Şimdi Ara

C# Stok düşme ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

stok kontrol programı ile ilgili sıkıştığım konular var yardımcı olursanız sevinirim.

1-SQL kullanıyorum. Textboxta girili olan adet kadar databaseden düşmesini istiyorum. update yapıyorum düşürüyorum

string Scnmd = "update TBLURUNLER set ADET = ADET - '" + textBox11.Text + "' where URUNID = '" + Convert.ToInt32(dataGridView1.CurrentRow.Cells[0].Value) + "' ";

yalnız ADET=0 olduğunda ürünler tablosundan o ürün silinmeli 0'ın altına düşmemeli. şu an sattıkça -lere gidiyor ürünler.

2-datagridviewe cellclick ekledim başka gridviewden satır çekiyorum.tekrar tıklayıp bir satır daha çekmek istiyorum olmuyor. bu konuda ne yapabilirim.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilergin -- 31 Mayıs 2013; 5:17:46 >

• 1) eklemeyi/silmeyi saklı yordam(prosedür) ile yapıp çıkarma işleminden sonra kontrol etmesini sağlayabilirsin veya veri güncellemeden sonra trigger ile kontrol etmesini sağlayabilirsin.

2) tam olarak anlayamadım.
    dgView.Rows.Add(secilihucreninsatiri);
    ile yapilmiyor mu?
  • stok düşürmeyi sp kullanarak yapabilirsiniz ayrıca 0 a düşen stoğu silinmesi gereksiz gibi geldi bana,yani kullanıcı biten ürünü birdaha satın almak isteyebilir.
    sorgu örneği şu şekilde olabilir.

create procedure stokDusurme
    @stokID int
    @harMiktar int
    as
    begin
    select Adet from tbStoklar where stokID=@stokID

if(Adet>0)
    update tbStoklar set Adet = Adet-harMiktar where stokID=@stokID

else
    delete from tbStoklar where stokID=@ stokID

end

Ama dediğim gibi 0 olan stoğu silmek pek mantıklı değil, onun yerine işlemi durdurabilirsiniz.
  • En kolay ve pratik çözümü,program tarafında,stok sayısını db den kontrol edip.Eğer 0 sa (-) yönde update işlemini durdurabilirsin.

Ama pek önerilen bir yöntem değildir.İşlem hacmi yüksek olan sistemlerde,db ye ekstra yük bindirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 3 Haziran 2013; 14:55:02 >
  • 0'a eşit ve küçükleri sildiren bir STORED PROCEDURE yardımı ile yapabilirsin. Bunu da her stok güncelleme sonrası tetiklersin bu şekilde her zaman 0 olan değerleri veritabanından kaldırmış olur ve - ye gitmesini önlemiş olursun.

Bir diğer önerimde kaldırmak yerine pasife çekmek. İlgili tabloya bir kolon ekleyip, 0 pasif 1 aktif gibi bir atama yaparak stoğu biten ürünleri gizleyip sonrasında tekrardan stok güncellemesi yapabilirsin.

Kolay gelsin...
  • merhaba arkadaşlar

yapmış olduğum programda benim sorunum şu ;

ALTER proc [dbo].[depocikisi]
    @teslimat int,
    @product_id int,
    @cikismiktar float,
    @bolum int,
    @depo int
    AS
    BEGIN
    SELECT miktar FROM tbl_stocks WHERE depo_bolum_id=@bolum AND depo_id=@depo AND pro_id=@product_id
    IF ( miktar > 0)
    UPDATE
    tbl_stocks
    SET miktar = miktar-@cikismiktar WHERE depo_bolum_id=@bolum AND depo_id=@depo AND pro_id=@product_id

stored procedure de IF ile başlayan satırdaki miktar kelimesinin altını kırmızıya boyuyor ve işlem yapılmıyor. yardımcı olur musunuz. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazoli775 -- 10 Haziran 2018; 3:38:4 >
  • stokta 0 olan ürünü satıp eksiye düşürmek zaten mantık hatası bunun kodlarını yazsıp versemde bir şey farketmiyecek çünkü yaklaşımın yanlış.

stok sayısı 0 olanda uyarı mesajı verdireceksin ve satış konusunda butonu detaktive edeceksin. Taki stoğa ekleyene kadar ekleyince normal düşme olayını yapacaksın yine.

Forumdaki yaptığım muhasebe crm programını incelersen resimden sana bunu tecrübelerimden yola çıkarak yazdığımı görebilirsin.

iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.