Şimdi Ara

c++ soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • int main(int argc,char*argv[]) program içinde kullanıldığında ne anlama geliyor arkadaşlar.
    Parametre atandığınamı işaret ediliyor.
    Ufak bi örnekle analtabilrimsiniz

• Fonksiyonlara parametreler program içinde atanıp çalıştırılır. main ilk çalışmaya başlayan fonksiyon olduğuna göre parametresi daha program açılırken verilmeli.
    Eğer program farklı parametrelere göre farklı işlemler yapacaksa main bu şekilde tanımlanmalı.
    En iyi örnek kullandığımız derleyici. Derleyiciye kaynak dosyayı parametre olarak veririz:
    gcc kaynak.c gibi.
    argc parametre sayısıdır. Programın ismide buna dahildir. Örneğimizde argc == 2.
    argv ise stringler. Örneğimizde agrv[0] == "gcc" ve argv[1] == "kaynak.c".
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Fonksiyonlara parametreler program içinde atanıp çalıştırılır. main ilk çalışmaya başlayan fonksiyon olduğuna göre parametresi daha program açılırken verilmeli.
    Eğer program farklı parametrelere göre farklı işlemler yapacaksa main bu şekilde tanımlanmalı.
    En iyi örnek kullandığımız derleyici. Derleyiciye kaynak dosyayı parametre olarak veririz:
    gcc kaynak.c gibi.
    argc parametre sayısıdır. Programın ismide buna dahildir. Örneğimizde argc == 2.
    argv ise stringler. Örneğimizde agrv[0] == "gcc" ve argv[1] == "kaynak.c".

ben açıkçası hiçbirşey anlamadım.
    bunu kullanmadan da çoğu program çalışıyor?
    ne gibi + sı olabilrki
  • Diskteki dosyaya tıkladığında, çalıştırılan program, hangi dosyayı açacağını nerden biliyor?
  • Dosya ismini programı çalıştırıken verebilmek için kullanmıştım bir kere dos uygulamasında. @skoylu'nun dediği gibi. Deitelde C nin son konularında var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 28 Nisan 2010; 9:39:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: verder veremem

ben açıkçası hiçbirşey anlamadım.
    bunu kullanmadan da çoğu program çalışıyor?
    ne gibi + sı olabilrki

• @
    elektro_gadget yanıt bekliyoruz :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c'de yardım
    13 yıl önce açıldı
    c++ örnekleri
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: verder veremem

@
    elektro_gadget yanıt bekliyoruz :)

gadget verilebilecek en güzel yanıtı vermiş, cuk oturmuş aynen..

Mesele basit. Aha şurada bir doysa var, çift tıklıyorsun, word açılıp, o dosyayı açıyor. Doğru mu? Peki Word o dosyayı açması gerektiğini nerden biliyor? İşte asıl cevap verilmesi gereken soru bu.
  • quote:

neyse mesela c# csc derleyicisini düşün, bu derleyici dos ortamında çalışır, grafiksel bir arayüzü yok..

C# Csc derleyicisi DOS ortamında çalışmaz. Yeni Windows'larda DOS ortamı yok. O bahsettiğin şey, konsol, yani Win32 console.

Bu konsol bazı Windows versiyonlarında ayrıca bir DOS emülatörüne sahiptir, ama tüm versiyonlarda değil.

DOS ortamı dediğin şeyle, o konsol, çok farklı şeyler. Bir C:\> promptu var diye, onu DOS'la karıştırmayın..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.