Şimdi Ara

C++ mı C# mı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
3
Favori
31.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeter Ulan ! Manyak mısınız! Neyin Kavgası Bu !!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

C++ vs C# Kavgası Yapanlara:

son noktayı koymuşsun hocam daha yazmam :):)

• Form üzerindeki bileşenleri bile illaki elle kodlayacağım demek zaten psikopatlık. C++ ve Qt kullanarak sürükle bırakın alasını yapabilirsiniz. Sürükleyip bıraktığımız şeyler program değil, sadece programın arayüzü oluyor bunu unutmamak lazım. Çalışan kısmı çoğunlukla yazarak kodlarız çünkü hazır bileşenler bize yeteri kadar olanak sunamaz ve esnek davranamayız.

Bakın mesela android, uygulamanın mantığı (application logic) ile arayüzünü birbirinden tamamen yalıtmak için güzel bir yöntem bulmuş. Arayüzü xml dosyasında tarif ediyoruz ve tek satır ile java koduna dönüştürüp uygulamaya dahil ediyoruz.

C# ve java gibi dillerin her türlü algoritmayı gerçekleyecek kadar esnek olduklarını düşünüyorum. Android için bir taş oyunu uygulaması yapmaya koyuldum. Yapay zekasını bitirdim arayüzü kaldı. C++ olsaydı şurasını şöyle yapardım daha hızlı olurdu dediğim zamanlar oldu ama yinede javanın kısıtlayıcı bir tarafı olmadı. Bir tek optimizasyon konusu var yani.

Bu arada jvm in null pointer gibi hataları debug yapmadan göstermesi süper gerçekten. C++ olsa ara dur.

Ben, keyfi dil seçimi yapacak arkadaşlara c# yerine java tavsiye ederim. Sebebi tabiki destek ve platform bağımsızlığı.

• Program yazmak, ekrana bir textbox koymak veya iki satır kod yazmak değil beyler. O daha karışık bir iş.

Ve şu atlanıyor. Yazacağınız program bir bilgisayar üzerinde çalışacak. Bunu unutmayın.

Ve derdiniz programlama dili değil, işte o bilgisayara en iyi hükmedecek kişi olmak. İşte mesele burada.

Bu noktada siz ne kadar makinaya yakın bir dille başlarsanız, o bilgisayarı o kadar iyi tanırsınız. Ona hükmetmeyi öğrenirsiniz?

O zaman en iyisi assembler'mi? Değil, o size makinayı öğretir, makinaya hükmetmeyi değil. Programcı virtualization yapar. Yani asıl makineden uygulamayı soyutlar. Uygulama insan içindir, makine için değil. İşte onedenle yüzü insana bakan bir soyutlama kullanmalısınız. Bununda makineye en yakın olan kısmı, C'dir.

Assembler ise, sizi direk makinanın kendisi yapar. Onunla yazılan uygulama insana değil, makineye yakın olur. Kabaca anlatımı budur olayın.

İşte o sanallaştırmayı öğrenebilmek ve makina kaynaklarını anlamak için C en iyi araçtır. C ile kod yazıp o kaynakları anlamadıysanız, o garbage collector denen meredin ne halt olduğunu kafanızda şekillendirmeniz çok zaman alır. Cile 1 ayda söekeceğiniz şey, Java'da veya C#'ta 2 yılda zor öğrenirsiniz. Çünkü bellek yönetimi denen hikayeyi görmezsiniz, jvm'in vs. neyse altında o çalışır durur, farketmezsiniz. Ama ciddi bir uygulama yazacak olunca, işte o ayağınıza dolanır, tökezler ve zor yoldan bellek yönetim işinin ciddi bir iş olduğunu öğrenirsiniz.

Elbette bu kadar değil, başka her bir şeyide.

