Şimdi Ara

C++ mı C# mı ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
3
Favori
31.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PLinux

quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

bende c++ la başladım fakat iş ilanları hep c# olunca kararsız kaldım c++ daha bir çekici geliyor 2.olarak da java öğrenmeyi düşünüyorum sizce mantıklı mı önce c++ sonra java

C++ ile kendini geliştirmen biraz uzun zaman alabilir . Ama dersen ki ben Türkiye'de bu işte para kazanmak istiyorum diyorsan hemen c# başla .

Şunu da unutma iyi c++ bile birisi c# ı öğrenmesi konusunda hiç zorlanacağını sanmıyorum .

C++ devam et sonra c# yada java üzerinden devam et

teşekkür ederim yorum için C++ nedense çekici geliyor sanırım önce C++ ı halledicem

• Bence şöyle öğrenilmeli C,C++,C#,Java

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

bende c++ la başladım fakat iş ilanları hep c# olunca kararsız kaldım c++ daha bir çekici geliyor 2.olarak da java öğrenmeyi düşünüyorum sizce mantıklı mı önce c++ sonra java

C++ ile kendini geliştirmen biraz uzun zaman alabilir . Ama dersen ki ben Türkiye'de bu işte para kazanmak istiyorum diyorsan hemen c# başla .

Şunu da unutma iyi c++ bile birisi c# ı öğrenmesi konusunda hiç zorlanacağını sanmıyorum .

C++ devam et sonra c# yada java üzerinden devam et

teşekkür ederim yorum için C++ nedense çekici geliyor sanırım önce C++ ı halledicem

https://www.youtube.com/playlist?list=PL90386E98E21C08FA

Birde deitelin kitabı var onunla bu işi halledersin.

Yukarıda ki videoları izle halledersin. Ama uzun zaman alır .

• üniversiteye yeni geçtim pek de acelem yok hocam
    benim aslında diğer sorum da karışmaz mı bu bilgiler kodlar vs bunların hepsini öğrenmek istesem yoksa sandığım gibi değil mi
  • quote:

üniversiteye yeni geçtim pek de acelem yok hocam
    benim aslında diğer sorum da karışmaz mı bu bilgiler kodlar vs bunların hepsini öğrenmek istesem yoksa sandığım gibi değil mi

Kardeş üniversitedeysen temelini iyi oturt . C , c++ bunları iyi öğren .C# javayı bunları öğrenmen çok kolay gelecek sana .
    http://stackoverflow.com/
    İngilizceni de geliştirmeyi unutma

Başkada tavsiye aklıma gelmiyor

• quote:

quote:

üniversiteye yeni geçtim pek de acelem yok hocam

Kardeş üniversitedeysen temelini iyi oturt . C , c++ bunları iyi öğren .C# javayı bunları öğrenmen çok kolay gelecek sana .
    http://stackoverflow.com/
    İngilizceni de geliştirmeyi unutma

Başkada tavsiye aklıma gelmiyor

çok sağolun hocam

• Bak algoritmanıda geliştirmen lazım yoksa program yazarken tıkanıp kalırsın.

• Arkadaşlar Merhaba,

Tartışmalarınızı okudum ve programlamadan hiç anlamayan biri olarak yapmak istediğim.Endüstride Makinelerin motion control kartları(hareket kontrol ) kullanılarak kontrol edilmesi. Anlıyacağınız servo motorları sürmek istiyorum.Bunun için bana ne önerirsiniz.Bu programlar gömülü olmayacak bir ekrandan kullanıcı ara yüzü olan çeşitli seçimlerin ve makine setuplarının yapılabileceği bir uygulama olacak.
    Bu konuda çok çok cahil olan bana bir çıkış, izlenecek bir yol sunarsanız çok memnun olurum.
    İyi günler.
  • sefkatlioglu S kullanıcısına yanıt
    Kartlar C# kodu çalıştırabiliyosa(burada mono felan da var native koda dönüştüren linux macos için felan ama pek bir bilgim yok) c# kullanabilirsin. Zaten c#la biraz haşır neşir olduktan sonra c++ kodlarını da rahatlıkla anlarsın. C#ı işini görecek kadar öğrenmek c++a gçre çok daha kısa sürer bence.
  • beyler sadece bilgisayar olarak bakarsanız Snypse haklı yani bencede C# (yanlız win 98 mi win 7 mi karşılaştırmasına çok güldüm) ancak mekanik için C++ daha iyi diye düşünüyorum
  • Bu karşılaştırmalar gereksiz geliyor bana. Sevdiğin dilden başlarsın işte mesela ben c# başladım çünkü hem syntax'ı en düzgün olduğunu düşünüyorum ve microsoft a sempatimden dolayı. Ayrıca unity de c# kullanıyor, ileride oyun yapımına geçersem kolay geçiş yaparım diye. Hiç de pişman değilim gayet mantığını da anlıyorum. Surukle bırak yaptığım da yok xaml yazarak tasarlıyorum sayfayı

