Şimdi Ara

C # Oyun YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben c# ı normal derecede biliyorum
    Stronghold,Klanlar gibi strateji tarzı oyunlar yapmak istiyorum
    3 Adet Grafikerim var(çok güzel grafikler,animasyonlar,karekterler çiziyorlar)

Bu Tarz oyunları c# da yapmak mümkün mü ? yada daha iyi bir öneriniz var mı

Bir Forumda Unity 3d'yle daha iyi oyunlar yapılabileceğini okumuştum(ama unıty3d zannedersem Online Oynanabilen oyunlar için)

Osmanlı-Savaşları Adlı Tasarlanan oyunun biraz daha gerisinde bir oyun yapmak istiyorum
    http://www.csharpnedir.com/forum2/forum_posts.asp?TID=52621

lütfen yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 71cellow -- 21 Ağustos 2013; 17:30:14 >

• C# da oyun yapmam mümkün fakat bu derece çok zor. Grafikler el vermez çünkü + animasyon olarak gösterebilir mi o konuda hiç bi fikrim yok.
    Unity3D ise daha kolaydır ve her türlü oyun için uygundur. Online olsun veya olmasın her şekilde rahat olur sizin açınızdan kodlamada da c# biliyormuşsunuz isterseniz c# isterseniz javascripts ile yapabilirsiniz.
  • Unity 3d adlı programda c# dilinin kullanıldığını bilmiyordum
    Kısacası Unity 3d'yi hiç bilmiyorum

Benim Grafiker Arkadaşlarımın Grafiklerini Unity3d de kullanmam mümkünmü(bina-karekter-ortam vs)

Sizlerin Unity 3d ile ilgili çalışmalarınız var mı ?
  • bence google amcada unity ile aradtirma yaparsaniz daha hizli sonuca varirsiniz ya da unity in sitesine!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unity3D sadece online oyunlar için değildir. 3ds Max, Maya, Blender gibi programlarla uyumlu dosya tiplerini de destekler. Aslında birçok dosya tipini kullanabiliyorsun Unity3D'de de tek tek isimlerini hatırlamıyorum açıkcası. Sahne hazırlamak, nesneleri yerleştirmek, bunlara görev vermek, sahne geçişleri, ışık, ses gibi konularda işini çok kolaylaştıracaktır. Gereksiz yere uğraşmazsın, boğulmazsın kodun içinde. Belli ki başlangıç seviyesindesin ve oyun yapımıyla ilgili hiçbir bilgin de yok. Unity3D kullan derim. Hem internette çok fazla kaynak ve forum var, sana yardımcı olacaklardır.
  • teşekkür ederim

Arkadaşlarımın çizimleri unity 3d de kullanılabilirmi

UNİTY 3D VE 3DS MAX DE DİL C#'A YAKIN MI
  • Çizimleri Unityde kullanabilirsin. Unity sadece bir oyun motoru. Yer çekimi vb etkenlerden oluşan fiziksel etkenleri otomatik hesaplıyor ve bunları kolay bir şekilde editleyebiliyorsun. Unity C# veya Javascript kullanıyor. İkisinden birini seçebilirsin. Oyun motoru kullanmadan sadece C#da çalışsaydın epey matematik hesabı yapman gerekebilir. 3-4 ayda bitireceğin iş seneler alabilir.

Uzun lafın kısası Unity olmasa da kesinlikle bir oyun motoru kullanmalısın. Unreal Engine de tavsiye ederim. Ama Unreal Engine c++ kullanıyor. Forumda Unity ile alakalı bir sürü topic var. Ayrıca walkerboystudio sitesini ziyaret ederek tutorialları inceleyebilirsin.

Ayrıca böyle bir işe kalkışacaksan direk işin içine dalmak yerine oturup biraz dökümasyon okumanı, ve seçtiğin game engine hakkında videoları izlemeni tavsiye ederim. Konu hakkında bir bilgin yoksa game enginelerden birini açtığında karşına çıkacak bir sürü tool kafanı karıştırabilir.

• Teşekkürler
    Birde şunu merak ediyorum
    Mount And Blade Warband'ın oyun motoru nedir ?
    Çok Araştırdım Bulamadım
  • Once otur tetris yap, sonra packman, sonra space shooter. 10 tane oyun yaptiktan sonra bir dene bakalim strateji oyunlarini. Stronghold gibi bir oyun icin yillarin deneyimi lazim, hic baslama bu capta projeye, basit projeler yap once. Mumkunati yok yapamazsin.
  • yahu stronghold'u sen kafanda ne kadar çok büyütmüşsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: 71cellow

yahu stronghold'u sen kafanda ne kadar çok büyütmüşsün

• Strateji oyunlarında yol matrisi içindeki iki nokta arasında en kısa yolu bulma algoritmaları önemliydi sanırım.
  • eğer oyunu 2D ve Online Olmadan Yapmak İstiyorsanız
    Bana Öm Atabilirsiniz.
    Ama Sadece Grafik Değil Sesde Önemli
  • stronghold'un ilk çıkanı klanlar fln 2 boyutluydu değil mi ?
  • quote:

stronghold'un ilk çıkanı klanlar fln 2 boyutluydu değil mi ?

evette ne alaka hem 2 boyunluyu çaprazdan perspektif alırsan 3D olur :D
    Ancak Online İşi Oyun Motorlarında Zor Bişey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

quote:

yahu stronghold'u sen kafanda ne kadar çok büyütmüşsün

aa arkadaş c#'ta döngüler falan biliyor ya 2 haftada çıkarır stronghold gibi bir oyun. Sen çok büyütmüşsün hocam

• Çıkarttım Bile

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.