Şimdi Ara

C segmentinin en iyi yol tutan aracı hangisi ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
23.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git

C segmentinin en iyi yol tutan aracı hangisi ?

(En Son Oy Tarihi: 29.9.2024)
Giriş
    Volvo zaten kasislerden falan geçerken yolcuları hiç sarsmıyor. Bizim araçlarda ayran yaparsın. Mesela Astra evet iyi yol tutuş var. Hiç çekinmeden sert bir viraja girerim. İş yolculara geldiğinde ailece memnun olmadığımız bir durum var. Benim araç sport. Yani ön koltuklar sarıyor. Viraja girdik araçla bütünleşik gibiyiz şöför ve yandaki yolcu savrulmadan duruyor. arka tarafta durum maalesef vahim. Arkada oturan varsa viraja mecbur yavaş giriyorum savrulmasın diye.

Şöyle örnek vereyim. Düz yolda gidiyorsunuz ve direksiyonu üstten tutup yarım santim sağ sol yapın dikiz aynasından ortada oturan kişinin sağa ve sola gidip gelidğini görürsünüz. Araç dışardan yağ gibi iken içerden tam tersi. watts ile alakalı mı yoksa süspansiyonla alakalı bir durum mu bilmiyorum. Hep söylerim aracıma binenlere arkada oturan savrulur.

Volvo da tümsekten geçerken çay iç. Sanki aracın tekerlek ile kasası birbirinden bağımsız hareket ediyor.

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    iki tane çubuğun ne maliyeti olabilir ki diyor insan :) Ortada yuvarlak bir kasnağın içinde oynuyor başları o kadar. Bunu yapmak ne kadar zor olabilir. Ve ne kadar maliyetli olabilir ki. Her araçta olmalı bence. Çünkü gerçekten çok farkediyorsunuz. Passat D sınıfı ama Astra gibi viraj alamıyor. Viraja yavaş ta girsem kayma yapıyor hop diyorum ne oluyor frene basıyorum.
  • SkyTraveler kullanıcısına yanıt
    Benim dediğim Astra J. K kasaları çok bilmiyorum. Videoya bakıyorum bence iyi değil. J den iyi de hala yok güncel araçlarda yol tutuş açısından. Audi Volvo Mercedes i katmıyorum tabiki. Bir de C sınıfı araçların GTI, OPC vs. olanlarını. Parayı veren düdüğü çalıyor :) Burda standart donanım olarak bakmak lazım.
  • andreoni kullanıcısına yanıt
    Ben onu J kasa astra kullanırken kaynanaya yapardım
    Aynadan izlemesi çok keyifli oluyordu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    😂😂😂

• andreoni kullanıcısına yanıt
    Volvodaki durum da modelden modele göre değişiyor hocam. Mesela bir V40, S80/V70 kadar yumuşak değil. Bende de S40 var. Tümsekleri falan bir S60 ve 80 kadar yutamıyor. Aynı şey diğer markalarda da geçerli. Hiç denemedim ama W204 C serisine çok sert deniyor mesela, Mercedes konforu yokmuş.

Arka koltukta yuvarlanma hem süspansiyon (özellikle arka tarafın sertliği/yumuşaklığı) ve koltukların yapısıyla ilgili. HB araçların arka koltukları sedan veya SW'ler kadar yatık ve konforlu olmuyor. Böyle olunca da insan koltuğa yayılamıyor. Nispeten sert süspansiyonla da birleşince virajlarda sağa sola yatma olabiliyor.
    Mesela benim S40'ta arka tarafa oturunca koltuğa gömülüyorsunuz biraz. Yanal destekler de olunca virajlarda pek rahatsız olmuyor arka taraf. Öbür yandan, V40'ın (HB olan) içini de inceledim. S40'taki oturma konforu yok arka tarafta.

Ha bu arada çay içme olayını bazen yapıyorum. Geç kalırsam bardağımla beraber biniyorum arabaya. Bugüne kadar dökmeden içebildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 18 Eylül 2019; 17:38:56 >

• nacker kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Benim koltuklar arkada düz zaten. K kasaya bindik bi sağ sol yaptım eşim dedi bu araba güzel :) K kasanın bölme bölme yapılmış. Her markada bu tarz farklılılar olabiliyor. Test sürüşünde de anlayamıyoruz ki. Şöyle vericekler 1 hafta 😃 Volvo güzel araç. Kazasız belasız inş. V40 la bi kapışmamız olmuştu E-5 te. Geçememişti ama şöförlük ve yol durumu da etken trafik vs. Sonra yavaşlayıp yol vermiştim. Kaza falan olur. Nasıl kullanıyo bilemiyoruz çünkü. Aracı değişmeyi düşünmüyorum memnunum ama değişirsem volvo audi ve mercedes olcak. Yeni A180 AMG favorim şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andreoni -- 18 Eylül 2019; 17:45:21 >
  • 308 👍

• quote:

Orijinalden alıntı: SkyTraveler

Yol tutuş açısından kıyaslanacak olursa Astra bir tık daha iyi ama gerçekten yakın yol tutuşları olduklarını düşünüyorum fakat Golf’ün yol tutuşu biraz daha babacan yani şasi daha rijit davranıyor daha oturaklı tutamayacağı yerde kafadan kayıyor.Astra’da daha nasıl desem sportif bir yol tutuş hissi aldım araba her seferinde daha fazla zorla der gibi bir karakter sergiliyordu bu iki araçtan birini alacak olsam tercihim golf olurdu ama genel hatlarıyla düşününce Golf’ü daha tercih edilebilir buluyorum ama sürerken eğleneyimde diyorsanız Focus’a da bir göz atın :)
    Hocam golf kullandim passat kullandim yani astradan daha iyi geldi bana. Ne vardi su dag sorunu olmasada golf alsaydim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astra j hb watts süspansiyonlu olan efsanedir
  • Bu konuda Focus tartışmasız birinci

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

astra j hb watts süspansiyonlu olan efsanedir
    sedanda var mı acaba?

• Hakan.. kullanıcısına yanıt
    Benim aracın altı böyle. Adama söyleyin resim çekip atsın. 😊

C segmentinin en iyi yol tutan aracı hangisi ? C segmentinin en iyi yol tutan aracı hangisi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andreoni -- 19 Eylül 2019; 11:25:14 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.