Şimdi Ara

C-MAX 1.6 BENZİNLİMİ YOKSA SCENİC 1.6 BENZİNLİMİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ailem için geniş ve kullanışlı 2.el bir araç almak istiyorum ama kesinlikle benzinli olacak sizce c-max mi?almalıyım yoksa scenic mi?kullanan arkadaslardan yorumlarını bekliyorum

tşk

• ben 1.5 dci 2007 scenic'im var memnunum bi sorunumda yok.. geniş aaraç.. c-max ise bence yenilenmeliii.. eskidi die düşnyorm ama scenic istiyorsan ekim ayında yeni kasası geliyor. 5 kişilik scenic iğrenç bi tasarım ama 7 kişilik olan scenic değer :)
  • Kullanışlılık ve konfor için Scenic,

Sorunsuzluk, biraz daha sportif sürüş için C-Max.

Eski bir Scenic kullanıcısıyım.
  • C-max 1.6 TDCI Ghia (Titanium) derim imkanınız varsa tadından yenmez ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

C-max 1.6 TDCI Ghia (Titanium) derim imkanınız varsa tadından yenmez ...

teşekkur ederim ama butçemi çok aşıyor..

• bence kesinlikle benzinli Toyota VERSO almalısınız...bana göre bu sınıfta iki araçtan da başarılı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: plateau

bence kesinlikle benzinli Toyota VERSO almalısınız...bana göre bu sınıfta iki araçtan da başarılı...

VERSO hiç düşünmemiştim...
  • Tabiki hesap kitap bütçe meselesi ama olsa hakikaten şahane olurdu.Ben zamanında almak istedim ama nasip olmadı.Şimdiden hayırlısı olsun ...
  • Ben sceniz derim sadece cam tavanı yeter çok iyi bir araç bence ;)
  • Fransız'dan aile arabası olmaz...
  • Scenic 2.0 kullanıcısıyım. Kesinlikle bu konuda Toyota Verso nun üzerine tanımam. Aile arabası dediğin geniş olacak, az yakacak, konforlu olacak ve kesinlikle masraf çıkarmayanı olacak. Çünkü adı üzerinde aile arabası. Bu arabanın sahibi hız yapmaz, sportif kullanmaz ne bileyim kısacası arabasını yıpratmaz. Bunlara rağmen ben kendi aracımdan hiç memnun değilim. Hem parçası pahalı hemde zırt bırt sorun çıkarıyo. Bundan önce toyota corollam vardı. 5 sene kullandım bu arabayı. Bir gün olsun beni üzmedi, yolda bırakmadı, uğraştırmadı. Rutin bakımlarını yaptır sonrasında korkma istediğin yere sür!
  • quote:

Orijinalden alıntı: troy mcclure

Fransız'dan aile arabası olmaz...

renault bu sınıfın yaratıcısıdır.
  • C-Max 1.6 benzinliyi 2004 yılından beri kullanıyoruz. Göğüsten ve kapılardan gelen tıkırtılar dışında problemli bir tarafı yok. Sürüş pozisyonu, yumuşak debriyajı ve başarılı vites kutusuna söyleyecek birşey yok. Sadece çok açık bir şekilde motorun arabaya yetmediğini belirtmem lazım. Benim zaten performansa ihtiyacım yok falan demeyin. Şehirlerarası yolda, virajlı, inişli çıkışlı bir güzergahta arkanızdaki araçlar sizi sıkıştırırken sollama yapmaya çalışmak kadar sevimsiz bir duygu yoktur herhalde. Sırtınızdan ter akarken beni anarsınız...

