Aslında matrisi oluşturma ve sıralama konusunda bir problem yok lakin ödevin içeriğinde oluşturulacak her rastgele harften bir tane olması isteniyor ve problem burada başlıyor. Nasıl yapabileceğimi bir türlü bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
hazır kod mu arıyordun da bulamadın yoksa çözümümü? Zira gayet basit bir durum bir matrisi basit bir for komutu ile gezmen boşsa random sayı atman ama o sayıyı atmadan önce diğer elemanlarda var mı diye kontrol etmen gerek. Gayet basit bir kod
mahoni_38
kullanıcısına yanıt
Matrisi zaten random olarak biz kuruyoruz. 5*10 bir matris. İç içe for döngüsü ile bunu kuruyorum burada bir problem yok. En içteki for da rand yardımı ile de rastgele sayı oluşturuyorum belirli bir aralıkta. Problem matrisi nasıl baştan sona kontrol ettirip aynısını bulunca aynısı olmayan bir eleman gelene kadar rastgele sayı denetmek. Onu tam nasıl yapacağımı kuramadım kafamda kod olarak.
Üstteki torba fikri çok güzelmiş, elinize sağlık
Benim aklıma da şu gelmişti
Kaç tane kutucuk olduğuna n diyelim
For ile Randomu 1,n den azalarak 1,1 e kadar yaparız
Her gelen random sayıyı bir listeye ekleyip küçükten büyüğe sıralarız. Eğer her for da gelen randomu listedeki elemandan büyük eşit mi diye bakınca öyleyse 1 arttırırız. Sonra yazdırırız
Örnek
Random 1,30 arası dedim
17 geldi
17 yazdırdım
Şindi random 1,29 dedim
17 geldi yine , önceki listekinden büyük eşit olduğundan + 1 yaptım 18 oldu yazdırdım
Ve sıraladım listeyi 17,18 oldu listemiz
Rand 1,28 için Bir rastgele 17 geldi kontrol edince 17den büyük eşit ++ yaptık, 18den büyük eşit ++ yaptık ve 19 oldu.bunu yazdırdık
Böyle böyle giderek oluşturmuş oluyoruz.
Ama çok verimsiz oluyor galiba
N for var, her for için sıralama ve n kere büyük küçük bakma var
Paylaşmak istedim, telefonda olduğum için düzgün yazamadım kusura bakmayın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme