Şimdi Ara

C++ mı C# mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
3
Favori
31.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

Orijinalden alıntı: 53Muco

quote:

Orijinalden alıntı: caut

bizzat profesörün ağzından buna cevap vereyim "microsoft gibi şirketler trendleri severler ama ms c# desteğini keserse ileride bir gün o zaman yanıma gelirsin " c/c++ öğren kısaca (yeni başlayacaksan python öğren hatta). java konusuna gelirsek biri araştırmış c# ile javanın benzerliğini %85 civarında olduğunu söylemiş ama bi de şöyle düşünmek lazım biraz daha kasıp c++ bildikten sonra c#,java falan hava su gelir adama. nacizane fikrim bu

Hocam 16 yaşındayım pyhton'a başlayıp zaman kaybetmek istemiyorum.Onun için bu 2 programlama arasında seçim yapıyorum.

Keyif için öğreniyorsan C# bir an önce başla dene zevk almazsan (Öğrenme aşaması çoğu zaman sıkıcıdır ama biraz öğrenip uygulamaya geçtiğinde keyif alırsın) C++'ın da sana fazla zevk vereceğini sanmıyorum.

Hocam meslek için öğreniyorum,zevk için değil yani :) Ama windows application olunca,yani yaptığım projemdeki butona felan basınca daha fazla zevk alıyorum :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

bizzat profesörün ağzından buna cevap vereyim "microsoft gibi şirketler trendleri severler ama ms c# desteğini keserse ileride bir gün o zaman yanıma gelirsin " c/c++ öğren kısaca (yeni başlayacaksan python öğren hatta). java konusuna gelirsek biri araştırmış c# ile javanın benzerliğini %85 civarında olduğunu söylemiş ama bi de şöyle düşünmek lazım biraz daha kasıp c++ bildikten sonra c#,java falan hava su gelir adama. nacizane fikrim bu

Hocam 16 yaşındayım pyhton'a başlayıp zaman kaybetmek istemiyorum.Onun için bu 2 programlama arasında seçim yapıyorum.

Keyif için öğreniyorsan C# bir an önce başla dene zevk almazsan (Öğrenme aşaması çoğu zaman sıkıcıdır ama biraz öğrenip uygulamaya geçtiğinde keyif alırsın) C++'ın da sana fazla zevk vereceğini sanmıyorum.

Hocam meslek için öğreniyorum,zevk için değil yani :) Ama windows application olunca,yani yaptığım projemdeki butona felan basınca daha fazla zevk alıyorum :)

Meslek içinse zaten üniversitede C, Java tarzında piyasada sık kullanılan bir dil öğreneceksin, C# gösteren üniversiteler de var (Hatta XNA'de oyun yaptıran bir öğretmen biliyorum). Ayrıca Windows Form Application sadece C#'da yapılır diye bir kural yok (Sürükle bırak keyifli olsa da VisualStudio'da her zaman kullanmayacaksın), karar senin, başla "geri dönüş yok" diye bir şey yok, bağımlılık falan da yok. Ben önce javayla başladım, keyifli java ama ondan sonra visual basic ve C# kat kat keyifli geldi nedenini bilmiyorum ama düşüncem C#'ın yapısıyla ilgili olduğu. Öğrenmesi çok kolay bir yapısı var Java'dan kopyalanmış ama üzerine eklenmiş şeyler de var. Her neyse sonuç olarak tabiki karar senin ama hem keyif alayım hem de üniversite de işime yarasın diyorsan, C# ile başla OOP'ı öğren programlama mantığı algoritma vb. öğren daha sonra Java'yı C'yi öğrenmek çok uzun sürmez. Önemli olan antrenman bunu unutma bir şeyi bir kerede öğrenmek çok kolay olmuyor ilk başlarda. Bir konu üzerine 3-4 ufak uygulama geliştir. Örneğin değişkenler için en az 5 uygulama geliştir. Ve hergün en az 5 10 dakika kodlara bak, opensource projeler indir gibi gibi, kolay gelsin.

