Şimdi Ara

C# Stoktan Ürün Çıkışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Stok takip ve satış yönetim işlemlerini gerçekleştireceğim bir uygulama geliştiriyorum. Stok yönetim ekranında ekleme, güncelleme ve silme gibi işlemlerin hepsini tamamladım.
    Fakat satış yönetim ekranında bir ürünün satışını gerçekleştireceğim zaman ürünü stok adetlerimden nasıl eksilteceğimi gerçekleştiremedim. Stok tablomdan ürünüme ait barkod numarasını girerek datagridwieve eklediğimde tablomda ne kadar ürün varsa ekleniyor. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

• Ben buna benzer bir seyi c# ogrenirken yapmistim devexpress iie soyle yapmistim ben satis yapacagim formda buton edit vardi oraya tiklayinca urunler formu aciliyordu karsima oradan hangi urunu satacaksam seciyordum stok bilgileri vs geliyordu labela ordan adet girip ekle diyince oluyordu birden fazla urun eklerken de ayni sekil yapiyodum belki fikir olur tam anlatamadim ama

Sen tum.urunleri cekiyorsun brnim dedigim gibi yapmayi dene buton edit ile urunleri ekle koddada stoktan dus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 19 Kasım 2019; 12:39:29 >
  • Benim yapmak istediğim şey resimdeki gibi sepet+ işaretine bastığımda sadece ilgili barkod numarasına ait 1 ürün gelmesi ve nakite bastığımda stok üzerinden düşürülmesi.
    [simage]https://img.donanimhaber.com/upfiles/2836632/88bda785-1f1d-4c82-8434-ae000815ab35.png
  • kiana53 K kullanıcısına yanıt
    Hocam microsoftun forumuna c# kismina atin kodla birlikte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 19 Kasım 2019; 23:38:52 >
  • Dostum Sana Fikir Sunuyorum.
    StokAdedini Veritabanında İnt Olmalı Bu Önemli.
    Daha Sonra
    Bi İnt oluşturalım
    İnt Stok
    daha Sonra select StokAdedi From Veritabanın Where Barkodno='"+textbox1.Text+"'
    daha Sonra Datareader.ExecuteReader Komutu İle While Döngüsü İçine Stok=dr["StokAdedi"]
    böylece stok isimli int değişkenimizde stokta kaç tane olduğu var
    hemen basit bi döngü ile stok--; Böylece Stoktan 1 Düşmüş Olacağız
    ardından update komutu ile yeni stokadedini veritabanına kayıt edebiliriz.
    Bu Kadar.
    Kodları Vermiyorum :) Araştırarak Yaparsan Akılda Kalıcı Olur :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.