Arkadaşlar C programalamaya yeni başladım.. Hocanın verdiği aşağıdaki ödevi yazmaya çalışıyorum fakat baya zorlandım.. Linkedlist mantığıyla çözmemizi bekliyor aslında bu mantığı çözebilsem gerisi kolay.. Yardımlarınızı bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler
Bu ödevde yapılması gereken; yüksek lisansa başvuran öğrenci bilgilerinin alınması ve verilen şartlarda puanlarının hesaplanıp, öğrencilerin sıralanmasıdır. Bunun için öncelikle öğrenci listesi implement etmeniz gerekmektedir. (LinkedList ya da DoubleLinkedList veri yapılarını yazabilirsiniz.) 'Ogrenci' yapısında bulunması gereken bilgiler: ad, lisansOrtalama, dilPuan, alesPuan, yas, mulakatUygunluk, mulakatPuan, basariPuan ve öğrenci listesi için pointer/pointerler olacaktır. Öğrenciler pointerlar ile işaret edilen, boyutu belli olmayan listede tutulacaktır. Ortalama ve puanlar yüzlük sistem üzerinden alınacaktır. Mülakata uygunluk, sadece “UYGUN” ve “RET” değerlerini alabilecek şekilde enum type olarak tanımlanmalıdır. Öğrencinin dil puanı 80 ve üzerinde ise mülakata uygundur, altında ise mülakata giremez, elenir. Dil puanından başarılı olanların mülakata girebilmesi için: alesPuan * 0.5 + lisansOrtalama * 0.5 >= 75 olması gerekir. Bu şartı sağlayamayanlar elenir. Elenen öğrencilerin puanları '0' olarak değiştirilir. Mülakat bilgileri girildikten sonra, öğrencinin başarı puanı şu şekilde hesaplanır: basariPuan = alesPuan * 0.5 + lisansOrtalama * 0.3 + mulakatPuan * 0.2 Başarı puanı hesaplanan öğrenciler, en yüksekten düşüğe doğru sıralanarak ekrana bastırılır. Başarı puanları aynı olan öğrenciler ise yaşlarına göre sıralanır. Yaşı küşük olan üstte yer almalıdır. Sıralamada öğrencinin adı, yaşı ve başarı puanı yer alır. Mülakata giremeyen (puanı '0' olan) öğrenciler sıralamada gösterilmez. Çıktı formatı örnek çıktıda görüldüğü gibi olmalıdır. İsimler sağa hizalı, yaş ve puan bilgileri de aynı hizada olmalıdır.