Bildirim
Çarpanlara ayırma 2 zor soru
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
hocam 0'a eşitleme sebebi nedir tam olarak orayı anlayamadım da kusuruma bakmayın ama -
-
Estağfirullah şöyle örnekleyeyim:
A şıkkı çarpan madem bir kesir çizgisi düşün üstte ana ifadenin düzenlenmiş hali altta A şıkkı. Çarpan ise üstte de A şıkkının aynısı olacak ve sadeleşecek. A yı 0 a eşitlediğim zaman karşıma çıkan x değerini yukarıda da yazarsam o yukarıyı da 0 yapmalı ve 0/0 gelmeli. Örneğin (x-3)(x+3)/(x-3). x-3 burada çarpan. Aynı zamanda tam böler. x-3=0 yaparsam x=3 çıkar. Bunu da yukarıda yazarsam 0.(x+3) gelir. Bu da zaten 0 dır. Aynı mantığı soruda uyguladım. A şıkkı çarpan ise 0 a eşitlerim. x li bir denklem gelir. Bunun köklerini bulabiliyorsam direkt yukarıda yazarım ve 0 olursa sağlar, cevap budur. Kökler bulunmuyorsa attığım resimdeki gibi düzenleyip yerine koyarım. Sonuçta bana 0 ı verirse doğru cevaptır. -
-
Anladım hocam çok teşekkür ederim. Polinomlarda biraz eksiğim olduğundan ilk çözümü oturtamamıştım ama şimdiki açıklamanızla tam anlaşılır oldu. Çok çok teşekkürler yordum sizi de.quote:
Orijinalden alıntı: denizyildizi345
Estağfirullah şöyle örnekleyeyim:
A şıkkı çarpan madem bir kesir çizgisi düşün üstte ana ifadenin düzenlenmiş hali altta A şıkkı. Çarpan ise üstte de A şıkkının aynısı olacak ve sadeleşecek. A yı 0 a eşitlediğim zaman karşıma çıkan x değerini yukarıda da yazarsam o yukarıyı da 0 yapmalı ve 0/0 gelmeli. Örneğin (x-3)(x+3)/(x-3). x-3 burada çarpan. Aynı zamanda tam böler. x-3=0 yaparsam x=3 çıkar. Bunu da yukarıda yazarsam 0.(x+3) gelir. Bu da zaten 0 dır. Aynı mantığı soruda uyguladım. A şıkkı çarpan ise 0 a eşitlerim. x li bir denklem gelir. Bunun köklerini bulabiliyorsam direkt yukarıda yazarım ve 0 olursa sağlar, cevap budur. Kökler bulunmuyorsa attığım resimdeki gibi düzenleyip yerine koyarım. Sonuçta bana 0 ı verirse doğru cevaptır.
-
Rica ederim ne demek kolay gelsin -
Çok sıkıştığınızda şıklardan da yardım almanızı öneririm. Malum konu zaten kanser.(Rica ederim. :D)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X