Şimdi Ara

Clio 2 de yüzyılın hatasını yaptım nasıl yaptım bilmiyorum:S

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
13.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Silecek suyu koyayım dedim, aracı da yeni aldım kitapçığı da yok. Karanlıktı donmasın filan, silecek şekline benzer bi şekil gördüm açtım doldurdum. SOnradan jeton düştü, silecek haznesi arkada. Ben büyük ihtimal hidrolik yağına filan koydum suyu. Sağ köşede koca bi hazne. Motor suyu değil yani. Sağda büyük bi hazne baktım sanırım direksiyon işareti gibi bi işaret var. Silecek olarak gördüm.

Ya nasıl böyle b hata yapabilirim hala anlamıyorum, zaten silecek suyunun olduğu hazne şapkalı olur her arabada, nasıl böyle hata yaparım anlamak mümkün değil şaşırdım.

Şimdi ne yapmak gerekir?

• ilk önce tam olarak nereye koyduğunuzu tespit edin!
    belki de radyatör genleşme kabıdır?
  • Dostum soldaki genleşme kabıortadi fren en sağdaki direksiyon korkmana gerek yok oto fren servisinde yağı boşaltıp tekrar yeni yağ koyarlar olur biter kolay kolay bişey olmaz yani
  • işte şekil bu

• arkada pembe olan fren hidrolik olması lazım...hidroliğe koymamışsın.
    galiba radyatör genleşme kabına koymuşsun...
    emin değilim yine de...
    quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

işte şekil bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 5 Ocak 2008; 18:01:44 >
  • direksiyon bidonuna koymuşsun suyu dediğim gibi yağı boşalttırıp yeni yağ eklet bişeycik olmaz
  • ok, doğru ...
    quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

direksiyon bidonuna koymuşsun suyu dediğim gibi yağı boşalttırıp yeni yağ eklet bişeycik olmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

direksiyon bidonuna koymuşsun suyu dediğim gibi yağı boşalttırıp yeni yağ eklet bişeycik olmaz

eyv içim rahatladı... Direksiyon hidroliğimi şimdi bu? Ustaya kadar gitsem bişi olurmu acaba?

Kendimiz tahliye edemez miyiz bunu?
  • Yeni resim bu doğru olan

• dostum hiç bişey olmaz git bi ustaya yaptır böyle kullanma sadece ustaya gidene kadar direksiyon biraz sertleşir
    havalar daha da kötü bozmadan yaptırmanı tavsiye ederim.
  • tamam benim arabanın aynısı direksiyonun bidonu yağı boşalttır yenisini eklet ama arabayı böyle kullanma hemen sanayide yaptır
    o motoru da sevisinde bi temizlet yazık bu arabalara sadece 50-60 lira bişey
  • quote:

tamam benim arabanın aynısı direksiyonun bidonu yağı boşalttır yenisini eklet ama arabayı böyle kullanma hemen sanayide yaptır
    o motoru da sevisinde bi temizlet yazık bu arabalara sadece 50-60 lira bişey

yok ben daha yeni komple temizlik yaptırdım :)

Temiz yani motor bu internette bulduğum bir resim de o yüzden koydum birebir aynısı olduğu için benim ki gri renkte:)

Çok teşekkür ederim :)

Ustayı getireceğim olmadı, kendim tahliye edebilseydim ederdim iyi olurdu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 5 Ocak 2008; 18:17:46 >
  • her clioII hidrolik direksiyonlu değildir... sırf elektrik direksiyonlusu da vardır tıpkı benimki gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alfaonair

her clioII hidrolik direksiyonlu değildir... sırf elektrik direksiyonlusu da vardır tıpkı benimki gibi...

heralde elektrik asistli hidrolik bu...Fotodaki nedir? Sende de vardır, kitapçığına bi bakar mısın?
  • 1,4 8 walf hidrolik 1,4 16 2002 Sonrası elektrohidrolik yani bu hazne 16 walfte yok ...(en azından bildiğim HB 16 WALF te yok) symbol 16 walfi bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biz -- 13 Ocak 2008; 12:35:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: alfaonair

her clioII hidrolik direksiyonlu değildir... sırf elektrik direksiyonlusu da vardır tıpkı benimki gibi...

elektro hidrolik direksiyon değil mi o?
  • quote:

Orjinalden alıntı: biz

1,4 8 walf hidrolik 1,4 16 elektrohidrolik yani bu hazne 16 walfte yok ...(en azından bildiğim HB 16 WALF te yok) symbol 16 walfi bilmiyorum

BENİM ARACIM 1,4 16 V. 2001 CLİO HB AMA O HAZNE BENDE VAR.HATTA GEÇEN BİRAZ YAĞ İLAVE ETTİRDİM.
  • Arkadaşlar 2003 model ve sonrasında üretilen tüm makyajlı kasa Clio lar elektrik desteklide olsa temelde hidrolik direksiyonludur ve yağ haznesi bulunur.

• Bidon kenarından şaseye plastik tutaçlarla tutturulmuş, vidayla itince hemen çıkıyor, alttan hortumu çıkartıp boşalttık yağı...

Sonra içine yağ koyduk, yarın filan yağı bir daha değiştireceğim...

Hallettik yani
  • yağ sudan daha hafif olduğundan döktüğünüz su dibe gitti, yağ üstte kaldı siz ise, kavanozdaki yağı boşaltıp tekrardan yağ doldurdunuz.
    aracınızı bu halde kesinlikle kullanmamanızı , ve maise götürüp durumu anlatmanızı tavsiye ederim .
    yağı kavanozdan değil, yağ boşaltma valfinden değiştirilmelidir.
    bu da kullanıcının kendi yapabileceği bir iş olmaktan çok ötedir çünkü sisteme hava gidebilir.
    kısa süre bir sorun kendini göstermese dahi , hidrolik yağ dolaşması gereken sistemde su dolaşması,
    hidrolik sistemler için olabilecek en kötü şeydir.
    geçmiş olsun .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.