Bana gore sevdiğinle başlarsın gerisi gelir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 şey sormak istiyorum.

1) Hangi programlama dilleri ile istediğimiz işletim sistemine uygun olarak program yapılabilir. (mobil işletim sistemleri dahil)

2) Hangi diller ile hazırlanan programlar performans açısından daha iyidir

3) Hangi dilleri öğrenmek, web programlama öğrenmeyi de kolaylaştırır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComRad3 -- 26 Mart 2017; 20:20:18 >
  • ComRad3 C kullanıcısına yanıt
    1. Soruyu tam anlamadım ama anladığım şekilde cevap vereyim. C ile işletim sistemi yazabilirsiniz. Fakat işletim sistemlerine uygun program geliştirmek istiyorsanız hangi işletim sistemi ile çalıştığınızı bilmemiz gerek. Eğer windows için .net, macos için objective-c, android için java gibi.

2. C, C++ performans açısından kusursuzdur. Java'dan hızlıdır. Ama Java'nın da güçlü yönleri var.

3. Phyton, web'de kullanılan bir dil. Web için tavsiye ederim.
  • 1. Soruyu biraz daha açayım. Mesela c++ ile yapılan bir program neredeyse her işletim sisteminde çalıştırılabilir. Ama C# ile yapılan programlar anladığım kadarıyla sadece Windows ta çalışır. Bu şekilde C++ dışında hangi diller ile yapılan programları her işletim sisteminde çalıştırma şansına sahip oluruz.

• Popüler dillerden Java ve Python misal her işletim sisteminde çalışır.
    Ama bunların bir farkı var.
    Bunlar native değildir.
    Interpreting usulü çalışır.
    Dolayısıyla performansları native dillere oranla ciddi bir şekilde düşüktür.

Misal bir vektörel fizik hesaplaması Python'da, C++'a göre oldukça yavaştır.
    Şu siteden aldığım bir örnek;http://radks.blogspot.co.uk/2012/08/performance-comparison-mel-vs-pymel-vs.html

Python
    Finding the point along the curve: 0.027
    Calculating a normal: 0.15
    Deforming passed points: 0.060

C++
    Finding the point along the curve: 0.017
    Calculating a normal: 0.0023
    Deforming passed points: 0.000062

Burada da görülebileceği üzere bazı konularda 1000 kata kadar fark var.
    Ama bu fark sizi yanıltmasın.

Misal anket gibi sorular sorup bunları veritabanına aktaracak bir program için performansa gerek yoktur.
    Misal bir okuldaki öğrenci bilgilerini kaydedecek ve düzenleyecek bir program için performansa gerek yoktur.

Ama yine misal bir oyun motoru ve bu motora ait grafik, ses, fizik, yapay zeka gibi işlemler için ya da bir resim veya video programı için performans herşeydir.

C++ popüler programlama dilleri arasında kendi alanında alternatifi yok.
    Hangi alan ?
    Hem native olsun, hem object oriented olsun hem de multi-platform olsun diyorsanız başka seçeneğiniz yok.

Java - Multi platform ama native değil.
    Python - Multi platform ama native değil.
    C# - Multi platform teoride mümkün pratikte değil, tam native değil, yarı native.
    C - Multi platform, native ama object oriented değil.

Yanlış anlaşılma olmasın, kesinlikle alternatifi yok demiyorum, popüler diller arasında alternatifi yok.
    Popüler olmayan bir dil kullandığınızda kütüphane sıkıntısı çekmeniz yüksek bir olasılıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner_ozdemir -- 26 Mart 2017; 23:29:46 >

• Benim için önemli olan 2 durum var. Buna göre hangi dili öğreneceğimi seçmiş olacağım.

