Şimdi Ara

C segmentinin en konforlu aracı hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

C segmentinin en konforlu aracı hangisi ?

(En Son Oy Tarihi: 30.9.2019)
Giriş
  • Sizce en konforlu araç hangisi ? 3 adet seçim yapın ilk 3 belli olsun.

Alfa Romeo,Audi,Bmw,Mercedes,Volvo,Lexus vs. markaları eklemedim az satış,fiyat ve Alfa Romeo'yu da eklersek premium markalar olduğundan dolayı.
    Egea B/C segment tartışmasını bir yana koyup çok satıldığı için ekledim.

Yol tutuş konusu :https://forum.donanimhaber.com/c-segmentinin-en-iyi-yol-tutan-araci-hangisi--139962114#139962114

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenercix -- 12 Eylül 2019; 12:39:41 >

• Süspansiyon konforu olarak Octavia iyidir, ama hepsine binmedim bu araçların, ayrıca eskilerden Fluence in de süspansiyon konforu oldukça iyidir.
  • (Yine)Focus,Astra ve 308’i uzun süre Golf,Egea,Megane,Jetta’yı dönemsel olarak kullanmış biri olarak söylüyorum benim kanaatim Golf.
  • Burdakı arabaların hepsıne binmiş birisi varsa oy versin yoksa gereksiz bir anket olur ben civic e veririm başkası golfe. Bınmedıkten sonra nerden bilicez ki ?
  • 308 e kimse binmemiş anlaşılan
  • Megane, yeni Ceed, İ30 ve yeni Corolla hariç bütün C segmentlere bindim ve hepsini epey kullandım. Mazda 3 en iyisi. Focus küçük jant ölçülerinde çok yakın, Golf 16 jantlarla gayet iyi ancak DCC opsiyonu ile alınırsa tepeye çıkar büyük ihtimal. Octavia ve Leon açık ara geride.
  • Binmedim ama konfor ve süspansiyon denince akla Citroen gelir. İncelemelerde Citroen bu konuda çok övülüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 12 Eylül 2019; 16:15:31 >
  • Konfordan kasıt sadece süspansiyon konforu ise 4 bağımsız süspansiyonlu 16 jantlı (dolayısı ile kalın yanaklı lastikli) Toyota Corolla ve Honda Civic derim.
  • sadri.abi kullanıcısına yanıt
    308 de güzel ama arkası çok dar, bu da konforun bi unsuru
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Süspansiyon konforu olarak Octavia iyidir, ama hepsine binmedim bu araçların, ayrıca eskilerden Fluence in de süspansiyon konforu oldukça iyidir.
    Hocam sen hiç Octavia'nın arka koltuğunda seyahat ettin mi?Ki ön koltukta konforsuz C segmenti otomobil yok zaten.

Fluence'a katılıyorum hem geniş yanak, hem araç yüksek, hemde aks mesafesi neredeyse D segmetini ölçülerinde.Bu yüzden kasiste,çukurda vs bam güm etmek yerine, yaylana yaylana geçiyor.
  • Golf bu konuda önde gelir. Özellikle de orijinal 16 jant lastiklerle kullanıyorsanız. Maalesef birçok kişi bu jantı değiştirip görüntüsü güzel diye 17-18 hatta 19 jant alıp konforu yok ediyor.
  • En konforlu diyebilmemiz için hepsine binip yolculul yapabilmemiz gerekir.Şuan bu anket tamamen marka fanatizmini gösterir.

Bunlar içinden hangini alırsınız die sorsaydınız cevabım golf olurdu.
  • Gorseldeki 6 ana aracı kullandım golfden kasıt dizel değil tsi motor ise arka süspansiyonlar bağımsız ve bunu hissettiriyor. Virajda focus konforda golf.
  • Güncel kasalar ele alındığında golf, 308 ve mazda3 diyorum.
  • Mazda 3 ardından hemen focus 3. 5 gelir
  • Anket sonuçlarına bakınca aynı yürüyen aksam ve teknolojiye sahip golf birinci ama leon sonuncu olmuş. Kalite farkı var, golf bir tık daha iyi 16inch lastiklerle tamam da ikisinde de torsiyon var (golf 1.4 tsi hariç tutuyorum) bu kadar uçurum fark olur mu? Aynı şekilde octavia da başlarda yer almış. Bu sonuca sağlıklı demek zor.

Süspansiyon konforu olarak MQB platformundaki araçlar (a3, golf, leon, octavia), focus3 ve 3.5, corollanın iyi seviyede olduğunu düşünüyorum.

PSA grubu bu konuda maalesef konforlu değil. Yeni 308 kullanmış ve 3 sene c4 sahibi olmuş birisi olarak söylüyorum.

Bir de bazı arkadaşların belirttiği gibi araçlara yeterli kadar süre binmiş veya kullanmış olmak gerek sağlıklı yorum için.
  • Civic, Corolla. Golf'ün yeri ayrı tabii.
  • Bilmediğimden soruyorum listede neden audi a3 yok ya da a3 sedan? Onlar B sınıfı mı?
  • Golf 7 peşine Mazda derim.
  • Burda kan gövdeyi götürür
    Hiç vw sahibi olmamış biri olarak söylüyorum Bu sınıfın kralı golftür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 12 Eylül 2019; 20:46:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.