Arkadaşlar stajdayım ve patron bir iş verdi. Benden bir kayıt formu oluşturmamı ve kayıt alanları doldurulduktan sonra kaydet butonuna bastığımda yazılan verileri veri tabanına kaydetsin dedi. Bende uğraşlarım sonucu kayıt formu ve veri tabanını oluşturdum ancak yazdığım verileri kaydet butonu ile veri tabanına aktaramadım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
Konu içeriğiyle başlık farklı geldi bana.
iskelet olarak şöyle bir yapı kullanırım ben sende kendine uyarlarsın.
İlk önce vt. başlantı yolunu belirlemen gerekir.
SqlConnection baglan = new SqlConnection("Data Source=.;Initial Catalog=Ornek;Integrated Security=True");
baglan connection global olarak tanımlaki heryerde kullanabilesin. Buton click olayında ise;
@WalkOfTheEarth arkadaş doğru söylemiş alternatif olarak Entity Framework ile de kaydedebilirsiniz, nuGet den Entity Framework ü bulup projeye referans olarak ekleyip, projeye Add>New Item>ADO.NET entity data model şeklinde ekleyip, işlemlerinize devam edebilirsiniz,
using(ornekEntityConnectionString cnn = new ornekEntityConnectionString()) { tabloAdi deneme = new tabloAdi(); tabloAdi.Adı = "xxxxx"; ...... tabloAdi.Add(deneme); cnn.SaveChanges(); }
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme