arkadaşlar 24-26.000 tl arasında hangi mpv araçları önerirsiniz, bu konuda bilgisi olan veya mpv sınıfındaki bir araca sahip olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum..
Kullanıcısı olarak konfor, donanım zenginliği açısından Scenic II'yi öneririm. Mümkünse privilage versiyonu ve donanımlı olanından. Tabii ki panoramik cam tavanlı sunroof da olacak.
aynen panoramik cam kesin olmasa olmaz özelliklerden birtanesi mpv için
2004-06 sceniclerin piyasası ner kadar acaba privilage olması daha iyi diye düşünüyorum ben de ama ilanlardaki çoğu araçta deri kısımlar kararmış temizini bulmak mesele. bir de 2007-09 model grandscenic nasıl bilgisi olan var mı aacaba yakıt ekonomisi konfor ve fiyat aralığı ?
quote:
Orijinalden alıntı: blackdıamond
2004-06 sceniclerin piyasası ner kadar acaba privilage olması daha iyi diye düşünüyorum ben de ama ilanlardaki çoğu araçta deri kısımlar kararmış temizini bulmak mesele. bir de 2007-09 model grandscenic nasıl bilgisi olan var mı aacaba yakıt ekonomisi konfor ve fiyat aralığı ?
Bu tip aile araçlarının piyasası Türkiye'de çok yok ama giderek artıyor.
2007-2009 temizi 30 bin üstü.
Privilege daha hoş duruyor ama bej iç mekan, zamanla kirleniyor. O nedenle eşdeğer donanımda içi siyah/gri olanlar, ileri yaşlarda daha iyi.
aklımda bir de c4 picasso vardı, yakın çevremde 32,000 tl ye 2007 model siyah bi gp almıştı yakın bir tanıdığımız, araç çok geniş duruyo ama düşük devirlerlerde aracın bayıldığını söylemişti grandscenic daha (2007-09) mantıklı geldi şu an bana
Bu sınıfta gözümde iki araç vardır, scenic ve c max
Opel Zafira Cosmo 1.6 16V 115hp 2006 model kullanıyorum.Lpg de var nisbeten daha ekonomik.Kalkışlarda çok seri değil haliyle neredeyse 1.5 tonluk araba kapışma drift yapma arabası değil.Konforlu,sağlam,güvenli,sessiz ve oturaklı ...
quote:
Orijinalden alıntı: burbank
Kullanıcısı olarak konfor, donanım zenginliği açısından Scenic II'yi öneririm. Mümkünse privilage versiyonu ve donanımlı olanından. Tabii ki panoramik cam tavanlı sunroof da olacak.
aynen katılmaktayım. Scenic 2 ve privelege donanım çok güzel duruyor 1.5 dci olursa hepten güzel olur
c-max
2006 Zafira Cosmo sahibiyiz. Gayet memnunuz. Konforlu, sağlam, size güven veren, iç ve dış tasarımı rakiplerine göre nispeten daha güzel bir araç. Arkadaşın dediği gibi aracımız şu an 1550 kg ve kalkışta birazcık hantal kalsada bastığınız zaman gitmem demez. Şehir içinde km'de 23-24 kuruş, uzun yolda 19-20 kuruş arası yakıyor. (Lpg litre fiyatı:2.39TL) Piyasada fazla yok ve kendine baktıran şık bir araç. Tavsiye ederim.
c-max
zafira-scenic arasında çok fark var mı fiyat-performans-konfor-donanım açısından ?
Scenic derim sınıfında kendini ispatlamış vaziyette
zafira ve scenic'i karşılaştıran dergileri buldum arşivden yakıt ekonomisi haricinde zafira daha üstün gözüküyordu ama tabi kullanıcılara sormak lazım
Söz konusu yakıt ekonomisi ise şahsen aracım Opel Zafira B Cosmo 1.6 ve Zavolli kit olmasından dolayı tüketimi bence normal Tabiki bir dci motor kadar performanslı değil kalkışlarda falan ama özellikle 3.vitesten sonra uzuyor Diğer yönlerden (konfor,ergonomi,güven,kalite,sağlamlık)kıyaslamam bile ...
yanılmıyorsam cosmo en donanımlı versiyon. zafiranın piyasası ne kadar ? 2006-08 arası
Cosmo en fulü,enjoy,comfort diye gidiyor.Piyasası 2006-2007-2008 model temiz,düşük km li 1.6 motor 30 dan başlıyor.Dizel otomatik vites 1.9 ları tam canavar ama malum hem vergi hem fiyatı hem de yakıt tüketimi fazla ...
Ben MPV'leri yaklaşık 1 yıl araştırdım. Birinci önceliğim yakıt, vergi ve bakım ekonomisi, ikinci önceliğim fonksiyonellik ve konfor, üçüncü sırada performans olduğu için Fiyat Performans olarak Scenic II'de karar kıldım. Aracım 7 kişilik, LPG kiti ile birlikte 1600 Kg. Kalkışlarda ve rampalarda gerçekten çok hantal ve ağır, ancak düz yolda harika bir performansı var... Ayrıca bazı B sınıfı araçlardan daha az LPG sarfediyor, vergisi düşük. Gerektiğinde 10 kişi binebiliyoruz...
Kısaca tam bir aile otomobili. Bence bütün MPV'leri tek tek yakından inceleyin, fiyat performans ve önceliklerinizi kıyaslayarak istediğiniz, sevdiğiniz bir marka ve modelde karar kılın.
Scenic beğendiğim bir araç. Ancak şuan 40000 tl nakitim olsa alacağım ilk araç Dacia lodgy olurdu. Nedense araç hoşuma gidiyor.