İşte o yüzden, sizi makineye hükmeder hale getirmek için en iyi ve en garanti yol, işe C ile başlamaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpaydin35

@welrocken kusura bakma abi bende alıntı yapamadım . ben senin dediğin gibi C# dili ile başlayayım öğrenmeye biraz bu google la ilgili belgesel izlemiştim ordan etkilendim yöneldim bu işe meslek olarak da hoş olur benim için . android için hangi yazılım dili kullanılıyor bildiğim kadarıyla java telefonum android onunla ilgili program yapmak isterim C# ile androide program yazılıyorsa o çok daha süper olur

C# ile windows phone'a yaparsın java ile android'e C# ile Java her ne kadar zıt gibi görünseler de daha önce burada da söylendiği gibi C# bilirsen Java'yı halledersin veya aynı şekilde Java bilirsen C#'ı halledersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skoylu

Program yazmak, ekrana bir textbox koymak veya iki satır kod yazmak değil beyler. O daha karışık bir iş.

Ve şu atlanıyor. Yazacağınız program bir bilgisayar üzerinde çalışacak. Bunu unutmayın.

Ve derdiniz programlama dili değil, işte o bilgisayara en iyi hükmedecek kişi olmak. İşte mesele burada.

Bu noktada siz ne kadar makinaya yakın bir dille başlarsanız, o bilgisayarı o kadar iyi tanırsınız. Ona hükmetmeyi öğrenirsiniz?

O zaman en iyisi assembler'mi? Değil, o size makinayı öğretir, makinaya hükmetmeyi değil. Programcı virtualization yapar. Yani asıl makineden uygulamayı soyutlar. Uygulama insan içindir, makine için değil. İşte onedenle yüzü insana bakan bir soyutlama kullanmalısınız. Bununda makineye en yakın olan kısmı, C'dir.

Assembler ise, sizi direk makinanın kendisi yapar. Onunla yazılan uygulama insana değil, makineye yakın olur. Kabaca anlatımı budur olayın.

İşte o sanallaştırmayı öğrenebilmek ve makina kaynaklarını anlamak için C en iyi araçtır. C ile kod yazıp o kaynakları anlamadıysanız, o garbage collector denen meredin ne halt olduğunu kafanızda şekillendirmeniz çok zaman alır. Cile 1 ayda söekeceğiniz şey, Java'da veya C#'ta 2 yılda zor öğrenirsiniz. Çünkü bellek yönetimi denen hikayeyi görmezsiniz, jvm'in vs. neyse altında o çalışır durur, farketmezsiniz. Ama ciddi bir uygulama yazacak olunca, işte o ayağınıza dolanır, tökezler ve zor yoldan bellek yönetim işinin ciddi bir iş olduğunu öğrenirsiniz.

Elbette bu kadar değil, başka her bir şeyide.

İşte o yüzden, sizi makineye hükmeder hale getirmek için en iyi ve en garanti yol, işe C ile başlamaktır.

Ve konunun başlığı "C vs hepsi" olarak değişir. Söyledikleriniz mantıklı ama hala C'nin yazılım geliştirmedeki yavaşlıklarını çözemediniz. C#'da da iki satır kodla program yazılmıyor o dedikleriniz giriş dersi "MessageBox". 2 yıllık amatör programlama hayatımda 1000 satırdan az kod içeren bir projem olmadı konu oyun programlama olunca. 1000 satır=2 satır diyorsanız, o zaman C de sanırım bir messagebox için 500 satır kod yazıyorsunuz. Mantıklı kolay gelsin.

• Beyler başlıkta c++/c# var,C'yi sormamıştım yani konuda C'yi tartışmayalım mümkünse :) . C++'a başladım ama konuyu takip ediyorum.Eminim ilerde bu konuyu okuyan genç yaşta arkadaşlarımız olacak onlarda kendi kararlarını bu yazılanlardan vermiş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

@welrocken kusura bakma abi bende alıntı yapamadım . ben senin dediğin gibi C# dili ile başlayayım öğrenmeye biraz bu google la ilgili belgesel izlemiştim ordan etkilendim yöneldim bu işe meslek olarak da hoş olur benim için . android için hangi yazılım dili kullanılıyor bildiğim kadarıyla java telefonum android onunla ilgili program yapmak isterim C# ile androide program yazılıyorsa o çok daha süper olur

C# ile windows phone'a yaparsın java ile android'e C# ile Java her ne kadar zıt gibi görünseler de daha önce burada da söylendiği gibi C# bilirsen Java'yı halledersin veya aynı şekilde Java bilirsen C#'ı halledersin.