1) Multi platform (hem Windows hem Android hem de iPhone da çalışan bir program yapma hedefim var)

2) öğrenme kolaylığı (basit bir programla bile uzun süre çalışıp zaman kaybı yapmak istemiyorum. Çünkü ben programlamayı meslek olarak yapmayacağım. Hem hobi, hem bazı hedeflerimi gerçekleştirmek için)

Bu 2 maddeye göre hangi dilleri tercih edebilirim. Tercih edebileceğim diller arasında da performansa göre sıralayıp performansı diğerlerine göre daha iyi olanı tercih edeceğim.

• Hobi olarak öğrenenlerin genelde Python kullandığını gördüm.
    Çünkü hem en kolayı, hem zaten multi platform, hem de performans isteyen küçük parçaları C veya C++ ile yazıp bu dile entegre etmek mümkün.
  • caner_ozdemir C kullanıcısına yanıt
    Son zamanlarda gördüğüm en mantıklı ve güzel açıklanmış yorum Her bir "hangi dili öğreneyim" konusuna şundan yapıştırmak lazım.
  • Ben python öğrenmeye karar verecek iken bir araştırma sonrası python ile android programlamada çok kısıtlama vardır gibi bir sonuç çıktı forumlarda. Ama python ile web programlama da yapılabilir sanırım. Java ile de web programlama yapılabilir mi

Benim hedefim şu ==> Bir program yapmak istiyorum ve bu program hem Android hem ios ta hem de Windows ta çalışacak. Ayrıca bu programın internet sitesi üzerinden online olarak kullanılabilmesi de mümkün olmalı.

• İkisinin de birbirine göre geride kaldığı noktalar veya çok avantajlı olduğu alanlar var.

- ramdisk sürücüsü yazmak isteseniz c++ kullanmanız gerekecek
    - tek tıkla arayüz oluşturmak ve değiştirmek isteseniz c# kullanmanız gerekecek
    - hız istiyorsanız c++ gerekecek
    - otomatik çöp toplama için C# gerekecek
    - template type pointer(T* p = ...) alabilmek için C++ gerekecek
    - = operatör overload için C++ gerekecek (C# ın implicit conversion yeterli değil gibi)
    - C# içinde reflection ve attribute gibi şeyler var
    - C# sanırım mono versiyonu hariç sadece windows için, C++ ise tüm işletim sistemlerinde derlenebiliyor,
    - C# class tanımlarında internal kelimesi kullanılarak o class kütüphanenin dışından gözükmez hale getirilebiliyor
    - C++ ile nesnelerin bellekteki kapladığı alan ve dizilişi kontrol edilebiliyor veya değiştirilebilir, C# anca garbage collector ile nesnenin yerdeğiştirmesini engelleyebiliyor ama başka bilgi vermiyor. Mesela bir float dizisi bellekte şu adreste barınsın diyemiyorsun

Birlikte kullanıldıklarındaysa çok güzel oluyor.

Mesela dizi elemanlarının karekökünü alan programı ekran kartında çalıştırabilen kütüphane yazdım. Ekran kartında çalışan kısmı C99 dilinde oluyor, ekran kartı ile iletişim için C++ gerekiyor, kütüphane de C# olarak çalışıyor.

Çalışma şekli:

C# kısmı:

float [] cSharpDizisi=new float[1000];

using(Dizi<float> dizi = cSharpDizisi)
    {
    dizi.calistir("a[i]=native_sqrt(a[i])");
    }

hiç pointer ile uğraşmadan sınıfların yokedilişini izleyebiliyorsunuz.

---------------------------

C++ kısmı:

class Aygit
    {
    public:

int bellekTuruGddrRam;

Aygit()
    {

}

~Aygit()
    {

}
    }

nesne tabanlı programlama

---------------------------

C99

__kernel void islemYap(__global float * a)
    {
    int i=get_global_id(i);
    a[i]=native_sqrt(a[i]);
    }

kullanılan çipin desteklediği donanımsal komutlara erişmek ve sonuna kadar optimize etmek mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 28 Mart 2017; 13:9:10 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.