framework.htm

• masaüstü uygulamalarında uygulamayı geliştirdikten sonra kodu muhakkak obfuscator ile karıştırmak gerekir bu sayede acemi kullanıcılardan kodunuzu korursunuz kırılmayı bir nebze engellersiniz yine 3. parti uygulamalar var lisanslama ile ilgili onları da kullanmak işinize yarayabilirhttps://forum.donanimhaber.com/basit-satis-takip-uygulamasi--131638713#131638713 da uygulama yapmıştım ona deneme amaçlı crypto licensing i eklemiştim yine koruma koymak istiyorsanız tek başlangıçta kontrol edeyim bitti olmaz mesela program bir işlem yaparken orda da yeniden lisansı kontrol etmesi gerekir yani birkaç yerde kontrol mekanizması olmalı ki kırılması uzun zaman alsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

masaüstü uygulamalarında uygulamayı geliştirdikten sonra kodu muhakkak obfuscator ile karıştırmak gerekir bu sayede acemi kullanıcılardan kodunuzu korursunuz kırılmayı bir nebze engellersiniz yine 3. parti uygulamalar var lisanslama ile ilgili onları da kullanmak işinize yarayabilirhttps://forum.donanimhaber.com/basit-satis-takip-uygulamasi--131638713#131638713 da uygulama yapmıştım ona deneme amaçlı crypto licensing i eklemiştim yine koruma koymak istiyorsanız tek başlangıçta kontrol edeyim bitti olmaz mesela program bir işlem yaparken orda da yeniden lisansı kontrol etmesi gerekir yani birkaç yerde kontrol mekanizması olmalı ki kırılması uzun zaman alsın
    Bedava Encryption yazılımları hiç bir işe yaramıyor. Reverse Engireening konusunda gelişmiş kişiler tarafından basitçe kaynak koda ulaşılabilir.

• biz de hiç kırılamaz demedik sadece işi zorlaştırır dedik
  • 1- net baglı olmaması demek saat sorunu olmaması demek.
    2- suan programınızın exesini bana atın size kodlarını gosteriyim

yani c# de malesef lisans ne kadar ugrasırsanız ugrasın çözülür zaten en büyük dezavantajıda bu o yüzden cogu büyük projeler c++ ile yapılıyor kırması daha zor olsun diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzMeN OzzY

1- net baglı olmaması demek saat sorunu olmaması demek.
    2- suan programınızın exesini bana atın size kodlarını gosteriyim

yani c# de malesef lisans ne kadar ugrasırsanız ugrasın çözülür zaten en büyük dezavantajıda bu o yüzden cogu büyük projeler c++ ile yapılıyor kırması daha zor olsun diye.
    O Sorun basitçe kullanıcının internete bağlı olup olmadığını kontrol ettirerek çözülebilir.
  • İyide programı alacak adama interneti zorunlu kosturamazsın adamda almaz türünün tek örneği değil ya. Profesyonel iş hayatına girdinmi göreceksin ve anlayacaksan ne demek istediğimi.

Ayrıca kodlar her türlü kırılıyor görülüyor böylecede crack yapması cok basit oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 3 Mayıs 2018; 7:0:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.