anladım internetten C# videolu dersler buldum şu anda visual studio programını indiriyorum başlıcam birazdan :D

• http://www.buraksenyurt.com/post/Oyun-Programlamaya-Giris-%28Carpc4b1sma-Teknikleri-1%29.aspx

"Yaklaşık bir ay kadar önce evde dinlenirken, şu ana kadar yaptığım işleri ve projeleri düşündüm. Kesin olarak şunu söyliyebilirim ki, profesyonel anlamda ilgilendiğim ve kullandığım tek dil C# idi. "

Burak Selim Şenyurt 5 yıldır Microsoft tarafından MVP seçiliyormuş. Bir de bu makaleyi yazdığı tarih 2004. C# günümüzde önemini daha da arttırmıştır herhalde.

Ben de c# öğrenmeye karar verdim bu makaleden sonra.

• quote:

quote:

quote:

anladım internetten C# videolu dersler buldum şu anda visual studio programını indiriyorum başlıcam birazdan :D

Hayırlı olsun, C# ve XNA ile XBOX ortamına oyun geliştirmekte mümkündür bu arada aynı şekilde Bilgisayar ve daha önce söylediğim gibi Windows Phone için de oyun ve uygulama geliştirebilirsin. Bunun dışında C#'ı öğrenmek çok uzun sürmez zaten görsel dersler C#'ı öğretmiyor genel olarak, nesneler üzerinden öğretim yapılıyor (Textbox'a isim yazdırma, messagebox oluşturma, Form'u düzenleme, Console'a yazdırma vb. bir kısım kodları mecburen ezberliyorsun ilk başta) bunun için derslerin dışında bir de PDF formatında ders bulabilirsin (BilgeAdam tavsiye ederim ben de mevcut şuan bulabilirsem atarım özelden). Telefonun da android işletim sistemi kullanıyormuş rahatlıkla açar okursun yolda, orda burda.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun, C# ve XNA ile XBOX ortamına oyun geliştirmekte mümkündür bu arada aynı şekilde Bilgisayar ve daha önce söylediğim gibi Windows Phone için de oyun ve uygulama geliştirebilirsin. Bunun dışında C#'ı öğrenmek çok uzun sürmez zaten görsel dersler C#'ı öğretmiyor genel olarak, nesneler üzerinden öğretim yapılıyor (Textbox'a isim yazdırma, messagebox oluşturma, Form'u düzenleme, Console'a yazdırma vb. bir kısım kodları mecburen ezberliyorsun ilk başta) bunun için derslerin dışında bir de PDF formatında ders bulabilirsin (BilgeAdam tavsiye ederim ben de mevcut şuan bulabilirsem atarım özelden). Telefonun da android işletim sistemi kullanıyormuş rahatlıkla açar okursun yolda, orda burda.

ilgin için saol abi başka bi forumda başkası bana ezberlemen gereken 60 70 özel şey var onları ezberledikten sonra d&rdan kitap edinirsin dedi öyle ilerliycem sizinde önerdiğiniz şekilde öğrenicez umarım :D

• Görsel programlama dili diye birşey yoktur dostlar. Programlama dili programlama dilidir, görselliği katan GUI(Grafik Arayüz) kütüphanesidir.

Şimdi ben size şöyle bir örnek vereyim C# dediğiniz dil bir kaç tane çapulcu kendini programcı sanan herifin ticari başarılarla otomasyon programı yazdığı bir teknolojidir.
    Ama C++ ile otomasyonun kralını yazabileceğiniz gibi, bir Opera, Firefox, Skype, MSN de yazabilirsiniz.
    Yeri gelir bir firmaya girersiniz linux serverda ufak bir soketlerle iligili programa ihtiyaç vardır C++ ile yazarsınız.

Abuk subuk bilgiler vermeyelim, programcılık bilim insanlığıdır öyle her önüne gelip Visual Studio kurupta buton sürükleyip bırakanlar bilim insanı olamaz.

