mrb arkadaşlar hocamız bize "q,bölen'e bölündükten sonra kalanı hesaplayın ve sonucu q'ya yazdırın "diye bir ödev verdi bunun ne anlama geldiğini anlayamadım eğer bana ne yapmam gerektiğini anlatırsanız programı yazabilirim . Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler ...
quote:
Orijinalden alıntı: g_k_h_n-35
mrb arkadaşlar hocamız bize "q,bölen'e bölündükten sonra kalanı hesaplayın ve sonucu q'ya yazdırın "diye bir ödev verdi bunun ne anlama geldiğini anlayamadım eğer bana ne yapmam gerektiğini anlatırsanız programı yazabilirim . Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler ...
Canım hocam algoritma biliyorsundur sana direkt kodu yazamam C hakkında bilgim yok ancak mantığı;
Bölme işleminde neler vardır;
Bölünen Bölen Bölüm Kalan;
Bölünen : Bölünen sayıdır.
Bölen : Bölen sayıdır.
Bölüm : Bölmenin sonucudur.
Kalan : ise kalandır işte biliyorsun.
if döngüsü kullanacaksın büyük bir ihtimalle...
yani q'ya bir değer ver
var q=100 vs. vs..
bölene v de örn.
var v=20
kalan ise; q/v olacaktır...
birde şöyle birşey eklersen + puan alabilirsin
Kalan bölenden küçük eğer büyük olursa Bölen - Kalan işlemi yapılır.
if q/v > v
kullan q-v
gibi bir mantıkla olması gerekir.Umarım yardımcı oldum,
iyi forumlar. :)
umarim uni degildir?
quote:
Orijinalden alıntı: radressss
umarim uni degildir?
uniye ve bu bölüme giden birisi bu kodu yazmada sıkıntı yaşıyorsa asılması lazım derslerine...
quote:
Orijinalden alıntı: SG Oyun Yapım Ekibi
quote:
Orijinalden alıntı: radressss
umarim uni degildir?
uniye ve bu bölüme giden birisi bu kodu yazmada sıkıntı yaşıyorsa asılması lazım derslerine...
Guzel diyorsun ama yukarida "kalan ise q/v" dir demissin... Bence sen de hocanin islediklerine evde bos vaktin oldugunda bir goz at;)
kalan = q%v; dediğinizde % işareti bölümden kalanı bulur arkadaşlar. çok basit. bu zor bir ödev değilmiş sen nerde okuyorsun bakayım ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme