Şimdi Ara

C++ mı C# mı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
3
Favori
31.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcmaho67

c# görsel bir dil mi?

Görsel programlama dili diyebiliriz. Görsellikten kastın Windows formlarıysa eğer, Button, Textbox vb.
  • evet görsellikten kastım, buton, text, formlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcmaho67

evet görsellikten kastım, buton, text, formlar.

Evet, görsel programlama dili.
  • ertanunver arkadaşımız gerekli cevabı vermiş bence, projeye göre dil seçilir ya seçtirtilir. C# doğru kolaycılığa kaçıyor, c++, c gibi dillerde ise yazılımcı serbesttir, bütün imkanlar da elindedir. Aynı zamanda c++ ile görsel programlama gibi şeyler yapılamıyor die yazanlar olmuş. E peki openGL ne die sorarım onlara? Aynı zamanda hangi oyun c# da yazılıyor? Sonuç olarak c++ ile başlayıp hatta mümkünse c ile başlayıp temeli sağlam alman, sonrası zaten çorap söküğü gibi gelir.. Diğerleri çocuk oyuncağı gelecek.
  • Tabiki c plus plus kıyaslamak bile yanlış çok daha üstündür.
  • O Değilde Konuyu Açan Genç Banlanmış İnteresting
  • quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

Soran arkadaş ortalıklarda yok galiba sonuç ne arkadaşım? Neye karar verdin sen bir an önce karar vermezsen bu işin sonu yok, bir taraf C++ diyecek bir taraf C# diyecek arada Java diye atlıyanlar olacak böyle devam eder bu.

1 Hafta ban yemişim anca ban'ım açıldı .Dediğin gibi acele karar vermesem hep ikilemde kalacaktım fakat c++'a başladım bile.Artık hayırlısı diyelim.Cevaplayan tüm arkadaşa teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: 53Muco

quote:

Soran arkadaş ortalıklarda yok galiba sonuç ne arkadaşım? Neye karar verdin sen bir an önce karar vermezsen bu işin sonu yok, bir taraf C++ diyecek bir taraf C# diyecek arada Java diye atlıyanlar olacak böyle devam eder bu.

1 Hafta ban yemişim anca ban'ım açıldı .Dediğin gibi acele karar vermesem hep ikilemde kalacaktım fakat c++'a başladım bile.Artık hayırlısı diyelim.Cevaplayan tüm arkadaşa teşekkürler

Hayırlı olsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 53Muco

quote:

Hayırlı olsun

Teşekkür ederim

• Hala bir şeyler pek anlaşılmamış.

Bu işi C ile öğrenmek en iyisi, en basiti ve en garantilisidir.

C öğrenince C++ kolayca öğrenilir, bu süreçte OOP meselesi de kavranır.

Ha, bu noktadan sonra hangi dil iyidir? Yok böyle abes bir soru. Bakarsınız elinzideki işe, hangi dil uygunsa, oturur onunla yazarsınız olur biter. Olmazsa oturur kendi dilinizi yazarsınız, hatta onu da atıyorum python ile yazarsınız, Java ile yazarsınız...

Bir disiplini, bir düşünme stilini öğrenmek başka, iş yapmak daha başka.

Gözden kaçan ve bir türlü anlaşılmayan şey şudur: C öğrendiyseniz, ama ciddi ciddi, öyle 2 sayı gir topla yazdrı değil, GUI'leriyle filan. Emin olun var olan ve gelecekte var olacak tüm dilleri biliyor olacaksınız. En fazla 3-5 günlük bir intibak süreci geçirirsiniz o kadar.

Şunu tekrar yazayım: İşi öğrenmek için en iyi yol C'Dir, C++'dır. Ama bu bir iş yapmak için en iyi diller budur demek değildir.

Ha, işletim sistemi mi, ben ufakta olsa bir kaç defa yazdım. Hem C++ ilede yazdım. Ama zaten iş işletim sistemiyse, bir noktada assembly vs. elzem olur, o ayrı.

Bir elemanda hangi projeleri yaptınız diye sormuş. Ben genelde ekip işi olarak çalışıyorum. O yüzden hepsi bana ait diyemem. Ama kod yoğunluğu ve uygulama vs. bazında %75 kadarını benim tasarımdan kodlamaya kadar benim yaptığım bir ürünümüz, TESID büyük ödülünü kazanmıştı. Kurusa bakmayın, ne işler yaptığımı söyleyemem. Ama beni bilen bilir, bilmeyen google'dan filan eşeler. Bunları da niye yazdığımı anlamış değilim, size bir şey ispat etmek gibi derdim yok. Sanki ben aya gitmiş olsam kodlamada, bu söylediklerim doğru mu olacaktı, ne alaka?

Ama inanın en hardcore işleri yapıyoruz genellikle ve kimseye java diye sormuyoruz bile. Neyse, durumu size şöyle izah edeyim de anlayın.

20 kişilik bilmiş bir ekip var, javvaaa, süper, java ile yaparız, ederiz diyen. bunlar java süper, dil ile uğraşmıyorsun, zart zurt. 5 yıldır yapamadılar işi. Aynı şeyi yıllar önce 18 ayda yapmıştım ben tek başıma halbuki. Battılar javanın içine, çıkamıyorlar, çünkü o sistem javanın mantığına uygun değil. OOP sistemi değil o düzen, o bildiğiniz C mantalitesi ile yazılacak kod.

Ve hep böyle eften püften işlerden fazlasını görmüyoruz ortada. İyi iş çıkaranlar, hep C vs. işini dibine kadar kavramış kişiler oluyor, emin olabilirsiniz.

• aslında programlamayı gerçekten öğrenmek istiyorsanız c ile başlamalısınız ama yok ben bu işi zevk için yapayım sadece bişeyler öğreneyim yazayım diyorsanız "nesne tabanlı olan" c# tabiki
  • quote:

Orijinalden alıntı: KırıK yumurta

aslında programlamayı gerçekten öğrenmek istiyorsanız c ile başlamalısınız ama yok ben bu işi zevk için yapayım sadece bişeyler öğreneyim yazayım diyorsanız "nesne tabanlı olan" c# tabiki

Yani tek nesne tabanlı dil C#, peki C++ nedir? Ayrıca buradaki tartışma ne ara döndü "C mi C#'mı" ya? Adam C++'mı C#'mı diye sormuş. Ayrıca seçimini de C++'dan yana yapmış, olay bitmiş. C işe yaramaz demiyorum hala en çok kullanılan dillerden biri ama hangi alanda, buna da bakmak lazım arkadaş evde program yazacak şimdilik yazacağı program aşırı donanım desteği, donanıma direk ulaşım, hafıza yönetimi gerektirecek programlar mı? Hayır, veritabanına girecek kullanıcı adı, parola vb. %90 bu tarz windows application geliştirecek ee hani C'nin kolaylıkları?

• quote:

quote:

aslında programlamayı gerçekten öğrenmek istiyorsanız c ile başlamalısınız ama yok ben bu işi zevk için yapayım sadece bişeyler öğreneyim yazayım diyorsanız "nesne tabanlı olan" c# tabiki

Yani tek nesne tabanlı dil C#, peki C++ nedir? Ayrıca buradaki tartışma ne ara döndü "C mi C#'mı" ya? Adam C++'mı C#'mı diye sormuş. Ayrıca seçimini de C++'dan yana yapmış, olay bitmiş. C işe yaramaz demiyorum hala en çok kullanılan dillerden biri ama hangi alanda, buna da bakmak lazım arkadaş evde program yazacak şimdilik yazacağı program aşırı donanım desteği, donanıma direk ulaşım, hafıza yönetimi gerektirecek programlar mı? Hayır, veritabanına girecek kullanıcı adı, parola vb. %90 bu tarz windows application geliştirecek ee hani C'nin kolaylıkları?

kardeş sen programlamadan anlıyormusun c zaten bütün dillerin temeli (şimdi fotran ne deme) benim demek istediğim dil öğrenmek istiyorsa arkadaş c den başlasın yukarda açık açık yazıyo

• quote:

quote:

quote:

kardeş sen programlamadan anlıyormusun c zaten bütün dillerin temeli (şimdi fotran ne deme) benim demek istediğim dil öğrenmek istiyorsa arkadaş c den başlasın yukarda açık açık yazıyo

Sen bir programlama dillerinin tarihini araştır da C hepsinin atası mı bir bak, bunun dışında C öğrenmekte bir zorluk yok, ki önce C# öğrenen PROGRAMLAMA MANTIĞINI çok kolay kapar, daha sonra C'yi öğrenmek sadece kalıp öğrenmek olur. İlk önce C#'ı öğrenip sonra C'yi öğrenmek ile ilk önce C'yi daha sonra C#'ı öğrenmek arasında pek fark yoktur (kişiden kişiye değişir ama kendimden yola çıkarak söylüyorum). C'yi bilmek avantaj olmakla beraber, kullanmak bir zorunluluk değildir, arkadaşların kafasını karıştırmaya gerek yok.

