Arkadaşlar gördügünüz gibi Birimler Listeme Ekleme yapmam gerekiyor... Ancak ben eklemeyi yeni bir form açarak değil de listview penceresinde boş olan kısma tıklayıp oraya yazdıktan sonra kaydet diyince kaydetmesine istiyorum...Ancak bunu yaparken Aynı zamanda da veri tabanıma bunu kaydetmesi lazım....
Linqtosql kullanıyorum bağlantı için ...Listview de boş olan satıra tıklayıp nasıl kayıt yapabilirim ??
[ATTACH=CONFIG]79[/ATTACH]
biraz daha açık olcak olursam ;
fotografta gördügün gibi listview penceresinde program çalışırken yeni butonuna tıkladıgımızda listview de yeni kayıt için bir satır açılıyor...oraya veriyi yazıp kaydet dedigimizde kayıt yapılıyor bende bunu yapmak istiyorum ....
Listview'deki verilere göre veritabana update sorgusu çalıştırırsan belki olur. Veya bağlantı Wizard(Sihirbazla) yapılmıyor mu. ?
//Bunu İstersen Formun Load Olayına Yazabilirsin //veya da ListView Özellikler Penceresinden Yapabilirsin listView1.LabelEdit = true;
//Ekleme İşlemi İçin Bir item Örneği Almamız Gerekir ListViewItem item = new ListViewItem(); item.Text = "Değer Yazın..."; //item Eklenir Ve Düzenlenebilir Halde Size Sunulur //İçerisindeki Değerler Varsayılan Olarak Seçilidir //Ne Eklemek İstiyorsan Buraya Yazabilirsin //Ve Boş Bir Yere Tıkladığın Zaman Ekleme İşlemi Yapılır listView1.Items.Add(item).BeginEdit();
cevap bu arkadaşlar ihtiyacı olan bu şekilde kullanırsa faydalanbilir...