Şimdi Ara

Çarpanlara ayırma 2 zor soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum üstteki soruyu şıklardan giderek yapardım polinomlardaki mantıkla eğer bi ifade ana ifadenin çarpanıysa onunla tam bölünmeli diye. Yani A şıkkını ele alırsak şıktaki ifade ile bölümünden kalan 0 olmalı. Orayı 0 a eşitleyip ana ifadede yerine koydum. 0 ı verdi. Vermeseydi diğer şıklarda aynı işlemi yapacaktım.
  • denizyildizi345 D kullanıcısına yanıt
    hocam 0'a eşitleme sebebi nedir tam olarak orayı anlayamadım da kusuruma bakmayın ama
  • Bence cevabı 5 olan soruda x^3'lerin biri y^3 olacakmış,yanlış basılmış.(x+y)^3 oluşturmak istemişler,toplayınca 125 çıkıyor.Diğer sorunun da başka bir çözümü ekte.Çarpanlara ayırma 2 zor soru
  • Seçilemeyen kullanıcı adı kullanıcısına yanıt
    Estağfirullah şöyle örnekleyeyim:
    A şıkkı çarpan madem bir kesir çizgisi düşün üstte ana ifadenin düzenlenmiş hali altta A şıkkı. Çarpan ise üstte de A şıkkının aynısı olacak ve sadeleşecek. A yı 0 a eşitlediğim zaman karşıma çıkan x değerini yukarıda da yazarsam o yukarıyı da 0 yapmalı ve 0/0 gelmeli. Örneğin (x-3)(x+3)/(x-3). x-3 burada çarpan. Aynı zamanda tam böler. x-3=0 yaparsam x=3 çıkar. Bunu da yukarıda yazarsam 0.(x+3) gelir. Bu da zaten 0 dır. Aynı mantığı soruda uyguladım. A şıkkı çarpan ise 0 a eşitlerim. x li bir denklem gelir. Bunun köklerini bulabiliyorsam direkt yukarıda yazarım ve 0 olursa sağlar, cevap budur. Kökler bulunmuyorsa attığım resimdeki gibi düzenleyip yerine koyarım. Sonuçta bana 0 ı verirse doğru cevaptır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: husochamp

Bence cevabı 5 olan soruda x^3'lerin biri y^3 olacakmış,yanlış basılmış.(x+y)^3 oluşturmak istemişler,toplayınca 125 çıkıyor.Diğer sorunun da başka bir çözümü ekte.
    böyle olacağını tahmin etmiştim ya kanser olmak üzereydim neredeyse çok teşekkür ederim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: denizyildizi345

Estağfirullah şöyle örnekleyeyim:
    A şıkkı çarpan madem bir kesir çizgisi düşün üstte ana ifadenin düzenlenmiş hali altta A şıkkı. Çarpan ise üstte de A şıkkının aynısı olacak ve sadeleşecek. A yı 0 a eşitlediğim zaman karşıma çıkan x değerini yukarıda da yazarsam o yukarıyı da 0 yapmalı ve 0/0 gelmeli. Örneğin (x-3)(x+3)/(x-3). x-3 burada çarpan. Aynı zamanda tam böler. x-3=0 yaparsam x=3 çıkar. Bunu da yukarıda yazarsam 0.(x+3) gelir. Bu da zaten 0 dır. Aynı mantığı soruda uyguladım. A şıkkı çarpan ise 0 a eşitlerim. x li bir denklem gelir. Bunun köklerini bulabiliyorsam direkt yukarıda yazarım ve 0 olursa sağlar, cevap budur. Kökler bulunmuyorsa attığım resimdeki gibi düzenleyip yerine koyarım. Sonuçta bana 0 ı verirse doğru cevaptır.
    Anladım hocam çok teşekkür ederim. Polinomlarda biraz eksiğim olduğundan ilk çözümü oturtamamıştım ama şimdiki açıklamanızla tam anlaşılır oldu. Çok çok teşekkürler yordum sizi de.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Rica ederim ne demek kolay gelsin
    Çok sıkıştığınızda şıklardan da yardım almanızı öneririm. Malum konu zaten kanser.(Rica ederim. :D)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.