Scenic 1.6'da da durumun farklı olacağını sanmıyorum. Dizel versiyonlarını ısrarla tavsiye ediyorum...
  • Bu grup arabaların 1.6 benzinlilerinin hepsinde performans sorunu var zaten alanlar bilerek alması lazım, ama adı üzerinde Aile arabası performans beklememek lazım sollamalarda da 2 vites brden düşmeniz gerekeblir, sorunsuzluk açısından verso bir numaradır sonra c-max gelir, maalesef sceniclerin sorunu biraz daha fazla, zaten kullanıcısı az olan bir aracın forumunun 100 kusurlu sayfalara ulaşmasının da nedeni bu bence çünkü sürekli ufak tefek sorunlar oluyor, tabi arada sırada benim gibi çölde kutup ayılarına rastlayanlarda olmuyor değil
  • Sanki verso hakkında herkes hem fikir...yada c-max TDCİ??
  • Renoyu sevmememe rağmen scenicler çok hoşuma gidiyordu. Geçen forumda bi sahibi ekranı bozulmayan scenicin az olduğunu, kendisinin de değiştirdiğini, bir de meganlarda da ortak sorun olan ateşleme bobini yakmasını filan söyleyince soğudum o araçta. Bi de cam tavanlıları da ses yapıyormuş, zamanla aşınıyormuş vs. diye duymuştum. Bir de direksiyonu filan çok tepkisiz, ani yön değiştirmelere tuhaf tepkiler veriyor, megan kullanmıştım ordan biliyorum, scenicte de aynı ve testlerinde de bahsediliyor zaten. Focus ise tam tersi süper bi direksiyon sistemine sahip, aynı zamanda şanzımana ve süspansiyona.

Cmax focusvari sürüş kalitesi bulunan ama 1.6 motorun gerçekten yetmediği bir araç. Bir de ön konsol minibüs gibi geliyor bana. Çok kaba, bir scenic, verso vs gibi değil.

Cmax dizel alabilirseniz çok daha mutlu olacağınızı düşünüyorum.

Ama estetik ve iç mekan ferahlığı olarak scenic hepsinden üstün bence.

23lere çıkacaksanız 2006-2007 nissan note lara da bakabilirsiniz. Scenic ve cmaxa göre daha atak bi araba, daha ekonomik yakıtı var ve en az bahsedilen modeller kadar pratik, aynı zamanda onlara göre modeli yüksek ve km düşük de olacağından dolayı sorunsuz olacağını düşünüyorum. Tek sıkıntısı ikinci eli sanırım ama benzinli olarak c max ve scenicin de pek ikinci eli yok gibi.

• Tuhaftır piyasada da en çok scenic var. Satışa çıkaracak olursanız scenic,c-max,verso sıralaması yapılabilir. Scenic piyasada çok tutulmuş gibi bir durum var. Ama bence Verso...Belki de scenic in en çok tercih edilme nedeni iç dizaynı. Yani diğerlerine göre göze daha çok hitap etmesi, panaromik tavan veya çift sunroof daha keyifli yolculuk demek olabiliyor...Sahibi olduğunuzda başlarda buna çok alışıyorsunuz diğer markalar size daha sıradan gelmeye başlıyor ama ufak defek sorunlar karşınıza sık sık çıkmaya başlayınca gözünüz hiçbirşey görmeyebiliyor benim gibi... Sırf bu yüzden aslında hiç de estetik bulmadığım Honda Jazz'ı gözüme kestirmiş durumdayım(Ne de olsa japon arabası toyota gibi sağlamdır. Mesela Jazz'ın motorunda triger kayışı yok zincirle yapmış japon kardeşler!).Ama ekonomik imkanım daha iyi olsaydı kesinlikle Verso derdim!
  • focus alınca dizel almak lazım diye düşünüyorum..ki makul fiyata ikinci el bulunabilir.
  • Cmax dizel alabilirseniz çok daha mutlu olacağınızı düşünüyorum.

PEKİ bu c-max dizeller nasıl?kronik sorunları varmı?bir aralar turbo borusu(yanlış söylüyorsam kusuruma bakmayın)çatlatıyormuş diye duydum kullanan arkadaslar yorumlarınızı katarsınız sevinirim...
  • işin doğrusu ben bu dizel araçlardan korkuyorum turbo arızası.enjektör. pompa vs sorun çıkardımı maliyetli olur diye tabiki c-max tdci benimde aklıma yatmıyor deil...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.