• arkadaşların kafasını karıştırmak gibi bir niyetim yok öyle anlaşıldıysam kusura bakmayın ben sadece kendi tecrübelerim ve bilfiğim kadarıyla bişeyler paylaştım tabi ki c# öğrenmek daha mantıklı daha kolay sonuçta nesne tabanlı ve tut bırak butonları kolay menüsü yatdımcı kodları hepsi c sharp seçimi için öncelikli benim demek istediğim başkaydı
  • abiler ben 15 yaşındayım bu yazılım geliştirme işine ilgim var hedefimide koydum matematik hocam internetten araştır genç yaşta öğrenenler var dedi baya baktım sayılır nerden başlıyım bu yaşta neler yapabilirim ne öğrenmeliyim hangi dil. bunlar hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz
  • quote:

arkadaşların kafasını karıştırmak gibi bir niyetim yok öyle anlaşıldıysam kusura bakmayın ben sadece kendi tecrübelerim ve bilfiğim kadarıyla bişeyler paylaştım tabi ki c# öğrenmek daha mantıklı daha kolay sonuçta nesne tabanlı ve tut bırak butonları kolay menüsü yatdımcı kodları hepsi c sharp seçimi için öncelikli benim demek istediğim başkaydı

Arkadaşların kafasını karıştırmaktan demek istediğim şu; elimizde olmayarak yapıyoruz bunu, 1. C# sürükle bırak bir dil değildir, sürükle bırak'ı yapan Visual Studio'dur. 2. C++ ile yapıp ta C# ile yapamayacağınız şey sayısı azdır (yoktur demiyorum .Net framework ile amaçlanan her ne kadar platform bağımsızlığı olsa da ortam buna hazır olmadığından amaçlanan pek olmadı gibi), 3. Benim tecrübem fazla değil 2 yıl ama 2 yılda sürükle bırak neredeyse hiç yapmadım ilk projeler dışında, ki sürükle bırak profesyonel anlamda hız kazandırır, aynı zamanda belki tembelleştirir kişiden kişiye değişecek şekilde. Fakat kod ile her şeyi yönetmeyi bilenin sürükle bırak yapmasında sıkıntı yoktur bana göre. Yine aynı şekilde Visual Studio sayesinde C++'ın form application'ları da sürükle bırak olayına dönüşüyor, başlangıçtaki console application lar da zaten C#'da mevcut, yani printf veya Console::WriteLine(); değil de Console.WriteLine(); yazıyorsunuz, pek birşey değişmiyor. C# da yeterince güçlü bir dil kullananlar bilecektir, forumda bunun farkına varabilecek kadar kullanmış olan ve çok çok tecrübeli arkadaşlar var. Şu an C# ile oyun geliştirme (XNA) alanında çalışıyorum kişisel ve amatörce ama şimdiye kadar kendi windows formlarımı geliştirdim (Basitçe button label textbox panel picturebox, veya arkaplanda işleyen timer gibi) ve dediğim gibi bunu C# ile yaptım yani kullanmasını bilene her dil en iyisi olur, saygılar.

• @alpaydin35 alıntı yapamadım hata çıktı. Kısaca özetleyeyim sana okumadıysan bu konuya cevap yazan 10 kişiden muhtemelen 9'unun görüşü şöyle; "Baştan mantığı kap gerisi kolay ve C ile başla", buna karşın ben geriye kalan o bir kişiyim ve benim görüşüm toplamada yer değiştirme kuralı gibi önce hangi dili seçtiğiniz önemli değil yani önce kullanıcıya yakın bir dille (Visual Basic, Java, C# *bana göre en yakını C#) ile başlamak ve programlama mantığını öğrenmek, ve bence en önemlilerinden biri olan OOP'i öğrenmek (Nesne yönelimli programlama) bu OOP'ye çoğunluklu olarak C'ciler karşıt oluyor, C++ ve C# veya yeni nesil teknoloji dillerinin yandaşları ise tamamen destekliyor. Herneyse benim görüşüm ana mantığı, OOP'yi ve o dilin yapısını kolayca kaptıktan sonra (Kişiden kişiye değişir ama dil yapısı 2 ay desek, OOP de tam anlamıyla 1 ay olsa) 3 ay maksimum kaparsın işi. 3 ayın sonunda herşeyi yapabilecek konuma gelmezsin, ki her türlü sınıfı bilmek mümkün değildir projene göre araştırma yaparsın o konudaki sınıfları, hazır kodları, kütüphaneleri araştırırsın, daha sonra bu işi mesleki olarak düşünüyorsan C öğrenirsin, C++ öğrenirsin, Java öğrenirsin, meslekte kullanılan genel dilleri öğrenirsin. Yani bana göre C# ile başla, devam et, kolay gelsin.

• @welrocken kusura bakma abi bende alıntı yapamadım . ben senin dediğin gibi C# dili ile başlayayım öğrenmeye biraz bu google la ilgili belgesel izlemiştim ordan etkilendim yöneldim bu işe meslek olarak da hoş olur benim için . android için hangi yazılım dili kullanılıyor bildiğim kadarıyla java telefonum android onunla ilgili program yapmak isterim C# ile androide program yazılıyorsa o çok daha süper olur
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.