Arkadaşlar acilen cevabını bulmam gereken bi sorum var... şöyleki;
NESNE YÖNELİMLİ VE NESNE TABANLI PROGRAMLAMA ARASINDAKİ FARK NEDİR?
Benim için inanılmaz önemli..........................................................
Lütfen cavabını bilen birileri olsun Lütfen
gerçekten ilginç bir soru, saçma mı, evet okuyunca öyle gibi duruyor aynı şeylermiş gibi geliyor ama, internette baktım çok güzel bir soruymuş, wikipediada şöyle açıklamış A somehow limited version of object-oriented programming where one or more of the following restrictions applies:
* there is no implicit inheritance * there is no polymorphism * only a very reduced subset of the available values are objects (typically the GUI components) object based programmingde inheritance ve polymorphism yokmuş, nerde var benim bildiğim java da kesin var ozaman zaten c# da kesin vardır (kopya mı çektin bill _? ). ve object-based programlama dillerine örnek olarka visual basic ve javascript verilmiş.
An example of a language that is object-based but not object-oriented is Visual Basic (VB). VB supports both objects and classes, but not inheritance, so it does not qualify as object-oriented.
sonuç olarak benim çıkardığım, yine obje ve class mantığı üzerine kurulu olup, inheritance ve polymorphism gibi object-oriented dillerin özelliklerini desteklemeyen dillere deniyormuş belkide object based + polymorhism + inheritance = object-oriented gibi
sağolun çok büyük bi iyilik yapmış oldunuz???
Bu arada niye böyle bir soru sorduğumu bilmek isteyenler olursa diye; benim üni. ödevimdi hakkında biraz bilgi sahibi olmam lazımdı... Çok sağolun
nesne tabanlı programlamada nesneler sıklıkla kullanılır.fakat butun nesneler biribirinden bağimsızdır.ayrıca sınıf ,kalıtım gibi kavramlar bu teknikte yok.
nesne yonelimli programalamada ise kalıtım,polimorphism,encapsolution gib ozellikler sozkonusu.