Yani yegane önerim C++ öğrenmendir tabi ki C/C++ programlamaya yeni başlayan biri için yürümeden koşmaya çalışmak gibi olacaktır. Bu nedenle günümüzün geçerli ve kolay dillerine yönelebilirsin.
    İşe Python öğrenmekle başlayabilirsin mesela, ya da PHP öğrenmekle başlayabilirsin.
    Eğer olaya Python yada PHP ile başlarsan bu diller hem seni sıkmadan programlama temelini ve algoritma kurabilme yeteneğini sana kazandıracaktır hemde C++ öğrenebilecek bir duruma getirecektir.

Yoksa bütün üniversitelerde sözde C# öğretiyorlar, öğrenci kuruyor programı buton sürüklüyor öyle bakıyor ekrana sonra başlıyor googleda aramaya "bilmemne otomasyonu kodu" diye.
    Sonra olmadı burada konu açıyor şunu yaparmısınız diye.

Zira C# denilen dilden, PHP denilen dil ve Javaya kadar hepsi C ile yazılmıştır.

Özet: C++ bir programlama dilidir. C# ı ise microsoftun exceli gibi düşünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: griefofsoul

Görsel programlama dili diye birşey yoktur dostlar. Programlama dili programlama dilidir, görselliği katan GUI(Grafik Arayüz) kütüphanesidir.

Şimdi ben size şöyle bir örnek vereyim C# dediğiniz dil bir kaç tane çapulcu kendini programcı sanan herifin ticari başarılarla otomasyon programı yazdığı bir teknolojidir.
    Ama C++ ile otomasyonun kralını yazabileceğiniz gibi, bir Opera, Firefox, Skype, MSN de yazabilirsiniz.
    Yeri gelir bir firmaya girersiniz linux serverda ufak bir soketlerle iligili programa ihtiyaç vardır C++ ile yazarsınız.

Abuk subuk bilgiler vermeyelim, programcılık bilim insanlığıdır öyle her önüne gelip Visual Studio kurupta buton sürükleyip bırakanlar bilim insanı olamaz.

Yani yegane önerim C++ öğrenmendir tabi ki C/C++ programlamaya yeni başlayan biri için yürümeden koşmaya çalışmak gibi olacaktır. Bu nedenle günümüzün geçerli ve kolay dillerine yönelebilirsin.
    İşe Python öğrenmekle başlayabilirsin mesela, ya da PHP öğrenmekle başlayabilirsin.
    Eğer olaya Python yada PHP ile başlarsan bu diller hem seni sıkmadan programlama temelini ve algoritma kurabilme yeteneğini sana kazandıracaktır hemde C++ öğrenebilecek bir duruma getirecektir.

Yoksa bütün üniversitelerde sözde C# öğretiyorlar, öğrenci kuruyor programı buton sürüklüyor öyle bakıyor ekrana sonra başlıyor googleda aramaya "bilmemne otomasyonu kodu" diye.

Zira C# denilen dilden, PHP denilen dil ve Javaya kadar hepsi C ile yazılmıştır.

Sen öyle sanmaya devam et, Skype'ı C# ile yapamayacağını iddaa et. Visual Studio ile buton sürüklemediğimi kaç kere belirttim ama herhalde C++ at gözlüğün sayesinde C#'ın ne olduğunu hala idrak edememişsin benden bu kadar insanlar anlamıyor, başarılar.

• quote:

quote:

Görsel programlama dili diye birşey yoktur dostlar. Programlama dili programlama dilidir, görselliği katan GUI(Grafik Arayüz) kütüphanesidir.

Sen öyle sanmaya devam et, Skype'ı C# ile yapamayacağını iddaa et. Visual Studio ile buton sürüklemediğimi kaç kere belirttim ama herhalde C++ at gözlüğün sayesinde C#'ın ne olduğunu hala idrak edememişsin benden bu kadar insanlar anlamıyor, başarılar.

Skype'ın C# ile yapılamayacağını iddaa etmiyorum elbette ki yapılabilir. Ama Skype neden C++ ve Qt4 kullanıyor bunu bir düşün bakalım.

Yada ordan burdan C# ı duyupta Qt nin adını bilmeyip, sonra da programlama hakkında ahkam kesmekle olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: KırıK yumurta

quote:

Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

C++ vs C# Kavgası Yapanlara:

son noktayı koymuşsun hocam daha yazmam :):)

Haksızmıyım Kardeş Ya

• quote:

quote:

quote:

Skype'ın C# ile yapılamayacağını iddaa etmiyorum elbette ki yapılabilir. Ama Skype neden C++ ve Qt4 kullanıyor bunu bir düşün bakalım.

