Başlama..sana tek bir soru.c# ta yapamayacağın şeyleri hangi dilde yapabilirsin araştır.karşına 2 cevap çıkar biri c++ biri assembly.c++ öğrenirsen aynı zamanda php de öğrenirsin.yani php ye başlamak ve site yazmaya başlamak 1 gününü almaz.piyasadaki php olsun python olsun bunların kod çalıştırma kısmı C dili yani C++ ile yazılmıştır...hedefinde antivirus şirketi varsa yine C++...gel ben diyorum ben vb6 da kullandım qbasic de kullandım vb.net de kullandım c++ da kullandım.c++ sayesinde kendiliğimden algoritma öğrendim şu an vb6 olsun javascript olsun sıkıntı kalmadı...c# ta elektronik ile ilgili programları microsoft para ile satıyordu.c++ ile bilgisayar üzerinden lamba yakabiliyorum servo kontrol ediyorum vs
Şimdi c++'ta consol olduğu için olumlu bakmıyorum,sıkıyor beni.
Selamın Aleyküm öncelikle, öncelikle C++ sadece konsol'dan ibaret değildir. C++ ile Win32 API programda yazarsın. Pencere programıda olur vs. Ve Microsoft yine C#'tan desteği kesince ne yapacaksınız? Dul kalıcaksınız. C++ ile oyun, işletim sistemi basit bir pencere vs. vs. Ayrıca C# görselliği kolay diye süperlik düşünmeyin. Çünkü C++ ile programcı arasında herşey açık gizli saklı yok oysaki C# tam aksini gösteriyor. Ama C# kötü bir dil değil. C++ ile kıyaslanması kötü. C# ile birşeyler öğren belki C++'dan devam edersin. VE, C++ ile ister donanıma ister Windows'a hükmedebilirsin. Platform bağımsızdır. Bir de C#'ı %90 anlamakla C++'ı %90 anlamak arasında çok fark vardır.
Komik yorumlar olmuş.
C öğrenir ve altından kalkarsan, her şeyi öğrenmiş olursun.
C# öğrenirsen, hiç bir şey öğrenememiş olur, ona bağımlı kalır, en sonunda aptal bir şey olursun.
C# vs. eroin gibidir beyler, başta çok hoş gelir, ama hayatınızı sizden alır, yıkar, bitirir. Bu işe C ile başlayın, o size her yerde yeter. ha, zaten onu bilen, başta da söyledik, herşeyi biliyor olur.
C ile C++ aynı şeydir, meraklısına. İkiside aynı kaprislere, aynı güce sahiptir. Ama C öğrenmek C++ öğrenmek daha kolay ve efektiftir.
Yorumları değerlendirdikten sonra c++'a devam edeceğim fakat içimde hala consol'da program yazmanın sıkıntısı var.C++ kitabım var 300 sayfasına kadar consol var,ben ne zaman windows application yapacamda,kendimi geliştirecemde........
konsol neden sıkıntı veriyor ki sana ? Sen temel programlama mantığını kavradıktan sonra işin hallolur. olay konsol ve GUI olması değil ;) başarılar
Konsol sıkıntı veriyorsa yapacak bişey yok. Sen cicili bicili arayüzler (program değil) hazırlamak istiyorsun. Öyleyse düşünmeden c# a devam et, piyasa programcısı ol. C++ sana iki beden büyük gelir.
C# C++ üzerinden geliştirilmiş bir programlama dili. Burada bir çok arkadaş fikirlerini yazmış ama çoğu kulaktan dolma şeyler. C++ kök sayılabilecek kadar geniş bir dil. Yani düşündüğünz her şeyi yazmanıza imkan sağlar. Ama çok komplike programlar yazmayacağınızı düşünerek ki bu ülkede komplike program yazan insan sayısı çok çok çok az sayıda c# öğrenmenizi tavsiye ederim. Bazı arkadaşlar c++ ile işletim sistemi bile yazılır geyiğine giriyor her zaman ki gibi merak ediyorum kaç kere işletim sistemi yazdılar :) Ayrıca Singularity C# kullanılarak yazılmış işletim sistemidir. Bu işin şakası bir tarafa C# genelde insanların söylediği gibi basit, sadece kolay programların yazıldığı bir dil kesinlikle değil o şekilde değerlendirmeyin. Ülkemiz göz önünde bulundurulduğunda C# öğrenmeniz sizin yararınıza olacaktır. Ama bu iş sizin için hobi ise kesinlikle C / C++ ile başlayın işe.
C# puzzle gibi parçaları birleştiriyorsun ikisinide kullandım ama işin özünü istiyorsan C++ ve ikisininde kullanım alanlari farklı.
Ben de diyorum kariyer sitelerinde neden C++ bilen eleman aranan ilan çok çok az. Piyasa C++'çı doluymuş da ondanmış meğer :) Bir de merak ediyorum buraya yorum yazan arkadaşların kaç tanesi C++ ile profesyonel olarak yazılım geliştiriyor ve eğer sakıncası yoksa yaptıkları projelerden bahsedebilirler mi? Ne tip projelerde kullanıldığından haberimiz olur böylelikle.
Çok kötü bir ikileme düştüm
C#-XNA başlangıç seviyesi ve oyun programlama için çok uygun ve öyle hazırcılık falan yok hani sürükle bırak tarzında yapmıyacaksın, tabi bir de önce OOP öğrenmen lazım, kolay bir dil üzerinden öğrenirsen daha iyi olur ve başlangıç için yine C# daha uygun kullanıcıya yakınlığıyla.
quote:
Orijinalden alıntı: skoylu
Komik yorumlar olmuş.
C öğrenir ve altından kalkarsan, her şeyi öğrenmiş olursun.
C# öğrenirsen, hiç bir şey öğrenememiş olur, ona bağımlı kalır, en sonunda aptal bir şey olursun.
C# vs. eroin gibidir beyler, başta çok hoş gelir, ama hayatınızı sizden alır, yıkar, bitirir. Bu işe C ile başlayın, o size her yerde yeter. ha, zaten onu bilen, başta da söyledik, herşeyi biliyor olur.
C ile C++ aynı şeydir, meraklısına. İkiside aynı kaprislere, aynı güce sahiptir. Ama C öğrenmek C++ öğrenmek daha kolay ve efektiftir.
Bu ne ya, yonetici falan yokmu burda ?
Bir kere C# ogrenen insan;
- Otomatik olarak %75 oraninda Javada ogrenmis olur. - OOP nin inanilmaz gucunden yararlanir - Her turlu uygulama yazabilir (Otomasyon, Simulator, CRM, ASP.NET ile istedigi her turlu web uygulamasi yazabilir, Social Network siteleri yapabilir) Mesela bos zamanimda oylesine kendi yazdigim simulator http://www.moribitotech.com/2011/11/c-good-evil-population-simulator.html - Unity 3D ile istedigi capta oyun yazabilir - Java yi aninda kavrayacagi icin, Android uygulamari yazabilir veya javanin bitmek bilmeyen alanlarindan birine yonelebilir
Say say bitmez, daha bircok sey var.
Bilip bilmeden atip tutmayalim.
Çok komik yorumlar olmuş hakkaten de.
Hele hele ki C# bilip te aptal olursun yorumunun komikliği çok ayrı bir safhada. C# şu an endistrü de yer edinmiş, javaya kafa tutan OOP un zirvesini zorlayan Microsoftun tam desteği ile ilerleyen kullanıcı dostu bir programlama dili.
C++ veya C ile yapılıpda C# ile yapılamayan denince yüzümde bir gülümseme oluştu cidden de, bu kadar fanatik olmayın. Assembly dilinde, gömülü sistem yazılımı yapmış biri olarak konuşuyorum, elma ile armutu birbirinden ayıramıyor iseniz insanları yanlış yönlendirmeyelim.