• quote:

quote:

Abem Ne Diyon Sen ???

Keşke Bende 16 Başlasaydım Vakit Kaybetmeyim Yazmış

Ben 20 de Başladım 22 yim Çatır Çatır C# Yazıyorum, Bazı Konularda Eksiğim Var Ama Kapanır Zamanla

Sen Şimdi Caut Amcanı Dinle. Neden mi ?

C# ile Başlaman; Bir Apartmanda Merdivenleri Hiç Bilmeden Hiç Görmeden Asansör Kullanman Demek. Yani İşini Görürsün Ama Kolay Yoldan Nasıl İşlediğini Anlamadan.

C++ ile Başlarsan Önce İşin Nasıl Yürüdüğünü Anlarsın Gerekirse "Yerim la Asansörü" Diyebilirsin. Bak Ben Asansörcüyüm İyi Değil Bu.

Ayrıca Ne Mesleği Len ! Üni Bitirmeden Çok Profesyonel Projeler Gerçekleştirmişsen İş Başı Yaparsın. Senin Vaktin Bol En Temelden Gir. Yoksa Bi Yerde Elinde Patlar Burada Tecrübe Konuşuyooooooooorrrrrr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deveyehendekatlatanadam -- 9 Ocak 2012; 11:58:14 >

• Hala komiklikler devam ediyor gördüğüm.

Gidin C/C++ öğrenin demek, oturun herşeyi C ile yazın demekmiş gibi anlayanlar mı dersiniz? neyse...

Evet beyler, hatta bayanlar. Siz bu işi C ile öğrenin. 2 yıl. 2 yılın sonunda bugün yok C# yok Java diye geveleyenleri arka cebinizden çıkarmazsanız o zaman yanıma gelin. Ama onlar iki yıl daha C# batağında debelenip dursunlar, siz boşverin.

Eğer bu işi ciddi düşünüyorsanız elbette. Ama oturup oynayayım filan diyorsanız, excel yada access neyinize yetmiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skoylu

Komik yorumlar olmuş.

C öğrenir ve altından kalkarsan, her şeyi öğrenmiş olursun.

C# öğrenirsen, hiç bir şey öğrenememiş olur, ona bağımlı kalır, en sonunda aptal bir şey olursun.

C# vs. eroin gibidir beyler, başta çok hoş gelir, ama hayatınızı sizden alır, yıkar, bitirir. Bu işe C ile başlayın, o size her yerde yeter. ha, zaten onu bilen, başta da söyledik, herşeyi biliyor olur.

C ile C++ aynı şeydir, meraklısına. İkiside aynı kaprislere, aynı güce sahiptir. Ama C öğrenmek C++ öğrenmek daha kolay ve efektiftir.

sizin yorumunuz daha komik olmuş

Yorumunuza bakaraktan bu konu hakkında yeterli bilginiz olmadığı kanısına vardım. Dikkate almak yada almamak arkadaşlara kalmış...
  • Gençler Nedir C/C++ Milliyetçiliği ???????????????????????

Hayırdır Yani ?? Tamam Bu Dilleri Bilen Daha Kabiliyetli Olabilir Ama C# ı Aşağılamak Ne Kadar Saçma ? Siz C#tada Uzman Olmalısınız Bu Yorumları Ahkamları Kesebilmek İçin ki Hem C# Hem C++ Bilen Birisi Bu Lafları Etmez !

Nereden mi Biliyorum Gidip Böyle Bir Adamla Görüştüm. Kendisi FreeBSD İşletim Sistemini Yazmış Bir Kişiliktir. (Pek Bilinmez Ama Adam Yazmıiş )

Herneyse Hepsinin Yeri Aynı. @welrocken Sen Beni Dinle Fanatikliğe Gerek Yok Teknoloji Konuşuyoruz Temelden Başla Zamanla Zaten C# JAVA Delphi Bilmem Ne Kendin Seçersin Zaten. Sonrada Bu İşareti Çekersin Millete ---->

• arkadaşım c, c++, c#

birbirlrinden türeme kodlama dilleridir. c bunların atası c# is torunları oluyor.

iki programlamadilini kıyaslamak mantıksız olduğu kadarda greksizdir.

c++ ile yapabileceklrini, c# ile yapabileceklerini bilen bir uzman projeye ve içeriklerine gör programlama dilini kndi sçer.

senin aslında sormak isteğin şey eğer yni başlıyorsan algoritma mantığını kavramak olmalı.

sana bunu öğretebilecek yazım, uygulama yapması en kolayına giden dili seçmen olucaktır.

bu c de olabilir c++ da c# da visualbasic de .

burdaki tartışmaların kızışmasıda çok normal. kimsye bakma ve sadece bir iki site gz başlamak için( win uygulamaları yapacaksan c# ile çok kaynak bulabilirsin) . belli bir sviyeye geldikten sonra snin için programlama dili değil yazıcağın programın algoritması önemli olucak.

her programlama dili kendi içind bir deniz dir. sn sadece gidecğin uzmanı olacağın alanı seç .

• troll kaynıyor yazılım bölümü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

Gençler Nedir C/C++ Milliyetçiliği ???????????????????????

Hayırdır Yani ?? Tamam Bu Dilleri Bilen Daha Kabiliyetli Olabilir Ama C# ı Aşağılamak Ne Kadar Saçma ? Siz C#tada Uzman Olmalısınız Bu Yorumları Ahkamları Kesebilmek İçin ki Hem C# Hem C++ Bilen Birisi Bu Lafları Etmez !

Nereden mi Biliyorum Gidip Böyle Bir Adamla Görüştüm. Kendisi FreeBSD İşletim Sistemini Yazmış Bir Kişiliktir. (Pek Bilinmez Ama Adam Yazmıiş )

Herneyse Hepsinin Yeri Aynı. @welrocken Sen Beni Dinle Fanatikliğe Gerek Yok Teknoloji Konuşuyoruz Temelden Başla Zamanla Zaten C# JAVA Delphi Bilmem Ne Kendin Seçersin Zaten. Sonrada Bu İşareti Çekersin Millete ---->

Ben başlamıyorum konu benim de değil sadece mesaj atmıştım.

• Yapılan yorumlar gerçekten akıllara zarar.

Arkadaşım birbirinden farklı diller gibi görünse de üstte bir arkadaş bahsetmiş;
    C bu dilin atasıysa C# torunudur.
    C#'ta kısayoldan yaparsın işleri daha çok görsellik vardır,C++ daha zahmete sokar seni ama arkaplanda olan herşeyi öğrenirsin.
    Senin burda ne yapmak istediğini düşünmen lazım.

Sırf yazmak zahmetli ve zor diye C++ seçmen mantıksız olur.Sen programlama yapmayı yapacağın programın kullanışlılığı için mi öğrenmek istiyorsun,yoksa "bakın ben neler neler yazdım uzun yoldan parmaklarımı kullanarak yaptım bu programı demek için mi?"

Programlama dili neden kullanılmaya başlandı ?
    İnsanların bilgisayar kullanımını her aşamada daha da kolaylaştırmak ve bilgisayarın anladığı makine dilini daha kolay konuşmak için.
    Sen programı yazdığında bunu iş için yapacaksan müşterin bunu şunla mı yazdın bunla mı yazdın diye sormayacak ki.Ne ölçüde ona fayda sağladığına bakacak.
    O yüzden birşeyi yapmanın kolayı varken zora kaçmak mantıksız.Üstelik C#'ta hafife alınacak bir dil değil sonuçta günümüzün en çok destekli dili.

