Şimdi Ara

C vitamini tavsiyeniz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
29.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Polemiği boşver milleti yanlış yönlendiriyosun.
  • http://www.beslenmebulteni.com/bes/index.php?option=com_content&task=view&id=117&Itemid=377
    c vitamini ile ilgili yerleri özetliyorum.
    C Vitamini (askorbik asit)
    C Vitamininin enfeksiyon (bulaş) ve enflamasyon (iltihap) üzerine olan etkileri şunlardır(20-25);
    1. Fagositozu artırmak
    2. İmmünglobulin sentezini (IgG, IgM) artırmak
    3. Kompleman sentezini artırmak
    4. Interferon sentezini artırmak
    5, Antienflamatuvar prostaglandinlerin PGE1 ve PGE3 etkisini artırmak
    6. Serbest oksijen radikallerini temizlemek
    Lökositlerin bakteri, virüs ve kanser hücrelerini fagosite etmesi (yutması)için kandaki düzeyin 50 katı C vitaminine ihtiyaçları vardır. Enfeksiyon sırasında şekerli bir gıda alınması C vitamininin lökosit içine girmesini azaltır. Çünkü glükoz, benzer moleküle sahip olduğu için askorbik asit ile yarışır. Böylece fagositoz endeksi düşer.
    C vitamininin etkisinin en iyi görüldüğü enfeksiyonlar viral olanlardır (26). Yapılan 38 çalışmanın 37’sinde C vitamininin (0.5-2g/gün) üst solunum yolu enfeksiyonuna karşı koruyucu olduğu görülmüştür(27).
    Akut enfeksiyonda, iki Nobel kazanmış tek bilim adamı olan Prof. Dr. Linus Pauling’in reçetesi, semptomlar hafifleyinceye kadar saatte bir 1 gram ya da üstünde C vitamini almaktır(27). Daha düşük dozların ağır enfeksiyonlardaki etkisi fazla değildir. Bu sırada şekerli bir gıda, antibiyotik (nonbakteriyel bir hastalıksa), vazokonstriktör burun damlası, antihistaminik ve dekonjestan alınması ise mevcut hastalığın şiddetini artırır ve süresini uzatır.
    Eski yıllarda yüksek doz C vitamini (>10 g/gün) ile akut viral hepatit ve viral pnömoni gibi birçok viral hastalık başarıyla tedavi edilmiştir (28-31).
    30’lu ve 40’lı yıllarda yüksek doz C vitamini kullanılarak başarılı poliomiyelit (çocuk felci) tedavileri yapılmıştır(32-35).
    Cathcart yüksek doz C vitamini vererek HIV’li (AIDS) hastaların yaşam süresini en az 2 kat artırmıştır. Yüksek doz C vitamini yardımcı T- hücrelerini etkilemektedir(36).
    Vitamin-mineral preparatlarını her derde deva olarak görmek son derece yanlıştır. Dengeli ve sağlıklı beslenen kişileıne vitamin-mineral preparatlarını rutin olarak kullanmaları gerekmez. Sağlıklı beslenmeyenlerde ve hastalarda ise hastalığın cinsine göre diyete vitamin(ler) ve/veya mineral(ler) eklenebilir. Bu makalenin yazarı günde 1-2 gram kadar askorbik asit kullanılmasını önermektedir.

• tamam herkes 1-2 gram alsın haklısın
  • 1-2 gr anlamam ben. kaç mg almalıyım.
  • C vitamının iyi olduğunu nasıl anlarız?

Arkadaşlar bu tartışmaları bende C vitamını kullanmak istediğimde yaşamıştım ve en son bir kaç aktarın tavsiyesi üzerine bizzat kendim şu testi yaptım!

*4 Adet aynı büyüklük ve ebatta su bardaklarına 3de2 oranında su soldurdum.
    *tüm bardaklara 2 tatlı kaşığı tentürdiyot döktüm ve karıştırdım.
    *1.bardağa tam 1 tane limonu sıktım, 2.bardağa solgarin c vitamını tableti atıp karıştırdım, 3.bardağa gnc nin c vitamını tableti atıp karıştırdım, 4.bardağa ise "absorbent c" (markayı öğrenmek isteyenler pm atabilirler) tabletini bölerek 4de1 ni attım(bu tablet içerisinde 60mg yulaf kepeğine emdirilmiş C vitamını içerir), Sonrasında oturup tendürdiyotlu bardaklarının renklerinin açılma oranlarına baktım.
    En iyi renk tonu açılan normal şartlarda Limon olmalı, Solgar ve GNC de bir değişme olmadı suyun rengi ile alakalı.
    Ama 4.bardak ise 4de1 tablet atılmasına rağmen yeni kireçlenmiş şebeke suyu gibi beyazladı.

Az da olsa ilgilenen arkadaşlar kopyala yapıştır yapıp şudur mudur diyen arkadaşlar zaten azda olsa bilgiler vermişler, tendürdiyotlu suyun renginin açılması C vitamının de yüksek oranda oksijen bulunması, antibakteriyel antimikrobiyal vs vs vsss gibi şeyler zaten söylenmiş.

fda.gov tüm dünyaca kriterler burada var, her mecra tarafından kabul edilmiş görüşler var, amerikayı baştan keşfe gerek yok. ztn Hz. google da iyi çevirir. (benim bu bilgleri buraya yapıştırmam bağırsaklarımızda yaşayan asalakları rahatsız eder ondan biraz araştırırsanız fda dan sevinirim ;) )

bu ürün ilgili olsun ya da başka birşeyler için pmden ve forlife@flptr.com dan ulaşabilirsiniz.

