Şimdi Ara

C# mi JAVA mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
20.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • C# dilinin bence en iyi yönü windows tabanlı olmak kuşuluyla bilgisayar, cep telefonu, web gibi platformlarda tek dil ile işini görebilmen.

Java da telefon ve bilgisayar olayı daha iyi düzeyde ama web olayını bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 30 Ekim 2011; 18:45:05 >
  • Michael Jakson anasını satayım. Gına geldi. Arkadaş piyasadaki hangi dili öğrenirseniz öğrenin.
    Ama iyice öğrenin. sonuçta her dilde "helloWorld" yazdırabiliyorsunuz. hangi dili değil seçtiğiniz dili nasıl kullandığınız daha önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

Java ile tüm platformlarda çalışabilen, aklına gelebilecek her şekilde yazılım geliştirebilirsin.
    C# ile Windows platformuna çakılı kalırsın.

Şimdi çıkıp birileri ama onun IDE'si daha güzel diyecek.. Onlara cevaben: NetBeans 7'de gayet güzel bir IDE.

yanlışınız var c# mono ile gayet güzel yazılıyor.
  • java ogrenebilecegim kaynak verir misiniz?
  • java öğrendikten sonra c# oyuncak gibi gelecektir sanırım.
    kolay gelsin.
  • İki dilde şu anda bu piyasada ki önemli diller. C# .net için geliştirilmiş bir dil yapısıdır. .NET 1.0 JAVA ile aynı mantık ile geliştirildi. (C++ üzerinden türetilmelerinden bahsediyorum) JAVA'nın C# a olan en büyük artısı kullanıldığı platformların genişliğidir. Ama bundan daha büyük bir artısı bulunmamaktadır. Uzun zamandır .Net Linux ortamlarında da kullanılmaya başlandı. Ülkemizde windowsun yaygın olarak kullanıldığı göz önünde bulundurursak performans açısından C# (.NET) daha doğru bir seçim olacaktır. IDE konusunda Visual Studio nun bir çok açıdan JAVA IDE'lerine üstünlük sağladığı ayrı bir gerçek. İki programlama dilininde yapıları birbirlerine çok yakın olduğu için aslında bir tanesini öğrenmek diğerine giriş yapmış olmak anlamınada gelmekte. Örneğin bir .NET programcısı olarak, sadece günde 1 saatlik çalışma ile 1 ay sürede JAVA ile programlama yapmaya başladım. Bunun tam tersini yaptığını söyleyen JAVA programcılarına da fazlaca rastlayabilirsiniz.
    Sonuç olarak ülkemiz şartlarında özellikle performans ve kolaylık açısından ilk etapta C# öğrenmeniz sizin için daha yararlı olacaktır.

• upupupup
  • büyük tartışma konusu bu. net bir cevap hiç bir şekilde elde edemezsin. kendin karar ver.
    zaten birini öğrendiysen diğerinde de sıkıntı yaşamazsın.
  • Bu Mevzu Hala Tartışılıyormu ya m.ö 2013 :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • java
  • Iki taraftada calismis biri olarak; C# ac birakmaz. Java para kazandirir. :)

Is yerinde java kendi projelerimde .Net kullaniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wreckerrr

Arkadaslar su aralar ogrenmek istedigim ve aralarinda karar veremedigim C# ve JAVA. Aslinda benim tam sorum soyle hangisi daha cok gelecege yonelik bir dil, zorlugu okadarda onemli degil cunku C++ biliyorum ve bu iki dili arastirdim da aslinda C# daha cok masaustu uygulama gelistirme icin kulaniliyor JAVA'da ayni sekilde kulaniliyor, ama hangisin ogrensem sizce ilerde daha avantajli olurum.
    Simdiden Tesekkurler

Bu yazıyı okuyun.

http://www.koddunyasi.net/makale_detay.aspx?makale_ID=93&m_KTG_ID=20&m_KTG=JAVA

• Mesele dil ogrenmek degil yeğen, mesele isin mantigini ogrenmektir.
  • Tabiki de java
  • JAVA
  • Ne kadar yardımcı olur bu söylediklerim bilmiyorum ama paylaşmak istedim, babamın yanında bir mühendis amca var iş arkadaşıymış babamın. Java ile bir program yazdı 2 yıl mı ne sürdü galiba, ama çok hayvani birşey yaptı, bir sahil güvenlik botunun bütün yazılımları hakkında arge geliştirme projesinde yer alıyordu ve yaptığı şey öyle böyle değil mükemmel bir şey. Onu gördükten sonra java öğrenmek benim için hayallerimin arasında yer aldı
  • Bu konu açılalı o kadar zaman olmuşki, açan arkadaş ya okulundan çoktan mezun olmuştur ya da bitirmek üzeredir Ama konunun hala güncel olması güzel birşey tabi. Ben de VB 6.0 'dan sonra yeni bir dile geçeyim diye düşünüyorum. VB 'te çok profesyonelleşmiş olmasam da artık çoğu uygulamayı yazabiliyorum. Ama VB sıktı beni artık. Bundan sonraki dil, kolay geçiş yapabileceğim, zorlanmayacağım bir dil olsun istiyorum. Yaş oldu 38 kafa artık çok basmıyor. Çok zaman önce VB 'den sonra en kolay geçiş C# olur diye okumuştum. Hatta geçen hafta başlamaya karar verdim ve kaynak indirdim. Fakat bugün ikilemde kaldım bir yandan da gönlüm Java'dan yana çünkü. Özellikle Android için yazılım geliştirmek istiyorum. Java kodlarını inceledim, çok karışık geldi ve gözümde çok büyüdü. Gerçi hoş VB de ilk başta bana öyle gelmişti ama şimdi çocuk oyuncağı geliyor.