Ek olarak birşey söyleyeceğim C# öğrendikten sonra diğerlerine de yönelebilirsin.İlla tek dilde uzman olacaksın diye birşey yok.Ki çoğu yazılımcı birden fazla dil bilir zaten.
    Yanına C++ öğrenirsin.Fantazi olsun diye PHP öğrenirsin çok çok kısa sürede.Baktın artık öğreneceğin birşey kalmadı ihtiyaca göre program yazabiliyorsun; daha zor dillere yönelir alanını genişletirsin.

Kısaca neyi hangi yoldan yapmak istediğine karar ver.Ulaşacağın nokta her zaman aynı zaten.

• C++ , C den türemiş bir programlama dilidir. Suan da yeryüzünde aklına gelebilecek cogu şey c++ la yazılmıştır. Mac, Windows, F16 lar. Yani programlamanın temelinden başlamak lazim
  • bilm-i yorum'un dediklerin çok mantıklı, herkes demişki işin mantığını kapman lazım, C#'ta mantık kapılıyor muymuş? Sizin mantıkla bakınca bütün programcıların assembly ile kod yazmaları lazım, Windows'u oluştururken bile C# kullanıyorlar, daha kabul edemediniz iyi kullanışlı bir dil olduğunu, nedir öğrenemediz de çok mu içerlediniz?
  • quote:

bilm-i yorum'un dediklerin çok mantıklı, herkes demişki işin mantığını kapman lazım, C#'ta mantık kapılıyor muymuş? Sizin mantıkla bakınca bütün programcıların assembly ile kod yazmaları lazım, Windows'u oluştururken bile C# kullanıyorlar, daha kabul edemediniz iyi kullanışlı bir dil olduğunu, nedir öğrenemediz de çok mu içerlediniz?

Windows un büyük bir bölumu c ile yazilmistir hatta c# hiç kullanilmamis diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bersgurs

quote:

bilm-i yorum'un dediklerin çok mantıklı, herkes demişki işin mantığını kapman lazım, C#'ta mantık kapılıyor muymuş? Sizin mantıkla bakınca bütün programcıların assembly ile kod yazmaları lazım, Windows'u oluştururken bile C# kullanıyorlar, daha kabul edemediniz iyi kullanışlı bir dil olduğunu, nedir öğrenemediz de çok mu içerlediniz?

Windows un büyük bir bölumu c ile yazilmistir hatta c# hiç kullanilmamis diye biliyorum.

Windows 7 ve çıkacak olan Win 8'in bir bölümü c# ve net framework ile geliştirilmiş ve geliştiriliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stacer_boY

quote:

Orijinalden alıntı: bersgurs

quote:

Windows 7 ve çıkacak olan Win 8'in bir bölümü c# ve net framework ile geliştirilmiş ve geliştiriliyor.

@bersgurs Microsoft'un forumlarından veya soru cevap bölümlerinden doğrulayabilirsin bunu.

• bence sen web tasarım yap. hem visual basic hemde dreamweaver öğren.ben 10 günde dreamweaver ögrendim. veritabanlı site yapmaya basladım. bir olmadı daha ama ilk siparişimi aldım bile. bu zamanda kim c# veya c++ ile program yazdırıyor. ben c++ biliyorum ama şimdiye kadar biri çıkıpta bana c++ ile program yaz demedi. ama müşteri takip programı(visusl basic) vb. veya site yap diyen çok oldu. önemli olan kendine birşeyler ögrenmek değil. başkalarına yararlı olmak, hizmet yapmak ve geçimini saglamak.
  • @mcmaho67 Vb 'deki yaptığın sitelerini C#, ASP.Net ile yapamayacağını mı sanıyorsun?
  • Sen Assembly Öğren En Temelinden Gir Mevzuya
  • Çok komik bunun karsılastırılması olurmu :) yada c++ mı c # mı derken ne yonden yanı ?
  • Soran arkadaş ortalıklarda yok galiba sonuç ne arkadaşım? Neye karar verdin sen bir an önce karar vermezsen bu işin sonu yok, bir taraf C++ diyecek bir taraf C# diyecek arada Java diye atlıyanlar olacak böyle devam eder bu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.