Saygılar.

• gidin en iyisi bir aktara arı sütü bal polen karısımı alın en dogalından
  • günde 2 yemek kaşığı limon
  • ester c vitamini hakkında beni aydınlatabilecek biri var mı ?
  • http://www.ilacpedia.com/bemiks-c-film-tablet-fiyati-ve-odeme-bilgisi

fiyatı 3 lira bile yok...

hem b vitamin hem c vitamin takviyesi. gerçekten zinde hissediyorsunuz arkadaşlar...

Ayrıca b6 vitamininin özelliği hücrelerin yenilenmesine yaraması...

Aminoasitlerin içeriğinde de oransal olarak b6 vitamini bi hayli fazladır... çok para vermeyin derim...

şu an bu ilacı kullanıyorum kokusu biraz itici ama kesinlikle tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetronoM

http://www.ilacpedia.com/bemiks-c-film-tablet-fiyati-ve-odeme-bilgisi

hem b vitamin hem c vitamin takviyesi. gerçekten zinde hissediyorsunuz arkadaşlar...

Aminoasitlerin içeriğinde de oransal olarak b6 vitamini bi hayli fazladır... çok para vermeyin derim...

kaç mg bu c vitamini. çok düşük dozda diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Coder85

quote:

yüksek doz alıp ne yapacaksın? fazla c vitamini alımı demiri azaltır haberiniz olsun...

Öyle ezrebe kullanılmaz ilaç vs...

• quote:

quote:

quote:

yüksek doz alıp ne yapacaksın? fazla c vitamini alımı demiri azaltır haberiniz olsun...

Öyle ezrebe kullanılmaz ilaç vs...

merak etmeyin bu konuda yeteri kadar bilgim var. ben sporcuyum. yoğun seviyeli kondüsyon çalışması yapıyorum. normal bir insandan daha fazla vitamin ve mineral ihtiyacım var. Vücut geliştirmeyle uğraşanlar günde 2 grama kadar C vitamini takviyesi almakta zaten

• evet bende spor yapıyorum gayet yoğun bi şekilde... bemiksi tavsiye ederim...
  • vitamin ilaçlarını kulllanmak öyle sanıldığı kadar zararlı değildir ama en iyisi tabiki düzgün beslenme sonucunda alınan vitaminlerdir örneğin ruslar devamlı vitamin ilaçları kullanırlar çünki oralarda sebze meyve felan yetişmez hastalıklardan korunmak içinde vitaminler çok ama çok önemlidir.
  • quote:

ester c vitamini hakkında beni aydınlatabilecek biri var mı ?

Ne öğrenmek istiyorsun. kafana takılan esterse ester askorbik asitten farklı bir c vitamini formudur; diğerlerinden daha hızlı emilir ve daha uzun kalır yağda ve suda çözülür yaklaşık 3/1 i idrarla atılır.günlük 2000mg alman yeterli askorbik asit olarak alacaksan 4000 e kadar çıkabilirsin bunun en iyisi Redoxon dur.

quote:

Orijinalden alıntı: Black Sabbath

quote:

Orijinalden alıntı: artvan

en sağlıklısı yeşil sebzelerden ve meyvelerden yiyerek doğal haliyle alman. Ama grip olduğunda destek düşünüyorsan
    http://magaza.hammaddeler.com/index.php?do=catalog/product&pid=2264
    1 kilo c vitamini
    grip olursan günde 2 kere 1 gram tozu suda erit iç.
    günde 20 gramdan fazla alınan c vitamini ishal, böbrek taşı gibi sorunlara yol açabilir, dikkat.

Profesyonel vücut geliştirmeciler bile 2 gram c vitamini almıyor günde zaten 100 200 mg si kullanılır gerisi atılır bir işe yaramaz yani

profesyonellerin 7000mg kadar çıktığı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 28 Eylül 2011; 11:16:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VIKING

quote:

Ne öğrenmek istiyorsun. kafana takılan esterse ester askorbik asitten farklı bir c vitamini formudur; diğerlerinden daha hızlı emilir ve daha uzun kalır yağda ve suda çözülür yaklaşık 3/1 i idrarla atılır.günlük 2000mg alman yeterli askorbik asit olarak alacaksan 4000 e kadar çıkabilirsin bunun en iyisi Redoxon dur.

hangisini kullanmam hakkında kafamda soru işaretleri vardı. sanırım ester C'yi tercih edeceğim. Rodexon'un esteri var mı ?
  • kimyasal satan şirketlerde kiloluk asorbik aist satılıyor daha ucuza geliyor. tavsiye eder misiniz ?
  • c vitamininin fazlası vücutta depolanmadığı için günde 1 portakal, mandalina vb. yemen yeter. hem içinde başka şeylerde var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VIKING

quote:

hangisini kullanmam hakkında kafamda soru işaretleri vardı. sanırım ester C'yi tercih edeceğim. Rodexon'un esteri var mı ?

Ülkemizde rastlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 2 Ekim 2011; 11:28:34 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.