Şimdi Ara

C++ Void ne işe yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
14.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben C++ öğreniyorum.Fakat bir programda başlangıçtaki türü void yapsam da int yapsam da sonuç değişmiyor bu void'in özelliği nedir.Hani şu en başta kullanılan örneğin void banka(int para) bu ne işe yarar ben bunu int banka(int para) yapınca ne değişiyor.İnternette void'in farkı değer döndürmemesidir diyor.Bu tam olarak ne anlama geliyor.Örneğin kendi fonksiyonumu yazıyorum diyelim bunun sonucu toplamayla bitiyor.Normal int le başlayan bir durumda return a+b;

oluyor void olduğu zaman return'u kullanamıyor muyum?

• Yapay Zekanın Yanıtı

C++ Void Nedir ve Ne İşe Yarar

C++'ta void, bir fonksiyonun herhangi bir değer döndürmediğini belirtmek için kullanılan bir anahtar kelimedir. Void fonksiyonlar, işlemleri gerçekleştirmek ve yan etkiler üretmek için kullanılır, ancak özel bir değer döndürmezler.

void anahtar kelimesi, fonksiyonun imzasında, dönüş tipi yerine kullanılır. Örneğin:

cpp void yazdir(const char* metin) { std::cout << metin << std::endl; }

Yukarıdaki örnekte, yazdir fonksiyonu void anahtar kelimesini kullanır ve hiçbir değer döndürmez. Bunun yerine, std::cout nesnesini kullanarak metin parametresini konsola yazdırır.

void fonksiyonlar, aşağıdakiler gibi durumlarda kullanışlıdır:

• Bir fonksiyon, bir işlemi gerçekleştirmek ancak herhangi bir değer döndürmek istemiyorsa.
    • Bir fonksiyon, bir değeri değiştirmek ve yan etkiler oluşturmak istiyorsa.
    • Bir fonksiyon, bir olayı veya durumu bildirmek için kullanılıyorsa.

void fonksiyonları kullanırken dikkat etmen gereken bazı noktalar vardır:

• void fonksiyonlar, return deyimini kullanmamalıdır.
    • void fonksiyonlar, return deyiminden sonra bir ifade döndürmeye çalışırsanız derleyici hatası verir.
    • void fonksiyonlar, diğer fonksiyonlarla aynı şekilde çağrılabilir ve parametreleri olabilir.

Özetle:

• C++'ta void, bir fonksiyonun herhangi bir değer döndürmediğini belirtmek için kullanılan bir anahtar kelimedir.
    • void fonksiyonlar, işlemleri gerçekleştirmek ve yan etkiler üretmek için kullanılır.
    • void fonksiyonları, return deyimini kullanmamalıdır ve return deyiminden sonra bir ifade döndürmeye çalışırsanız derleyici hatası verir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aslında deneyerek görebilirdin. Dediğin gibi eğer fonksiyonun dönüş tipi void ise birşey döndüremezsin, return u sadece fonksiyonu sonlandırmak amacıyla kullanabilirsin. (return;)
  • Anladım sağol.
  • fonksiyonun yapısı;

[data tipi] [fonksiyon adı] ( parametreler)
    {

return [data tipi]
    }

fonksiyon ne ise onu döndürmek zorundasın.

void ise return etmeyeceksin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Defrag nedir ne işe yarar ?
    19 yıl önce açıldı
    BU SOKET NE İŞE YARAR?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.