void veriler() { con.Open(); da = new OleDbDataAdapter("select tb1.id,p_sicil_no,adi,soyadi,anne_adi,baba_adi,giris_tarihi,adresi from tb1 left outer join tb2 on tb1.id = tb2.id left outer join tb3 on tb2.id = tb3.id left outer join tb4 on tb3.id = tb4.id", con); cb = new OleDbCommandBuilder(da); da.Fill(dt); /* herşey doğru sıkıntı yok ama select cümlesinde hata veriyor*/ bs.DataSource = dt; dataGridView1.DataSource = bs; textBox1.DataBindings.Add("text", bs, "p_sicil_no"); textBox2.DataBindings.Add("text", bs, "adi"); textBox3.DataBindings.Add("text", bs, "soyadi"); textBox4.DataBindings.Add("text", bs, "anne_adi"); textBox5.DataBindings.Add("text", bs, "baba_adi"); dateTimePicker1.DataBindings.Add("text", bs, "giris_tarihi"); textBox6.DataBindings.Add("text", bs, "adresi"); con.Close(); }
Aldığım hata bu bir türlü çözümü bulamıyorum select cümlesindeki tb3 ve tb4 ü kaldırdığımda tb1 ve tb2 tablolarındaki veriler hatasız bi şekilde görüntüleniyor.
Veritabanıda bu şekilde, yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada aynı select cümlesini sql serverda aynı tabloları oluşturup denedim gayet sorunsuz verileri görüntüleyebildim.