Donanım seviyesinde hızlı ve efektif sonuç istiyorsanız kullanacağınız dil Assembly, C, C++ olur, bunlar yazılım dillerinin babasıdır. Öğrenilmesi elbette önerimdir ama fanatikliğe de gerek yok bu kadar.
Web tabanlı bir yazılım geliştirecekseniz tutup da bunu C++ da yazmak sadece ve sadece zaman kaybıdır.
Her bir dil kendi alanında güçlüdür, C ve C++ hakikaten de çok iyi ve kullanım alanı geniş dillerdir fakat üst seviye dilleri de ezmeye gerek yok onlarda piyasada ihtiyaç duyulan dillerdir.
Bugün C# da yapılamayıpda C de veya C++ da yapılan herhangi birşey kalmadı. Adamlar C# ile işletim sistemi dahi yazdılar, bugün C# artık platform bağımsız bir dil oldu neredeyse, iOS, Linux, Windows tabanlı yazılımlar geliştirebileceğiniz bir dil C# ve son kullanıcı için yeterince efektif bu dil.
Sözün özü, programlama öğrenmek bir dil öğrenmek değildir programlama öğrenmiş olan birisi zaten tüm dillerde yazılım geliştirebilecek seviyede olur. Gerisi kişinin algoritmik ve mantıksal zekasına kalmış bişey.
Gençler Beyler Dostlar. Bu Kıyaslama Yapılamaz Neden mi ?
C# la Çamaşır Makinasına Program Yazmak Mantıklı Olmaz. C++ la Muhasebe Programı Yazmak Mantıklı Olmaz.
Kulvarlar Farklı.
Delphiyle JAVAyla C# Karşılaştır
C ile C++ ı Karşılaştır Ama Bu Olmaz =)
Saygılar.
UP
Hocam anladığım kadarıyla ortaya görsel bir arayüz koyarak program geliştirmek istiyorsun. Bu yüzden c# tavsiye ediyorum. Hem c# öğrenirsen javaya da büyük ölçüde alışmış olursun.
aynen doru sölüyorsun c# geliştirin javanında alt temel öğesidir..
bizzat profesörün ağzından buna cevap vereyim "microsoft gibi şirketler trendleri severler ama ms c# desteğini keserse ileride bir gün o zaman yanıma gelirsin " c/c++ öğren kısaca (yeni başlayacaksan python öğren hatta). java konusuna gelirsek biri araştırmış c# ile javanın benzerliğini %85 civarında olduğunu söylemiş ama bi de şöyle düşünmek lazım biraz daha kasıp c++ bildikten sonra c#,java falan hava su gelir adama. nacizane fikrim bu
quote:
Orijinalden alıntı: caut
bizzat profesörün ağzından buna cevap vereyim "microsoft gibi şirketler trendleri severler ama ms c# desteğini keserse ileride bir gün o zaman yanıma gelirsin " c/c++ öğren kısaca (yeni başlayacaksan python öğren hatta). java konusuna gelirsek biri araştırmış c# ile javanın benzerliğini %85 civarında olduğunu söylemiş ama bi de şöyle düşünmek lazım biraz daha kasıp c++ bildikten sonra c#,java falan hava su gelir adama. nacizane fikrim bu
Hocam 16 yaşındayım pyhton'a başlayıp zaman kaybetmek istemiyorum.Onun için bu 2 programlama arasında seçim yapıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: 53Muco
quote:
Hocam 16 yaşındayım pyhton'a başlayıp zaman kaybetmek istemiyorum.Onun için bu 2 programlama arasında seçim yapıyorum.
Yanlış düşüncelerdesin dostum ama tavsiye vermeyeceğim sen bilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: 53Muco
quote:
Keyif için öğreniyorsan C# bir an önce başla dene zevk almazsan (Öğrenme aşaması çoğu zaman sıkıcıdır ama biraz öğrenip uygulamaya geçtiğinde keyif alırsın) C++'ın da sana fazla zevk vereceğini sanmıyorum.