Neyse, yukarıda yazılanları okudum, yazanlara teşekkür ederim. Sanırım ben Java'ya başlıcam. güzel bir kaynak ile Allahü tealanın izni ile bunun da altından kalkacağımı düşünüyorum. Olmadı, C# 'e başlarım.. baktım o da olmadı, VB 'ye devam...

• Bu arada şöyle bir kaynak buldum nette, belki karşılaştırma yapmak isteyenler için faydalı olabilir. Hatta aşağıda kaynak sayfasını da verdim, kodsal olarak örnek karşılaştırması mevcut. Bence güzel bir çalışma olmuş.

C#'ın Java'yla Ortak Özellikleri

C#'ın Java'yla ortak özellikleri saymakla bitmez. Burada sadece bir kaç anahtar özellik verilecektir. Özellikle C#'ın Java'yla benzer olup C++'la hiç de benzer olmayan özeliklerini dikkat edilmesi gerekir.
    •İkisi de bir Intermediate Language'e (Ara Dil'e) derlenip öyle çalıştırılıyor
    •İki dil de temelden Multi-Threaded, nesneler senkronize edilebiliyor.
    •İkisinde de global fonksiyon veya sabit yok.
    •İkisinde de Single Inheritance (Tekli Kalıtım) var.
    • Dizi ve string'lere erişimde sınır kontrolü var
    •İkisinde de Garbage Collection (Çöp Toplama) var.
    • 43 Operatörden 41'i aynı.
    •50 Java keywordü'nden 38'i aynen C#'ta var, 8 tanesi de aynı anlama gelen farklı sözcükle belirtilmiş.

C#'la Java'nın Küçük Farkları

C#'la Java arasında sadece bazı kolaylıklar sağlayan, temel mantıkta değişiklik getirmeyen bir çok özellik var. Bir kaç örnek vermek gerekirse :
    ►C#'ta primitive tipler nesne olarak kullanılabiliyor. (Bu Java'ya 1.5'de ekleniyor.) Cast etmekten ve her tip için method yazmaktan kurtarıyor.
    ►Daha kolay iterasyon için foreach yapısı (Buna benzer bir yapı Java'ya 1.5'te geliyor.)
    ►Try-catch bloğunda catch'in boş olması veya hiç olmaması.
    ►C#'ta exception yakalamak veya deklare etmek zorunlu değil.
    ►C#'ta Property şeklinde bir yapı var. Nesnenin property'lerine get/set yazmadan erişilebiliyor.
    ►C#'ta operator overloding var. Java'ya kafa karıştırıcı olduğu gekekçesiyle konmamış bu özellik.
    ►C#'ta funksiyon pointer'ı yerine kullanılan delegate var. Bir funksiyona başka bir fonksiyon parametre olarak aktarılabiliyor.
    ►Event'leri desteklemek için 'event' diye bir keyword var.
    ►C#'ta C++'taki enum'lar var. (1.5'de Java'ya tip güvenliği olan enum'lar gelecek.)
    ►C#'ta bir çok kişinin lanetlediği 'goto' var. Ama daha sınırlı bir kullanıma sahip. Java'da 'continue : label' şeklindeki yapının biraz daha seçenek tanıyan hali.
    ►C#'ta hem Java'daki 'jagged' (değiken boyutlu dizilerle oluşmuş diziler) var hem de C++'daki rectangular array'lar var.

C#'la Java'nın Önemli Farkları

►C++'taki struct'lar C#'ta var. Referans yerine değer tipi olarak tanımlanıyor.
    ►Method'lara parameter aktarımı ref, out gibi özelliklerle belirtilebiliyor.
    ►C#'ta attribute'ler, yani derleyiciler için direktifler var. Java'da sadece @depracated attributesi derleme sonrasında kullanılıyor. Diğer attributeler sadece yorum olarak işe yarıyor.
    ►C#'ta pointer var. Eğer 'unsafe' diye bir anahtar sözcük kullanılırsa hafıza erişilebilir hale geliyor.

Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasolet -- 27 Ocak 2014; 11:18:03 >

• Onemli olan hangi dili kullandiginiz degil, hangi dili kullanarak ne yaptiginizdir. C# veya java biliyor olabilirsiniz ama ben java ile ne yaptiniz c# ile ne yaptiniz? sorusunun cevabini daha cok merak ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Onemli olan hangi dili kullandiginiz degil, hangi dili kullanarak ne yaptiginizdir. C# veya java biliyor olabilirsiniz ama ben java ile ne yaptiniz c# ile ne yaptiniz? sorusunun cevabini daha cok merak ederim.

Ben pek dediğinize katılmıyorum. Sonuçta her ne yapmak istiyorsanız bunu zaten öyle ya da böyle tüm dillerde yapabiliyorsunuz. Tek sorun bunu yaparken sizi ne kadar uğraştırdığı ve ne kadar zamanınızı aldığıdır.

Mesela ben şöyle bir örnek vereyim : VB 6.0 'da Textbox ve Combobox için yazıyı ortlama seçeneği bulunuyorken, listbox için yazıyı ortalama seçeneği yoktur. Bunu ancak uzun bir programala ile yapabiliyorsunuz. Kutunun genişliğini bul, yazının genişliğini bul, ikisini birbirinden çıkart, ikiye böl, çıkan sonuç kadar yazının başına boşluk ekle... mantık bu şekilde. Henüz başlamadığım için C# ve Java 'da bunu kolayca yapabiliyor musun bilmiyorum. Ama öyle ya da böyle mutlaka yapılıyordur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.