Bildirim
c-max'e blow off yardımmmm!!!!!
TP-Link Tapo T315, Akıllı Sıcaklık ve Nem Monitörü, Ücretsiz Veri Depolama, LCD Ekran, Gerçek Zamanlı Bildirimler, Pil Dahildir, Alexa ve Google Home ile Çalışır, Tapo Hub Gereklidir Ayrıca Satılır : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/dp/B0BNYSVV3J?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
10 sa. önce paylaşıldı
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Eğer araçta VGT turbo var ise Blow Off'tan istediğini alamazsın..Blow Off valve turbo lag denen olayı minimize etmek içindir.VGT olmayan turboda gaz pedalı bırakıldığında turbo içinde kalan basınçlı egsoz gazının basıncı kesileceğinden frenleme etkisi yapar blow off valve bu havanın dışarı rahat atılması ve turbo lag'ın minimize edilmesi için kullanılır..VGT turbo'da ise turbonun kanatçıkları egsoz gazının basıncına göre otomatik ayarlandığından turbo lag olayı minimize edilmiş durumdadır.Dolayısı ile VGT turbosu olan bir araçta Blow Off bekleneni vermeyecektir...
Aracın CVT şanzıman olmasına gelirsek CVT 7 ileri sıralı şanzımanı ifade eder bunun anlamı düşük devirde vites değişimi ve artan yakıtı ekonomisidir...Blow Off taktığında CVT şanzıman vitesleri erken değiştireceği için öncelikle o duymak istediğin sesi alamazsın ve yine CVT şansımanda vites düşük devirde değişeceği için turbo içinde çok fazla basınçlı hava birikmeyecek bu nedenle turbo lag olayı olmayacaktır...
Bir diğer konu ; Eğer araçta kullanılan turbo'da Damb Valve var ise blow off uygulaması zaten yapılamayacaktır...Dumb Valve egsoz içinde biriken basınçlı havanın gerektiğinde dışarı atılabilmesi için yapılmış turbonun gövdesinde bulunan tek taraflı bir valve'tir...
-
tesekkür ederim gercekten cok işe yaradı ama bişey sorcam
cvt manuel kullanımda isttediğiin devire kadar cıkıyo eger yanlış anlamadıysam erken değiştirir demişsin ama manuele aldığında güç senin elinde erken değiştirmiyo 4000 devire cıkıp da gazdan ayagını cektiğinde ses duyulmaz mı peki?
-
Aracı sürekli manuel mi kullanacaksın ?
O zaman nie CVT aldın ?
-
ya abicim sadece bu sesi duyabilmek için bu kadar üstüme gelme baba ya -
quote:
Orjinalden alıntı: volcano022
ya abicim sadece bu sesi duyabilmek için bu kadar üstüme gelme baba ya
Dostum acı bir gerçek var ki dizel araçta o sesi duysan bile sana beklediğin zevki vermeyecek çünkü devir az olduğu için turbo basıncı da az olacak...Blow Off'un dışarı atacağı hava da az miktarda olacağı için beklediğin sesi alamayacaksın..Boşver takıl öyle sessiz sessiz -
bencede araç dizel oluduğu için o sesden tat alamazsın bende adanalıyım bende dizel kullanıyorum napalım kader bence sen en iyisi elektronik bow taktır en iyisi her devirde ses verir -
nedir bu dıesel ıskencesı ya ne acık hava fıltresınden ses alabılıoruz ne turbosundan (hos gasa yuklenınce hafıfte olsa pıfffff edıo ama o tatmın etmıo)
blov of un sesı ayru pıffffffff pıfffffff sese bıtıo ya
bılader sadece ses ıcın takcak san ticari taksıcılere sor bı ben bıtane hyundaı accent gormustujm adam gazı bırakıp bastıkca blov off sesı gelıodu hemde az devırde bıle iyi ses cıkıodu vardır bi hilesı onlşar butür seylerı ıyı bılır bıtanesındedede doganda gormustum egsoza mı ne tskmıs gaza bastıkca turbo gıbı puffffffffffffffffffffffff edıoodu -
yanlış biliyorsunuz dizelin turbo basıncı daha yüksektir ve daha çok ses alırsınız. amma velakin dizellerde gaz kelebeği olmadığından dolayı bu pek mümkün değil. bow takmak için yaklaşık 500-600 euro yu gözden çıkartmanız lazım. araca sonradan takılma motorla alakası olmayan bir gaz kelebeği takılıyor. gazdan ayağınızı çektiğinde pedalın altındaki anahtar gaz kelebeğini kapatıyor ve çok güzel ses alıyorsunuz. merak edenler atatürk sanayii deki combo 1.3 cdti deki bow u dinleyebilir. oradaki bir esnafın arabası ve fıldır fıldır geziyor sanayide. görmemenize imkan yok. ben böyle bir sesi ne evo da ne de impreza da duydum abartı bir sistem yapmışlar. yalnız arkadaşın dediği gibi VGT turbolarda ve CVT şanzımanda istediğinizi alabilmeniz pek mümkün değil. -
Ayrıca 2006 model aracın garantisi de anında sona erer.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X