Yada ordan burdan C# ı duyupta Qt nin adını bilmeyip, sonra da programlama hakkında ahkam kesmekle olmuyor.

Ben işime bakarım C# işimi kolaylaştırıyorsa (daha önce bin defa söyledim ama yine söyleyeyim BUTTON sürüklemiyorum) ve öğrenmesi kolay bir dilse neden C++ kullanayım (C++'ın da kullanılacağı alan olur bunun aksini söylemiyorum) özelliklede geliştirdiğimiz proje Windows Application ise C# ile 1-0 öndesiniz. "Button sürükle bırak" işi öğrenme aşamasında kolaylık sağlaması için ve bir kısım application'larda kolaylık sağlaması için var. Hemde dediğin gibi button koyma ile programlama olmuyor. Dediğim gibi 2 yıldır uğraşıyorum amatörüm profesyonel eğitimim yok, şimdilik C#'ın Windows'da C++ kadar etkili olduğunu düşünüyorum belki ileride fikrim değişir. Ve C# programlama dilidir, C#'ı öğrenmem 2 ay falan sürmüştü, OOP ile falan ama C++'ı öğrenmem temelim olduğu için 1 haftamı almadı yani giriş derslerinden bahsediyorum Console Applicationlar asal sayı bulmalar vb. Eğer incelemediysen C#'a bir göz at, "kod yazma falan var eğlenceli hani" Sadece VISUAL STUDIO'dan ibaret değil haberin olsun. Ha bu arada C'den C++'ı tercih etmen ve OOP'u kabul etmen büyük nicelik çok şükür böyle programcılar da görüyoruz. Belirteyim yine ben "liseliyim" çoğunluğun tabiriyle, çok çok toyum daha, öğreneceğim bir sürü şey var. Ama programlama dillerinin bir kısmını kullandım (VB, C#, Java, C, C++, HTML) bunların arasından en akıcı olanı ve proje geliştirme aşamasında en az zorlandığınız bana göre C#, herkese göre değişir ama ileride bu işi meslek olarak yaparsam C# kullanacağıma şimdilik eminim. Kolay gelsin.

• işin aslı şu ki, laf olsun diye konuşuyorsunuz beyler.

sizin c# ile yazacağınız kod, 500 satır ise, 3 ayda yazıyorsanız, C ile onu 600 satır ama 2 ayda yazarsınız. Bir türlü bunun farkında değilsiniz.

Bana gelmiş 1000 satırlık kodlar filan.. Komik geliyor. Bizim yazdıklarımız 100.000 satırdan başlıyor.

Sizin bin satırlık kod dediğiniz eften püften işleri yazmak için derleyici bile aramaya hacet yok. Al eline excel ile yapmazsan ondan sonra gel.

Önce bir C iel ciddi ciddi bir şeyler yazmış olun, ondan sonra bir gelin konuşun beyler. En başta kafanızın almadığı şu.

C#'ın nesi hızlı? Atıyorum server_socket() diye bir class olması mı? İşte C bilen bu noktada size güler geçer. Çünkü, gözünü kapa, elini uzat, sana bin çeşit server_socket() fonksiyonu sağlayan kütüphane bulursun el altında.

C için, dilin tanımında öyle textbox, gui hedeleri, server vs. şeyleri, ne bileyim xml parser vs. yok diye, siz onların c'de olmadığını mı sanıyorsunuz?

Anlamaktan kaçtığınız şey şu:

public void  [More ...]     public void copyPixelsToBuffer(Buffer dst) { 
    int elements = dst.remaining();
    int shift;
    if (dst instanceof ByteBuffer) {
    shift = 0;
    } else if (dst instanceof ShortBuffer) {
    shift = 1;
    } else if (dst instanceof IntBuffer) {
    shift = 2;
    } else {
    throw new RuntimeException("unsupported Buffer subclass");
    }

long bufferSize = (long)elements << shift;
    long pixelSize = (long)getRowBytes() * getHeight();

if (bufferSize < pixelSize) {
    throw new RuntimeException("Buffer not large enough for pixels");
    }

nativeCopyPixelsToBuffer(mNativeBitmap, dst);

// now update the buffer's position
    int position = dst.position();
    position += pixelSize >> shift;
    dst.position(position);
    }

com.google.android/android/2.3.1_r1/android.graphics.Bitmap.java kodundan alıntı. C# kapalı, o yüzden böyle pat koymak mümkün değil, ama emin olun o da aynısı.

Şimdi bir düşünün bakalım, bu kodları yazanlar, yapanlar, angut, salak vs. mi de, gidip işin aslını "nativeCopyPixelsFromBuffer(mNativeBitmap, src);" ile C++ ile yazılmış skia koduna yüklüyorlar ki, o kodda zaten onların yazdığı kod..

aman performans filan diye boş laf etmeyin beyler. Bu adamlar javayı RISC opcode gibi hatır hutur yiyip bitirecek CPU ürettirmeyi de becerirler. Tüm mesele, o kodun, oturulup java ile yazılırsa, çok çok daha fazla uğraşılacak olması o kadar.

Evet, C#'daki vs. hazır şeylerin, bileşenlerin vs. koldarının %90'ı C/C++ ile yazılıyor. Çünkü C ile yazmak bin kere daha kolayda ondan.

İşte bunu bilmeden atıp tutuyorsunuz beyler. C/C++ ile kod yazmamışsınız, ama zor, uzun şu bu diye bilgi sahibi olmadna fikir sahibi oluyorsunuz.

C/C++ ile kod yazmak %100 emin olabilirsiniz, çok daha kolay, efektif ve hızlı olur. Ama sorunlar farklıdır. M$ aman millet zor yazıyor diye C#'ı çıkarmadı. Kimsenin aman Gates abi, biz kod yazmaıyoruz, göbeğimiz düşecek, bize bir el at dediği yoktu. C3 gibi diller kolay olsun, çabuk olsun yazmak diye ortaya çıkamdılar tarih boyunca. Onların amaçları, var etmeye çalıştıkları şeyler başkaydı ve o yönden üstünler. Ama görünen o ki, o amaçlara da ulaşamadılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skoylu -- 25 Ocak 2012; 13:49:24 >

• C#'da yazdığımız kod değil de C++ ile veya C il yazınca kod oluyor yani öyle mi? Sizin için projenin içeriği, niteliği önemli değil yanlızca C ile yazılmış olması önemli, burada işletim sistemi geliştirmiyoruz ve geliştirceğimizi de sanmıyorum, ayaklarımız dünyaya basmalı. Eğer siz geliştirdiğiniz programı C ile daha hızlı ve daha etkili yapıyorsanız C ile geliştirin. Ben C# ile geliştirmeye devam edeceğim, konuyu açan arkadaşta C++'ı seçmiş, siz dediniz diye C her alanda daha üstün olmuyor, ama hadi öyle diyelim her alanda daha üstün, böyle olması C#'ın kullanışsız olduğunu göstermez, Barcelona daha iyi diye Real Madrid'i tutmayacaklar mı? Sizin bakış açınız ile böyle oluyor ve hepimizin kart kazıması lazım ataya dönüş hani.
  • C# hakkında fazla bilgiye sahip değilim ama C++ C# a göre daha portatif, sistem bağımsız bir dil değil mi? Ben bir program yazıyorsam ve sadece windows da çalışıcaksa hiç uğraşmam doğrusu. Şirketlere bağımlı kalmamak burada en önemli konu bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crshr

C# hakkında fazla bilgiye sahip değilim ama C++ C# a göre daha portatif, sistem bağımsız bir dil değil mi? Ben bir program yazıyorsam ve sadece windows da çalışıcaksa hiç uğraşmam doğrusu. Şirketlere bağımlı kalmamak burada en önemli konu bence.

C++'a göre Java daha portatif olmuyor mu? Ama yukarıdaki arkadaşların karşıtlığı var Java da ezik dil oluyor, sadece C ile yazılım geliştirebilirsin gerisi kod olmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.